Search results

1. Το χω σου λέω

Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Ο "Οδυσσέας" του Τζόυς είναι το βιβλίο που με είχε στοιχειώσει από τα μικράτα μου, καθώς ποτέ δεν κατάφερα να το διαβάσω. Ως συνδρομήτρια της Audible, όμως βρέθηκα να τον έχω σε αφήγηση - στα Αγγλικά βέβαια - με ένα ερμηνευτικό pdf αρχείο ως μπόνους με τη συνδρομή μου. Έτσι, το ξεκίνησα για άλλη...
  2. Το χω σου λέω

Βιβλία με θέμα εσωστρεφείς και μοναχικούς ανθρώπους

Θα πρόσθετα και το "Θάλασσα Θάλασσα" της Iris Murdoch.
  3. Το χω σου λέω

Συνανάγνωση: "Άπαντα τα Πεζά", Μπρούνο Σουλτς (Bruno Schulz)

Έχω ερωτευτεί την γραφή του Σουλτς. Αυτές οι μαγικές περιγραφές με τις πιο αναπάντεχες μεταφορές, που σε παρασύρουν σε εικόνες σχεδόν ψυχεδελικές, με έχουν ενθουσιάσει. Η σκέψη του κινείται σε εντελώς άλλα επίπεδα. Πιάνω τον εαυτό μου σχεδόν να μη δίνει σημασία στην πλοκή και να εστιάζει σε...
  4. Το χω σου λέω

Συνανάγνωση: "Άπαντα τα Πεζά", Μπρούνο Σουλτς (Bruno Schulz)

Έτοιμη κι εγώ! Καλή μας συνανάγνωση!
  5. Το χω σου λέω

Συνανάγνωση... από τα παλιά!

Θα ήθελα να μπω κι εγώ στη συνανάγνωση, αν δεν είναι πρόβλημα. Ήθελα πολύ να το διαβάσω αυτό το βιβλίο. Του Περέκ το παράτησα στη μέση. Λάβετέ με υπόψη.
  6. Το χω σου λέω

Διάβασε Ένα (ή και Περισσότερα) Αγαπημένο μου Βιβλίο (Μέρος Δέκα)

Θα συνεχίσω με τους Καλούς Οιωνούς του Gaiman, @Έλεν . Νομίζω πως αυτό το τέντωμα εκτός της ζώνης άνεσής μου στο διάβασμα - που όπως κατάλαβες είναι λίγο παραπάνω φιλοσοφική - υπαρξιακή - μου κάνει καλό. Αστράφτει λίγο το ματάκι και γελάει και το χειλάκι! Να 'σαι καλά!
  7. Το χω σου λέω

Καλημέρα! Διάβασα το πρώτο από τα τρία βιβλία που μου πρότεινε το παραμελημένο μου ζευγάρι, @Έλεν. Ξεκίνησα με το "Φεστιβάλ", των Γιώργος Γούσης, Παναγιώτης Πανταζής (Pan Pan), Γεωργία Ζαχάρη. Ήταν για μένα μια πρωτόγνωρη εμπειρία, καθώς δεν έχω διαβάσει ποτέ graphic novel, δεν έχω ποτέ...
  8. Το χω σου λέω

Να 'μαι κι εγώ! Χαμένη στο διάστημα και στα webex της ζωής μου, λυπάμαι πάρα πολύ που έμεινα αδρανής όλο αυτό το διάστημα. @Έλεν παρέλαβα και τα τρία βιβλία που μου πρότεινες περίπου πριν τρεις μήνες κι ακόμα δεν με έχω πείσει να τα ξεκινήσω. Σήμερα όμως θα το κάνω. Μπαίνω με το ευκολότερο...
  9. Το χω σου λέω

Λοιπόν, τα βιβλία που μου προτείνεις είναι πιο έξω από μένα πεθαίνεις! Χαχαχα! Νομίζω ότι κάποιος με δείχνει από τη γωνία του δωματίου με το δάχτυλο κι έχει σκάσει στα γέλια! Η λογοτεχνία του φανταστικού είναι κάτι που δεν έχω επιχειρήσει ποτέ, αλλά νομίζω πως το 2021 θα είναι μια χρονιά...
  10. Το χω σου λέω

Συνανάγνωση: "Ζωή, οδηγίες χρήσεως" Ζωρζ Περέκ (Georges Perec)

Λοιπόν. Βαρυσήμαντη δήλωση θα καμω. Σόρρυ γκάις, δύσκολο το έργο κι εγώ χρειάζομαι κάτι να με απορροφά στη φάση που βρίσκομαι. Τούτο δω το τραβάω απ' τα μαλλιά και διαβάζω μισή σελίδα τη μέρα. Θα σας παρακολουθώ εκ του μακρόθεν, διότι αδυνατώ να ανταποκριθώ τη στιγμή αυτή στις απαιτήσεις του κου...
  11. Το χω σου λέω

Συνανάγνωση: "Ζωή, οδηγίες χρήσεως" Ζωρζ Περέκ (Georges Perec)

Δεν έχω λάβει ακόμα το βιβλίο. Ελπίζω να έρθει αυτή την εβδομάδα, μπας και σας προλάβω...
  12. Το χω σου λέω

Διάβασε Ένα (ή και Περισσότερα) Αγαπημένο μου Βιβλίο (Μέρος Δέκα Παρά Τίποτααα)

Παρούσα κι εγώ και ιδού οι προτάσεις μου: "Το βαμμένο πουλί" Γιέρζι Κοζίνσκι "Η γνώση των αγγέλων" Τζιλ Πέιτον Γουολς "Η κόλαση" Ανρι Μπαρμπίς
  13. Το χω σου λέω

Επόμενη συνανάγνωση τώρα που γυρίζει;

Εγώ θα συμμετάσχω στη συνανάγνωση ενός μόνο από τα δυο βιβλία. Έχω ήδη παραγγείλει και περιμένω το "Ζωή". Δε νομίζω ότι οι ρυθμοί ζωής μου θα μου επιτρέψουν δυο βιβλία ταυτόχρονα, εκτός κι αν είναι ρομαντικές αμερικανιές :τρέλα:! χαχαχα! Το γεγονός ότι ο Σουλτς θεωρείται κάποιου είδους Κάφκα...
  14. Το χω σου λέω

Επόμενη συνανάγνωση τώρα που γυρίζει;

Τώρα θα πετάξω κι εγώ τις δικές μου προτάσεις, γιατί μπορώ: 1) Δράκουλας του Μπραμ Στόκερ 2) Γιοι και εραστές του Ντ Χ Λώρενς
  15. Το χω σου λέω

Συνανάγνωση: "Χέρτσογκ" Σωλ Μπέλοου (Saul Bellow)

Σόρρυ, παιδιά, σήμερα τερμάτισα εγώ. Δύσκολη περίοδος (αλλαγή εποχής, χαλιά, ρούχα κτλ - δυο παιδιά σε ψηφιακές τάξεις κι εγώ τρελή με άδεια ειδικού σκοπού). Δεν σας κρύβω πως δυσκολεύτηκα να τελειώσω. Προς το τέλος ήθελα να δείρω τον Χέρτσογκ και τα γράμματά του και ανακουφίστηκα που επι τέλους...
  16. Το χω σου λέω

Αυτά τα κεφάλαια με "ξύπνησαν". Ο Χέρτσογκ ξεφεύγει λίγο από την εσωτερική του συνομιλία και βγαίνει προς τα έξω, οπότε μπορούμε να έχουμε μια είκόνα του πώς τον βλέπουν οι άλλοι. Άρχισε να μου δημιουργείται λοιπόν η υποψία πως όντως κάτι δεν πάει καλά. Δε μπορεί από το πουθενά να έβαλε η μάνα...
  17. Το χω σου λέω

Πολλοί - πανάθεμά τους - και πολύτομοι (στη δική μου έκδοση) και πολύπραγοι και άστα να πάνε! Λοιπόν, διαβάζω Χέρτσογκ (που πολύ μ' αρέσει και έχω αρχίσει και ταυτίζομαι με την παρακμή του τυπάκου), μου αρέσει που έχει αυτεπίγνωση, που βλέπει τα στραβά και τα κακώς καμωμένα του. Προσωπικά...
  18. Το χω σου λέω

:συγνώμη: Όοοολουους;;;;;;;;;;;; (τους αδελφούς εννοώ!)
  19. Το χω σου λέω

Ξεκινώντας με μεγάλη καθυστέρηση καθότι στραβάδι στη διαχείριση του φόρουμ - μόλις σήμερα συνειδητοποίησα ότι έχουμε προχωρήσει τόσο στη συνανάγνωση - ενημερώνω ότι παραμένω παρούσα και ενεργή στη διαδικασία. Μη με διαγράψετε μη με ξεγράψετε θα κάνω το απαραίτητο catch up! Έ-ε-έρχομαι κι...
  20. Το χω σου λέω

Το φθινόπωρο ήρθε, τα φύλλα πέφτουν μήπως συνανάγνωση;

Δηλώνω παρούσα με μεγάλο ενθουσιασμό. Είναι η πρώτη Λέσχη Ανάγνωσης που συμμετέχω! Άντε, καλή αρχή: