Search results

1. Β

Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Ξεκίνησα ένα που βρήκα τυχαία στην πρωτοπορία και μου άρεσε ο τίτλος : Συνδεδεμένοι - Η εκπληκτική δύναμη των κοινωνικών δικτύων και πώς αυτά διαμορφώνουν τη ζωή μας. Συγγραφείς: Νικόλας Χρηστάκης και James Fowler
  2. Β

Συνεχής χρήση του λεξικού στην ανάγνωση

Πάντως, διαβάζοντας ξένα βιβλία και εφημερίδες/περιοδικά στα γαλλικά διαπιστώνω ότι η γαλλική διαθέτει πλήθος ουσιαστικών και εκφραστικών μέσων. --Η δική μας γλώσσα αν και πανθομολογουμένως πλούσια πρέπει να διαπιστώσουμε ότι έχει ένα σημαντικό έλλειμμα στο καθημερινό λεξιλόγιο. Γι' αυτό...
  3. Β

Μ' αρέσει… Δεν μ' αρέσει…

Από τα αγαπημένα μου μέρη και εμένα οι σταθμοί τρένων/μετρό και τα αεροδρόμια. Άλλοι αναχωρούν άλλα φτάνουν, αυτό το συνεχές πήγαινε-έλα των ανθρώπων.
  4. Β

Συνεχής χρήση του λεξικού στην ανάγνωση

Αλέξανδρε μην ανησυχείς δεν είσαι μόνος. Και εγώ το κάνω, ιδίως διαβάζοντας γαλλικά βιβλία. Στη γαλλική έχω άριστο επίπεδο και βγαίνει εύκολα η ανάγνωση αλλά λειτουργώντας ψυχαναγκαστικά αν βρίσκω άγνωστες λέξεις σταματώ την ανάγνωση και ψάχνω τις λέξεις. Ίσως αισθάνομαι και ενοχικά που δεν τις...
  5. Β

Απορία για το "εισάγω"

Η προστακτική αορίστου δεν είναι για στιγμιαία πράξη και η προστακτική ενεστώτα για πράξη που συνεχίζεται; Άρα εισαγάγετε όταν επαναλαμβάνεται η ενέργεια και εισάγετε όταν γίνεται μια φορά. Λάθος κάνω;
  6. Β

Προτάσεις για σειρές

Πρόσφατα ανακάλυψα και μια δανέζικη που έχει το netflix και λέγεται Rita . Δείχνει μια αντισυμβατική δασκάλα. Σε περίπτωση που αντιπαθείτε τις αμερικανικες.
  7. Β

Ξαναδιαβάζω το homo deus του Χαράρι. Και παράλληλα το δήμιο του έρωτα του Γιάλομ και που και που ξεφυλλίζω τα χρόνια των ξενοδοχείων του J.Roth.
  8. Β

Η ζωή (μας) την εποχή του Κορωνοϊού

Ευκαιρία για διάβασμα, ταινίες και μουσική. Από την άλλη, αν μένεις σε γκαρσονιέρα θέλεις και το έξω αναγκαστικά. Ζηλεύω αυτούς που μένουν σε βίλες ;)
  9. Β

Έχει μια εβδομάδα που ξεκίνησα το Sapiens του Harari ! Αρκετά ενδιαφέρον!