Search results

1. Ι

Ζωγραφιές από συνεδριάσεις

Είναι πανέμορφες οι ζωγραφιές, το έχεις πραγματικά! Σού εύχομαι περισσότερες συνεδριάσεις (όσο και να βαριέσαι) και συνεπώς περισσότερη δημιουργία! Μπράβο
  2. Ι

Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Το δωμάτιο ποιανού είναι; Σε ρωτάω γιατί είσαι Ντοστογιεφσκικός κι επομένως θα εμπιστευτώ το γούστο σου αν μου πεις πως είναι καλό...
  3. Ι

Αγαπημένα αποσπάσματα από βιβλία

Από το έγκλημα και τιμωρία, η σκηνή με το Σβιντριγκάιλωφ (που αναρωτιέσαι γιατί διάολο μού τα γράφει όλα αυτά και ύστερα καταλαβαίνεις). Θυμάμαι απλώς πως ξεκινούσε μ' έναν διάλογο απαγόρευσης του τύπου "δεν επιτρέπεται εδώ" κι τελείωνε έτσι: "Ο Σβιντριγκάιλωφ τράβηξε τη σκανδάλη".
  4. Ι

Χαιρετισμός

Καλώς ήρθες!
  5. Ι

Μεταχειρισμένα βιβλία: Αγορά - Πώληση.

Τελικά, μόνο εγώ εχω την ιδιοτροπία να νιώθω σιχαμάρα με τα μεταχειρισμένα βιβλία... :ωιμέ:
  6. Ι

Αναζήτηση για την καλύτερη μετάφραση έργων

Καταπληκτική μετάφραση, καταπληκτικό βιβλίο: Μαρία Αγγελίδου η μεταφράστρια, Το περιστέρι του Πάτρικ Ζίσκιντ το βιβλίο.
  7. Ι

Περίεργες συνήθειες στην ανάγνωση βιβλίων

Μπορείς να αισθανθείς καλύτερα. Αυτή είναι μια ξεκάθαρα ψυχαναγκαστική πράξη που την έκανα και γω παλιά αλλά όχι στην αρχή! Διάβαζα την τελευταία σελίδα όταν το βιβλίο άρχιζε να γίνεται βαρετό και πίστευα πως από στιγμή σε στιγμή θα το αφήσω. Για να μην πάει χαμένος ο κόπος μέχρι εκείνη τη...
  8. Ι

Γεια σας !!

Καλώς μας ήρθες λοιπόν!
  9. Ι

Μπύρες και Βιβλία!

Ούτε facebook έχεις, ούτε instagram αλλά στο forum μια χαρά μπαίνεις γλυκιά μου Ελλη (άρα δεν είσαι καθόλου πρωτόγονη εντέλει)! Πλάκα κάνω φυσικά, καλά κάνεις και κυρίως για το instagram (στο facebook βρίσκω οπωσδήποτε μια μικρή τουλάχιστον χρησιμότητα). Αν δεν είσαι κάγκουρας με πορτοκαλί...
  10. Ι

Προτάσεις για ταινίες

Σας προτείνω το Ninth gate (1999) του Πολάνσκι (είναι και βιβλίο του Περέζ) και μία όχι ιδιαίτερα γνωστή αλλά εξαιρετική στο είδος της (ψυχολογικό crime thriller,) το Memories of murder (2003).
  11. Ι

Σχετικά με τον πολιτικοποιημένο Αρκά

Εντάξει, για τον Λαζόπουλο είναι λίγο περιττή η συζήτηση. Ο τύπος αγγίζει τα όρια της χυδαιότητας μ' αυτό που είναι, μ' αυτό που κάνει και που πρεσβεύει. Ο Αρκάς απ' την άλλη είναι τελείως διαφορετική περίπτωση δημιουργού, βασικά είναι η μέρα με τη νύχτα σε σχέση με τον Λαζόπουλο. Τ' ότι κράζει...
  12. Ι

Μ' αρέσει… Δεν μ' αρέσει…

Μου αρέσει να διαβάζω σε τρίτο πρόσωπο και λιγότερο σε πρώτο. Δε μου αρέσει το εξυπνακίστικο ύφος πολλών συγγραφέων (πχ απεχθάνομαι τον Τομ Ρόμπινς γι' αυτό το λόγο). Με πετάει έξω από την ιστορία και ξενερώνω.
  13. Ι

Σχετικά με τον πολιτικοποιημένο Αρκά

Είναι πράγματι πολιτικοποιημένος ο Αρκάς; Ισως, αλλά αυτό που θα έπρεπε να μας νοιάζει νομίζω, δεν είναι η ενασχόληση με την πολιτική αλλά το αν εντέλει ο Αρκάς κομματοποιήθηκε κι αυτό δεν το έκανε. Ωστόσο, αυτός είναι ο λόγος που τελευταία έχει ενοχλήσει πολλούς. Ο Αρκάς κατηγορείται για...
  14. Ι

Ποιο είναι κατά τη γνώμη σας το μεγαλύτερο προτέρημα του ανθρώπου

Συμφωνώ. Η ταπεινότητα που μοιάζει με τη σεμνοτυφία έχει στο μυαλό μου αρνητικότατη χροιά. Να μπορείς ν' αξιολογήσεις τον εαυτό σου στις πραγματικές του διαστάσεις και να τον προβάλλεις αντίστιχα είναι τεράστια ωριμότητα. Ούτε να νιώθεις Θεός (που δεν είσαι ούτως ή άλλως), ούτε να φτάνεις στην...
  15. Ι

Ιαβέρη συμφωνούμε απόλυτα και χαίρομαι! Μου αρέσει που έχεις κριτική ματιά αποστασιοποιημένη. Το εκτιμώ αυτό σ' αυτούς που διαβάζουν, δείχνει άποψη. Αν εχεις κάποια πρόταση από κάτι καινούργιο θα χαρώ να μου την αναφέρεις! Καλησπέρα σε όλους!
  16. Ι

Τελείωσα Μωπασάν και τώρα διαβάζω Η ζωή κι ο θάνατος του Ιβάν Ιλιτς. Το ανοίγω πάλι μετά από καιρό, ότι καλύτερο γράφτηκε ποτέ για τον θάνατο (αν έχετε την όρεξη βέβαια να διαβάσετε κάτι τέτοιο γιατί το θέμα μπορεί να σας πέσει βαρίδι...). Συστήνεται σε όσους υπέφεραν κάποτε από σκέψεις που...
  17. Ι

Διάβασε ένα αγαπημένο μου βιβλίο 2019

Μιας κι έχω διαβάσει το αγαπημενο Εγκλημα, ψήνομαι τρελλά για Σαμαράκη από πρόταση Μπου και για Σάμπατο από πρόταση του Κόρτο (το Νορβηγικό Δάσος μου άρεσε πολύ). Για Βιρτζίνια Γουλφ sorry αλλά ούτε στον εχθρό μου. Πιο βαρετή συγγραφέα από αυτήν δε διάβασα ποτέ μου, μιλάει πολύ αλλά δε λέει...
  18. Ι

Ταινίες ξένης παραγωγής που βασίστηκαν σε ελληνικά βιβλία

Με "σκάλωσες" άσχημα. Το έβλεπα τις προάλλες και δεν πήρα πρέφα ότι πρόκειται για βιβλίο του Σαμαράκη! Θα το λεώ στις παρέες για φιγούρα.. (πλάκα κάνω μην κράζετε)