Search results

1. Κ

Ακουστικά βιβλία ( Audiobooks )

Το απόψε δεν έχουμε φίλους, διαβάζεται από την ίδια τη συγγραφέα, Σοφία Νικολαϊδου. Είναι χάρμα να την ακούει κανείς
  2. Κ

Σάμιουελ Μπέκετ (Samuel Beckett)

Ο Σάμιουελ Μπέκετ (Samuel Barclay Beckett) γεννήθηκε στην Ιρλανδία το 1906, λογοτέχνης, ποιητής και θεατρικός συγγραφέας. Το έργο του είναι βασικά μινιμαλιστικό, και σύμφωνα με ορισμένους ερμηνευτές, βαθιά απαισιόδοξο για την ανθρώπινη φύση. Η απαισιοδοξία αυτή αντανακλάται από την εκτενή και...
  3. Κ

Πωλλίνα Σίμονς (Paulina Simons) : "Ο Μπρούτζινος Καβαλάρης"

Πω η γυναίκα μου, μου τα χε πρήξει με το συγκεκριμένο βιβλίο. Το διάστημα που το διάβαζε, ότι κι αν έλεγα, μου απαντούσε χαριτωλογόντας φυσικά, ο Αλεξάντερ δεν θα το κανε ποτέ αυτό.... για να μου σπάει τα νεύρα. Πάντως ισχυρίζεται πως δεν έπρεπε να γραφούν τα άλλα δύο. Μπορούσε να σταθεί και...
  4. Κ

Ελένη Βακαλό

Θα γράψω μόνο πως γεννήθηκε το 1921 στην Κωνσταντινούπολη και πέθανε στην Αθήνα το 2001. Πολλά θα μπορούσαν να γραφούν για την ποίησή της, θα κρατήσω για την ώρα μονάχα το παρακάτω. Η ποίηση της Ελένης Βακαλό συνιστά έναν τρόπο να βλέπεις τα πράγματα, μια πλευρά από όπου μπορείς να δεις τον...
  5. Κ

Ο καλύτερος Έλληνας Λογοτέχνης

Οι Έλληνες ποιητές θα μπορούσαν άνετα να ανταγωνιστούν και να αφήσουν πίσω τους τους ξένους. Με τους λογοτέχνες δεν συμβαίνει κατά τη γνώμη μου το ίδιο. Πάιδί θαύμαζα το Λουντέμη, αργότερα τον Καραγάτση, ο Καζαντζάκης δεν "μίλησε" ποτέ μέσα μου, παραταύτα αναγνωρίζω το μεγαλείο του.
  6. Κ

Γεια σας

Καλώς σας βρίσκω όλους, χαίρομαι που ανήκω στη συντροφιά σας
  7. Κ

Ποια χώρα θεωρείτε ότι έχει βγάλει την καλύτερη λογοτεχνία;

Ψήφισα Γαλλία έχω και μια πρότιμηση στην Ιρλανδέζικη Λογοτεχνία
  8. Κ

Γεια σας

Παρακολουθώ εδώ και καιρό τη λέσχη σας πάνω στην οποία έπεσα τυχαία. Είμαι κι εγώ λάτρης της λογοτεχνίας, απ όπου κι αν προέρχεται αυτή και η συναναστροφή με ανθρώπους με τα ίδια πάθη, δεν μπορεί παρά να είναι ενδιαφέρουσα. Καλώς σας βρίσκω λοιπόν