Search results

1. Ο

Bιβλία που η δράση τους είναι στον Μεσαίωνα

@ΜιΛάμπρος είμαι α π α ρ ά δ ε κ τ η που δεν σας απάντησα μετά από τόσο καιρό. Κάποιες προτάσεις σας μπήκαν ήδη στη λίστα μου να διαβαστούν το συντομότερο δυνατόν. Καλή χρονιά με υγεία!
  2. Ο

Bιβλία που η δράση τους είναι στον Μεσαίωνα

Θα μπορούσατε να προτείνετε λογοτεχνικά βιβλία που η δράση τους να τοποθετείται στον Μεσαίωνα, ή και σε πιο μεταγενέστερη εποχή πριν το 1900μ.Χ., π.χ. σαν το Μέλμοθ ο περιπλανώμενος, το όνομα του ρόδου, τον Δον Κιχότε ντε λα Μάντσα κλπ.; Σας ευχαριστώ!
  3. Ο

Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Είναι μικρούτσικο, δεν κινδυνεύεις.
  4. Ο

Ψάχνοντας για μεταφράσεις του Ντοστογιέφσκι

@Βασίλισσα σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Δεν επικοινώνησα, αλλά υποψιαζόμουν πως κάτι τέτοιο θα γινόταν όταν κυκλοφόρησαν τον Έφηβο. Χίλια ευχαριστώ που μου το επιβεβαίωσες. Ελπίζω να τα εκδώσουν όλα εν καιρώ, γιατί πραγματικά έχει γίνει πολύ καλή δουλειά, ήδη κατέχω μερικά βιβλία του από...
  5. Ο

Και το δώρο ήταν βιβλίο!

Να σας δώσω και τη δική μου διεύθυνση να μου στείλετε δώρα!; Γιατί ένα ίσον κανένα. Το ομορφότερο δώρο-βιβλίο που μου έκαναν ποτέ ήταν η "Άννα Καρένινα" του Λ. Τολστόι (από Άγρα), δώρο της φίλτατης πρώτης ξαδέρφης μου. :γιούπι:
  6. Ο

Ψάχνοντας για μεταφράσεις του Ντοστογιέφσκι

Άραγε, θα επανεκδοθούν τα βιβλία από τον Ίνδικτο!;; Όταν είχα επικοινωνήσει κι εγώ μαζί τους προ διετίας μου είπαν το ίδιο πράγμα. Από τότε δεν ήθελα να τους ξαναενοχλήσω για κάτι τόσο ασήμαντο. Από τον Γκοβόστη αναζητήστε τις μεταφράσεις του Άρη Αλεξάνδρου (οι φτωχοί, το χωριό Στεπαντσίκοβο...
  7. Ο

Το "Ο άνθρωπος αντίγραφο" του Ζοζέ Σαραμάγκου. Το έβδομο βιβλίο του που διαβάζω και, μέχρι στιγμής, το πιο δύσκολο και πυκνογραμμένο, πράγμα που με κουράζει και ρίχνει τον ρυθμό ανάγνωσης, η πλοκή ωστόσο φαίνεται αρκούντως ενδιαφέρουσα.
  8. Ο

Βιβλία που θέλω να αγοράσω (και γιατί)

Ωραίες επιλογές. Να πω την αλήθεια μου, το Πέδρο Πάραμο με ψιλοκούρασε. Δεν ήταν κακό, απλώς δεν μπορούσα να παρακολουθήσω τη δομή όσον αφορά τον χρόνο, π.χ. στα παρελθοντικά γεγονότα παρέμβαλαν άλλα πιο παρελθοντικά γεγονότα ή εσωτερικοί μονόλογοι, κάτι στο οποίο, τη δεδομένη στιγμή, δεν είχα...
  9. Ο

Αποχωρίζεστε τα βιβλία σας;

Όχι, δεν τα μοιράζομαι ακόμα και αν τα έχω διπλά, εκτός και αν δε μ' αρέσει ιδιαίτερα το βιβλίο ή η συγκεκριμένη έκδοσή του. Αν θέλω να μοιράσω την αγάπη και τον ενθουσιασμό μου για ένα βιβλίο μ' έναν άνθρωπο, είτε φίλο είτε συγγενή, του το αγοράζω εν είδει δώρου.
  10. Ο

Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

Μετά από χρόνια αναζήτησης πέτυχα τη δίτομη έκδοση του "Χαμένα Όνειρα" του Ονορέ ντε Μπαλζάκ σε μετάφραση του Κώστα Σφήκα (κρατικό βραβείο μετάφρασης 2001) απ' τις εκδόσεις Στάχυ (συλλεκτική έκδοση) στο παλαιοβιβλιοπωλείο Αθηνά. Έχω και τη συνέχειά του, τα "Μεγαλεία και δυστυχίες των...
  11. Ο

Ποιο βιβλίο τελείωσες σήμερα;

Μετά την Τυφλότητα να διαβάσεις οπωσδήποτε τα "Περί φωτίσεως" και "Περί θανάτου". Βιβλία που μ' έκαναν ν' αναρωτηθώ τι iq είχε αυτός ο άνθρωπος, ακόμα και η δύστροπη γραφή του είναι αναπόσπαστο κομμάτι αυτής του της ευφυΐας.
  12. Ο

Έκλαψα όταν τα διάβασα

Το Λάθος του Αντώνη Σαμαράκη και η Μεταμόρφωση του Φρανς Κάφκα, σίγουρα!
  13. Ο

Την Άννα Καρένινα την έχω ήδη και σκοπεύω να την διαβάσω το συντομότερο δυνατόν, το Πόλεμος και Ειρήνη με τρομάζει λίγο. Έχω διαβάσει, επίσης, και αυτό πριν χρόνια και το βρήκα εξαιρετικό. Αν και έχω επιλογές για ανάγνωση, θα ήθελες να μου προτείνεις κάτι του ίδιου ή άλλου συγγραφέα ανάλογου ύφους;
  14. Ο

Φοβόμουν μην το πει κάποιος και (σας) πρόλαβα!
  15. Ο

Βιβλία που θέλω ν' αγοράσω για το έτος 2022-23 (κάποια μπήκαν εκτάκτως στη λίστα) και να διαβάσω είναι τα ακόλουθα: 1. Ο ΦΟΝΟΣ - Anton Chekhov 2. Ο ΘΑΛΑΜΟΣ ΑΡ. 6 - Anton Chekhov 3. ΜΟΥΜΟΥ - Ivan Turgenev 4. ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΕ ΞΕΝΗ ΓΗ - David Park 5. ΑΝΤΙΟ ΤΩΡΑ, ΤΑ ΛΕΜΕ ΑΥΡΙΟ - William Maxwell 6...
  16. Ο

Σήμερα θα ξεκινήσω το Καθώς Ψυχορραγώ του Ουίλλιαμ Φώκνερ...άντε να δούμε, τι θα δούμε!
  17. Ο

Ποιες είναι οι αγαπημένες σας εκδόσεις και γιατί;

Όντως, είναι ακριβούτσικα τα βιβλία τους και τα εξώφυλλά τους είναι πολύ μαλακά, με αποτέλεσμα να τσακίζονται και να φθείρονται εύκολα στον χρόνο. Σε αυτό το πεδίο, οι Άγρα/Πόλις/Ίκαρος κ.ά. κατέχουν σταθερά την πρωτιά σε ποιότητα χαρτιού, εξωφύλλου και περιθώρια καθιστώντας τα βιβλία τους πιο...
  18. Ο

Ποιες είναι οι αγαπημένες σας εκδόσεις και γιατί;

1. Εκδόσεις Gutenberg. Ένας από τους ποιοτικότερους, αν όχι ο ποιοτικότερος εκδοτικός οίκος αυτήν την στιγμή, από άποψη επιλογής έργων και συγγραφέων αλλά και μεταφράσεων. Οι λογοτεχνικές σειρές Orbis Literae και Aldina μας έχουν χαρίσει αξεπέραστα έργα της παγκόσμιας κλασικής και νεότερης...
  19. Ο

Υ-πέ-ρο-χο βιβλίο! Ιδιόρρυθμη γραφή, όχι δύσκολη όμως. Η Αθηνά Ψυλλιά στην μετάφραση έχει κάνει πολύ καλή δουλειά, νομίζω, στα εισαγωγικά, δε, διάβασα ότι προσπάθησε ν' αποδώσει όσο πιο πιστά γίνεται το κείμενο διατηρώντας ως έχουν τα σημεία στίξης και τον μακροπερίοδο λόγο του συγγραφέα.