Search results

1. Α

Για την αγορά βιβλίων μέσω Ίντερνετ

όχι όχι όχι όχι και πάλι όχι. Αν δε μπεις στο βιβλιοπωλείο να χαϊδέψεις ράχες και να επιλέξεις ή να σε επιλέξει ένα βιβλίο δεν έχει κανένα νόημα.
  2. Α

Βιβλιοφαγία: επίκτητη ή κληρονομική;

Μεγάλωσα με μια μητέρα που διάβαζε διαρκώς κείμενα σχετικά με τη δουλειά της καθώς και λογοτεχνία που αργότερα χαρακτηρίστηκε ως κλασική (Μαρκέζ κλπ) κι έναν πατέρα που το 1985 αγόρασε ένα διαμέρισμα 50 τετραγωνικών υποτίθεται για γραφείο το οποίο όμως δεν είχε ούτε ένα τραπέζι παρά μόνο τις...
  3. Α

Αγορά βιβλίων

Θα σου πρότεινα απλά να ψάξεις στο κέντρο της πόλης σου τα βιβλιοπωλεία, ή απ' το διαδίκτυο να δεις ποιά βιβλιοπωλεία υπάρχουν στην περιοχή σου και να πας να τα γυρίσεις. Πιστεύω πως θα βρεις εκείνο που θα σε καλύψει σαν κατάστημα, σα στήσιμο, σαν περιεχόμενο και σαν εξυπηρέτηση ακόμη κι αν...
  4. Α

Κόστος ενός βιβλίου

Αν σκανάρω και περάσω στον Η/Υ το λογαριασμό της Δεή με τα τέλη για την ΕΡΤ που ούτως ή άλλως δεν βλέπω μάλλον και μόνο αν μπορούσα να βάζω στην άκρη αυτά τα τέλη θα αγόραζα 3 επιπλέον βιβλία το 4μηνο. Πέρα απ' αυτό διαβάζω 2-3 βιβλία το μήνα. Εκτός της μηχανής μου και της μαγειρικής δεν έχω...
  5. Α

Ακόμη μία φανατική βιβλιοφάγος

Καλώς ήρθες Φένια :)
  6. Α

Τα Αριστουργήματα της Γαλλικής Λογοτεχνίας από το "Βήμα"

Γιατί να ''ταμπελοποιούμε'' την τέχνη; Κι αν ένα παιδικό είναι τρεις φορές πιο μεστό από ένα μεγαλίστικο δε χρειάζονται τέτοιοι διαχωρισμοί. Το χωρίς οικογένεια είναι ένα ανάγνωσμα γεμάτο σε συναισθήματα και βαθιά αβθρώπινο ακόμη κι αν η πλοκή του σε κάποια σημεία οδεύει έντονα προς το...
  7. Α

Κι άλλο ένα "γεια χαρά"

Καλώς ήρθες! Τί σ' αρέσει να διαβάζεις;
  8. Α

Στέφανι Μέγερ (Stephenie Meyer): "Λυκόφως"

Έχεις διπλό δίκιο οφείλω κι εγώ να παραδεχτώ με τη σειρά μου. Αφ' ενός στο θέμα της λέξης ''ιεροσυλία'', ήταν πολύ βαριά. Αφ' ετέρου στο θέμα των περιλήψεων που κατατάσσονται σε δυο κατηγορίες. Στην πρώτη γράφουν άλλα αντί άλλων με αποτέλεσμα να σχηματίζεις λανθασμένη εντύπωση για ένα βιβλίο και...
  9. Α

Δε σε ειρωνεύτηκα όπως και κανέναν άλλο. Εξέφρασα την άποψη μου για τη σύγκριση γιατί με ενόχλησε. Όσον αφορά το θέμα του τίτλου που γράφεις παραπάνω ξεπέρασε το. Έχω φίλους που επιλέγουν βιβλία απ' τον τίτλο ή απ' το εξώφυλλο κάνουν όμως λάθος και πέφτουν σε μαρκετίστικες λούμπες. Και δεν το...
  10. Α

Ούτε έχω δει την ταινία και δεν έχω διαβάσει το βιβλίο. Μ' αφήνουν αδιάφορο οι γύρω μου που έχουν ξετρελαθεί με αυτό το βιβλίο. Επίσης η θεματολογία του είναι τέτοια που το θεωρώ ιεροσυλία (κι ας θεωρηθώ κακός και απόλυτος) να συγκρίνεται με τα Ανεμοδαρμένα Ύψη και το Περηφάνεια και Προκατάληψη...
  11. Α

Αν σου τελειώσει το μανό, πιάσε την όζα!

Θέλω να πω δυο πράγματα. Ως ερασιτέχνης μάγειρας θα ήθελα να αναφέρω πως μπουγάτσα με διάφορα υλικά ακόμη και με τυρί μόνο σε πολλές περιοχές της Στερεάς που προσεγγίζουν την Αθήνα ουσιαστικά λέμε την πατσαβουρόπιτα που σαν όρο την αναγνωρίζουν και στη Θεσσαλονίκη εντούτοις όμως δεν κάνουν το...
  12. Α

Αναζήτηση: "Εκβους" του Πητερ Σαφερ

Κοίτα στις εκδόσεις Δωδώνη που είχαν εκδώσει και κάποιο άλλο βιβλίο του. Αλλιώς έχω μόνο μια λύση να σου προτείνω. Να ρωτήσεις κάποιους θεατρικούς παραγωγούς εάν έχουν το σενάριο. Μια άλλη λύση είναι να ζητήσεις να στο μεταφράσουν με την πιθανότητα όμως ο μεταφραστής να είναι σαν μερικούς στις...
  13. Α

Καλησπερα!

Καλώς ήρθες...
  14. Α

Διαφορά ηλικίας: + ή -

Καλημέρα, ίσως να έχει μια βάση αν η γυναίκα έχει ξεπεράσει τα δεύτερα -άντα αλλά προσωπικά δεν ξέρω να σου απαντήσω, ποτέ δε θα μπορούσα ούτε καν τώρα με μια γυναίκα που έχει περάσει τα σαράντα ή κοντεύει στα πενήντα. Αλλά μεταξύ 30-35 είναι ακόμα φρέσκια, κρατάει κάποια στοιχεία απ' τη...
  15. Α

Γραφής παιχνίδι

Έγγραφο, Γράφημα ( εξ' ου και Εγκεφαλογράφημα, Σπινθηρογράφημα ετσετερά ...), Παραγραφή, Παράγραφος, Καλλιγραφία, Επιγραφή
  16. Α

Διαφορά ηλικίας: + ή -

Είναι δύσκολες αυτές οι σχέσεις. Αλλά απ' την άλλη κάθε διαπροσωπική σχέση δεν κρύβει τις δυσκολίες της; Ενώ σε αυτές τις σχέσεις τις βλέπεις απ' την αρχή σε όλες τις άλλες εμφανίζονται μετά σαν τους ύφαλους. Μπορείς να τις προσπεράσεις με τον κατάλληλο χειρισμό αλλά μπορεί και να τσακιστείς...
  17. Α

Ερρίκος Ίψεν (Henrik Ibsen): "Βρικόλακες"

Αν διαβάσεις μαζί του και τη Νόρα θα δεις τη δύναμη που θα γεννήσουν μέσα σου ως ένα πραγματικό ενιαίο κείμενο και κάθε συναίσθημα.
  18. Α

Πάουλου Κουέλιου (Πάουλο Κοέλο, Paulo Coelho)

Με κουράζει και τον θεωρώ επαναλαμβανόμενο αντιγραφέα του ίδιου του, του εαυτού.
  19. Α

Ποια ήταν τα πρώτα σας βιβλία;

Ο ερωτευμένος τρίτωνας του Ανδρέα Αγγελάκη. Το είδα στη βιτρίνα ενός βιβλιοπωλείου και με τράβηξε το ζωγραφικό του Σταθόπουλου και πολύ απλά έκανα τη ζωή των δικών μου κόλαση ώσπου να μου το πάρουν. Αλλά το κείμενο και την αμεσότητα του συγγραφέα ουδέποτε τα ξέχασα. Υπάρχει ακόμη στη βιβλιοθήκη...
  20. Α

Ψιλικατζίδικα ενάντια στα βιβλιοπωλεία

Ποτέ δεν πρόκειται να αγοράσω βιβλίο από σούπερ μάρκετ, ψιλικαντζίδικο ή μαγαζί που δεν είναι βιβλιοπωλείο. Είναι θέμα νοοτροπίας. Για τον ίδιο λόγο δεν προτιμώ και μεγάλα βιβλιοπωλεία με πολλούς υπαλλήλους. Γιατί δε θέλω τον υπάλληλο ή την όμορφη ξανθή που έχει το νου στο κινητό της αλλά έναν...