Search results

1. Ε

Άγκαθα Κρίστι (Agatha Christie): "Έγκλημα στο Εξπρές Οριάν" (Murder on the Orient Express)

Να κάνω μια ερώτηση : πώς είναι η μετάφραση/επιμελεια των εκδόσων Λυχνάρι? Το ρωτω αυτο γιατι θυμάμαι οτι πριν από αρκετα χρονια ειχα παρει το Ποιος σκοτωσε τον Ροτζερ Ακροϋντ, αλλα η γλώσσα του μου φαινοταν τοσο ατσαλη και ασουλουπωτη (θέμα μεταφραστή; θέμα επιμελητη; ) που το ειχα παρατησει...
  2. Ε

Βιβλιοπωλεία

Σχετικά με αυτό το 10%, έχω προσέξει πως στο site της Πολιτείας η έκπτωση 10% αναγράφεται με μαύρο χρώμα, ενώ όταν η έκπτωση είναι μεγαλύτερη τότε το αντίστοιχο ποσοστό αναγράφεται με κόκκινο! Ισως έτσι να δηλωνεται εμμέσως οτι η έκπτωση 10% στα καινούρια βιβλία είναι κατά κάποιον τρόπο...
  3. Ε

Βιβλιοπωλεία

Έχεις έναν πόντο με το παράδειγμά σου. Ίσως θα έπρεπε να τους το είχα ρωτήσει αυτό όταν μου είχαν πει το σύστημά τους. Φαντάζομαι πως θα έχουν ένα πλαφόν, λογικά. (προσωπικά δεν δίνω βιβλία στην Πρωτοπρία, οποτε και δεν με πολυ απασχολει για να ασχοληθω περισσοτερο)
  4. Ε

Βιβλιοπωλεία

Δεν λέμε το ίδιο πράγμα:) Δέχονται να σου "αγοράσουν" ένα βιβλίο μόνο αν αγοράσεις κάποιο από εκεί. Και το ποσό της έκπτωσης εξαρτάται από την τιμή του βιβλίου που αγοράζεις και όχι από την τιμή αυτού που σου "αγοράζουν" (συγκεκριμένα είναι 10% της τιμής του βιβλίου που αγοράζεις) Επίσης, δεν...
  5. Ε

Βιβλιοπωλεία

Νομίζω πως δεν ειναι ακριβως έτσι. Σου κάνουν έκπτωση το 10% του βιβλιου που αγοράζεις (και όχι αυτού που τους "πουλάς"). Δηλαδή, αν τους πας ένα δικό σου βιβλίο, και ταυτόχρονα αγοράσεις ένα δικό τους που κοστίζει π.χ. 13,00 €, τότε αυτό που κερδίζεις δίνοντάς τους το δικό σου (μεταχειρισμένο)...
  6. Ε

Μισοξεκινημένα...

Μόλις άφησα στη μέση την "Νύχτα του συγγραφέα" του Οζ. 75 σελίδες με το ζόρι άντεξα. Και είναι μόνο 180 όλο...
  7. Ε

Σημειώνουμε πάνω στα βιβλία;

Παρότι μου αρεσει πολύ να βρίσκω σημειώσεις άλλων (είτε σχετικές είτε άσχετες με το κείμενο) σε βιβλία, για κάποιον άγνωστο λόγο, δεν μου πάει να σημειώνω εγώ στα βιβλία που διαβάζω. Πάντως, όσοι σημειώνετε, συνεχίστε να το κάνετε:μπράβο:
  8. Ε

Βιβλία... δανεικά κι αγύριστα

Πριν λίγο καιρό χάρισα σε έναν ξάδερφό μου μερικά βιβλία (που δεν μου άρεσαν και θα τα έδινα σε κανένα παλαιοβιβλιοπωλείο, έτσι κι αλλιώς) και παρότι δεν διαβάζει καθόλου, ήταν ευχαριστημένος με αυτήν μου την κίνηση και συγχρόνως αγχώθηκε για το ότι θα μου τα καθυστερήσει. Βέβαια, εγώ του είπα...
  9. Ε

"αγκούγκλιστο" μια νέα λέξη που δεν αρέσει στην… Google!

Ίσα-ίσα που θα έπρεπε να δει θετικά τον σουηδικό ορισμό της λέξης αυτής ο διαδικτυακός κολοσσός, καθώς στην ουσία "προσωποποιεί" όλες τις μηχανές αναζήτησης σε μία : τη Google. Δηλ. σαν να λέει : θέλετε να ψάξετε κάτι στο δίκτυο; Στην google θα ψάξετε.
  10. Ε

Jean Becker ( Ζαν Μπεκέρ) : "Un crime au paradis" ("Έγκλημα στον παράδεισο") [2001]

Πραγματικά πολύ ωραία κωμωδία! (ειδικά η σκηνή με τον δικηγόρο που του περιγράφει το τέλειο έγκλημα:μουάχαχα: ) Αν σ'αρεσε, σου προτείνω επίσης το Dinner des cons (Δείπνο ηλιθίων) και Golden Boy (κωμωδίες με τον Villeret και οι δύο).
  11. Ε

Διαφορά στον αριθμό των σελίδων

Μιά πρώτη λογική εξήγηση είναι η διαφορά στις διαστάσεις των δύο βιβλίων : Κέδρος : 23x15 Ζαχαρόπουλος : 17x13 (από το site της Πολιτείας)
  12. Ε

Έχει διαβάσει κανείς Π. Ντ. Τζέιμς;

Ονειρευτή, πολύ ωραίο το βίντεο, δεν το είχα υπόψιν:ευχαριστώ: Και, λογικά, πρέπει να υπάρχουν κι αλλες συνεντεύξεις συγγραφέων στο ηλεκτρονικό αρχείο της κρατικής τηλεόρασης. Πάντως,
  13. Ε

"Ο ελληνικός 20ός αιώνας σαν μυθιστόρημα" από Τα Νέα

Ναι, ίσως είναι ένας λόγος κι αυτός. 70 χρόνια μετά τον θάνατο του συγγραφέα, απελευθερώνονται τα πνευματικά δικαιώματα. Δεν ανήκουν σε κανέναν - ούτε στους απογόνους του.
  14. Ε

Ζαφόν Κάρλος Ρουίζ (Carlos Ruiz Zafon): "Η σκιά του ανέμου"

Εγώ τον είχα υπόψιν, αλλά τελευταία όλο έπεφτα πάνω σε θετικότατες κριτικές για τα βιβλία του. Τελικά, πείστηκα και αγόρασα τη Σκιά Του Ανέμου (όπως λέγεται από τις κριτικές του διαδικτύου, είναι καλύτερο από το δεύτερο της τριλογίας, το Παιχνίδι Του Αγγέλου)
  15. Ε

Το εγχώριο top ten του 2012

Καλά, ίσως σε Λιβάνη, Ψυχογιό να μπορώ να καταλάβω γιατί έχει κυρήξει εμπάργκο, αλλά στους μικρότερους (ποιους εννοείς;-αν θες να πεις) για ποιον λόγο; Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ έχω ελάχιστα (έως καθόλου) βιβλία από τους δύο παραπάνω, αλλά όχι από άποψη, απλώς τυχαίνει να μην είναι του γούστου...
  16. Ε

Το εγχώριο top ten του 2012

Τα σχόλιά μου : 1. Βλέποντας τις πωλήσεις των αποχρώσεων (νομίζω ότι με αυτήν την σειρά αποτελούν και την τριλογία), ίσως ο Πατάκης έκανε λάθος που έβγαλε σε τόσο μικρό διάστημα και τα τρία βιβλία. Προφανώς θέλησε να εκμεταλλευτεί το momentum και τη φρενίτιδα με τις αποχρώσεις, αλλά μάλλον...
  17. Ε

Γιατί διαβάζουμε και γιατί μας αρέσει ένα βιβλίο ενώ όχι κάποιο άλλο

Συχνά αναρωτιέμαι τι γνώμη θα είχε κάποιος αν διάβαζε βιβλία των ιερών τεράτων της λογοτεχνίας, χωρίς όμως να ξέρει από ποιον έχουν γραφτεί. Νομίζω, θα ήταν μια αληθινή γνώμη, ξεγυμνωνμένη από ντροπές και υποχρεώσεις που έχουν καλλιεργηθεί από τον τύπο, τους γύρω μας κλπ.
  18. Ε

Συλλογή Βραβεία Νόμπελ — Καστανιώτης ϗ FAQ

Παιδιά, η Πολιτεία έχει πλέον όλα τα βιβλία της σειράς με 1,78€ !! Βέβαια, κάποια ίσως της τελειώσαν, αλλά νομίζω ότι ξαναεφοδιάζεται.
  19. Ε

Μεταφραστικά... ολισθήματα

Έχω δει το Tiger Woods μεταφρασμένο ως τίγρης του δάσους:τρέλα: