Search results

1. Ε

Ψάχνω παλιά βιβλία

Καλησπερα,φιλε εαν ακομα ενδιαφερεσαι για τα βιβλια του Connelly,επικοινωνησε μαζι μου με p.m.
  2. Ε

Χάσμα γενεών

Με την κατάλληλη προσέγγιση, διάθεση για κατανόηση και αλληλοϋποχωρήσεις μειώνεται πιστεύω η όποια απόσταση, στα πλαίσια του εφικτού.. Βέβαια μην περνάμε στο άλλο άκρο και κάνουμε όλα τα χατίρια στα τέκνα μας (σας).. Λογικά στην εποχή που ζούμε θα υπάρχουν περιοδικά ή βιβλία έγκριτων ψυχολόγων...
  3. Ε

Καλησπέρα σας

Καλωσόρισες !!
  4. Ε

Νέο μέλος στην παρέα!!

Καλώς μας βρήκες, Καλή διαμονή !!
  5. Ε

Το ευαγγέλιο του Ιούδα.

πωπω, με αυτά τα θρησκευτικά..ήμουν σχεδόν σίγουρος !!
  6. Ε

Το ευαγγέλιο του Ιούδα.

Μια μικρή παρατήρηση στην παρουσίαση πρώτα, στα 4 γνωστά ευαγγέλια αναφέρεται αυτό του Παύλου ενώ είναι του Λουκά, ο Παύλος έγραψε τις Πράξεις Αποστόλων και τις Επιστολές..Επίσης, να συμπληρώσω, ένα παρακλάδι γνωστικών ήταν οι οφίτες οι οποίοι πίστευαν στον όφι της γνωστής ιστορίας με το μήλο...
  7. Ε

Πόσα βιβλία χωράει ένα μυαλό;

Ωχ, απλή ερώτηση με πολύπλοκη απάντηση.. Καταρχάς έχω αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο διαβάζω σε σχέση με πριν μερικά χρόνια..Παλιά διάβαζα πολύ γρήγορα (όπως με το φαΐ, έτρωγα σε χρόνο dt) σε σημείο, όχι μόνο να "πηδάω" λέξεις, αλλά στο τέλος να καταλαβαίνω μια γενική εικόνα του βιβλίου και όχι...
  8. Ε

Καλησπέρα σας

Καλώς μας βρήκες !!
  9. Ε

Φιλία μεταξύ αντρών και γυναικών

Τώρα που ανακάλυψα το νήμα θα πω κι εγώ την εμπειρική μου άποψη.. Από μικρός θεωρούσα ότι τα αγαθά (τα μη υλικά, π.χ. γνώση, σθένος, σύνεση, αποφασιστικότητα, κλπ) "κόποις κτώνται" και δεν είχα άδικο στο μέτρο του ανθρωπίνως δυνατού (εκτός αν λάβεις καμιά επιφοίτηση :χαχα:)..το ίδιο ισχύει και...
  10. Ε

Ισχύει ή όχι η ινδοευρωπαϊκή θεωρία;

Παρωνύμιε είσαι τεράστιος διότι μου έδωσες ιδέα για νέο νήμα και εννοώ τον αιθέρα..Εκεί μάλλον θα ακολουθήσω την αντίθετη από εδώ πορεία που είμαι ο αμφισβητίας :χαχα: .. Σίγουρα θα συμπεράνει κάποιος ότι έχω απωθημένα με τις "βεβαιότητες" της επιστήμης, δεν ξέρω ίσως να μάθω κάτι για εμένα ...
  11. Ε

Φίλε Αντέρωτα, όταν λέω λογικό εννοώ λογικό για αυτούς που το πιστεύουν σύμφωνα με τη δική τους λογική..Δεν έχω κανένα δυσθεώρητο εθνικό φρόνημα, δεν είμαι ούτε αρχαιολάγνος, ούτε πατριδολάγνος..Το πεδίο ενασχόλησης μου (ερασιτεχνικά πάντα) είναι η επαφή με τη σκέψη που αφορά την...
  12. Ε

Εχει η Ελληνική γλώσσα "μαθηματική δομή";

Συγχώρεσέ με φίλε Στράτη, αλλά μάλλον από το προχωρημένο της ώρας δεν κατάλαβα που είναι η διαφωνία μας..Εγώ αυτό που θέλω να πω με όλο το παραπάνω είναι ότι κάποιος (σοβαρος επιστήμονας) προσπάθησε να κάνει αυτό που συζητάμε και είναι και ο τίτλος του νήματος και απέτυχε..
  13. Ε

Εχει η Ελληνική γλώσσα "μαθηματική δομή";

Πολύ ωραίο Στράτη..Για να μην ξεφεύγουμε από το αρχικό θέμα που έχει να κάνει με το συσχετισμό γλώσσας και μαθηματικών θα ήθελα να μεταφέρω αυτούσιο ένα άρθρο το οποίο μιλάει για τον Μπερτ. Ράσελ και την λογική..Εμένα δεν μου φαίνεται άσχετο με το νήμα και θα εξηγήσω το γιατί.. Όταν μιλάμε για...
  14. Ε

Επέτρεψε μου τότε να πω ότι τις χρονολογίες που κατατάσσουν την ΙΕ φυλή δηλαδή την εποχή του Λίθου, η περιοχή της Πολωνίας το πιο πιθανό ενδεχόμενο είναι να καλυπτόταν από τα υπολείμματα της τελευταίας εποχής των παγετώνων και η δική μου λογική να κάνει πιο πιθανή μια μετανάστευση αντίθετης...
  15. Ε

Το θέμα δεν είναι η αξιοπιστία καλέ μου φίλε, αυτή πάντα θα αμφισβητείται, το ίδιο και οι προθέσεις.. Δεν μου αρέσει να χρησιμοποιώ και δεν αποδέχομαι τον όρο "κοινή λογική", έτσι θα πω ότι μια πρώτη σκέψη είναι σε τι πλήθος συμμετεχόντων στην έρευνα πάρθηκε το δείγμα, άραγε, έτσι ώστε να...
  16. Ε

Καλό μήνα και καλή πρωτομαγιά....φίλε Μπου Ράντλι..τι να πω τώρα ημέρα που είναι..!!!! Έχουμε τουλάχιστον κανένα link να μάθουμε περισσότερα από τους εωσφόρους Άγγλους ;; Αν δεν έχουμε θυμάσαι μήπως είμαστε καθόλου Έλληνες ;;
  17. Ε

Γραμμική Β'

Καλό μήνα και καλή Πρωτομαγιά..Ενδιαφέρουσες πληροφορίες Στράτη, γνωρίζει κανείς να μας πει, από τότε αν έχουν γίνει άλλες ανασκαφές ;; Έχω μια φίλη που εργάζεται στο μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου και σε μια συζήτηση μου ανέφερε πως το μουσείο έχει ή ένα ή δύο ορόφους (δεν θυμάμαι) υπόγειους οι...