Δεν έχω φάει ποτέ δίπλες, δεν ξέρω ούτε πως μοιάζουν. Εννοείται τα μελομακάρονα είναι τα καλύτερα. Όσο για τους κουραμπιέδες μόνο ένα άτομο ήξερα που προτιμούσε τους κουραμπιέδες από τα μελομακάρονα. Καλά Χριστούγεννα σε όλους σας!
Καλησπέρα σας παιδιά. Εγώ σήμερα δανείστηκα από τη βιβλιοθήκη τα εξής βιβλία:
1) Το χωριό Στεπαντσίκοβο του Ντοστογιέφσκι
2) Το όνομα του ρόδου του Ουμπέρτο Έκο
3) Ο Μαιτρ και η Μαργαρίτα του Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ και άσχετα με τη λογοτεχνία 4) Sapiens Μια σύντομη ιστορία του ανθρώπου του Harari.
Δεν με βολεύει καθόλου το ηχητικό. Και επειδή σχεδόν πάντα έχω στην τσάντα μου ένα βιβλίο για να διαβάσω στην ουρά για την τράπεζα, στην παραλία ακόμα και σε καφετέρια, θέλω το κλασικό βιβλίο. Και το πιο σημαντικό : διαβάζω πάντα στην αρχή την τελευταία σελίδα του βιβλίου.
@Καστάλια μπορώ να διαβάσω και στα αγγλικά γιατί είμαι συνηθισμένη λόγω σεμιναρίων της σχολής μου που η βιβλιογραφία μου ήταν σχεδόν όλη στα αγγλικά, αλλά προτιμώ στα ελληνικά. Ηλεκτρονική μορφή με τίποτα όπως προανέφερα. Όσα για τα βιβλία κάποια από αυτά τα δανείζομαι από τη δημόσια βιβλιοθήκη...
@ΚρίτωνΓ τον Ντοστογιέφσκι τον αγαπώ. Από τότε που διάβασα τους αδερφούς Καραμαζώφ είμαι φαν του. Αλλά με τον Τρυποκάρυδο ξετρελαθηκα! Το διάβασα μέσα σε μια μέρα και αν έπρεπε να κάνω μια λιστα νομίζω πως θα βρίσκονταν πολύ ψηλά στην κορυφή. Μπορεί και πρώτο. Μέχρι στιγμής γιατί όλα ανατρέπονται.
Ίσα ίσα με τα καρότα έσπασε λίγο ο πάγος. Ακριβώς. Και έμενα οι περισσότεροι στον περίγυρο μου δεν διαβάζουν βιβλία και ζώντας σε ένα μικρό παραθαλάσσιο οικισμό έχω βαρεθεί τόσα χρόνια να με ρωτάνε τι διαβάζω πάλι και γιατί " χάνω" το χρόνο μου ενώ θα μπορούσα να πίνω καφέ. Άκουσον άκουσον...
@Καστάλια όχι μην ανησυχείς δεν με τρομάξετε. Απλώς είμαι και εγώ καινούργια εδώ και γενικά είμαι άτομο αγχωδες και ντροπαλό και παρότι νομίζοντας ότι γράφοντας πίσω από ένα πληκτρολόγιο θα μου ήταν πιο εύκολο, συνηδητοποιησα πως εν τέλει όχι. Θα χρειαστώ λίγο χρόνο για να λυθω.
Καλή μέρα σε...
Μου αρέσουν οι άνθρωποι που έχουν άποψη και γνώμη, ακόμα και όταν δεν συμφωνεί με τη δική μου.
Δεν μου αρέσουν οι άνθρωποι που δεν εκφράζουν ποτέ την άποψη και τα συναισθήματα τους όταν είναι αντίθετα με των άλλων, μόνο και μόνο για να γίνουν αρεστοί.
Μου αρέσει η ευγένεια.
Δεν μου αρέσει να...
Αλήθεια μου είναι πολύ δύσκολο να απαντήσω. Από τη μια θα ήθελα για να ξέρω τι με περιμένει στην καινούργια μου ζωή ( αναλόγως από τις πράξεις του παρελθόντος) από την άλλη για τον ίδιο λόγο όχι. Είμαι πολύ αναποφάσιστη. Εσύ ;