Search results

1. Φ

Μύθοι και ανακρίβειες των blogg σχετικά με τα τρόφιμα...(Μέρος 1ο)

Να πω ένα ευχαριστώ Νικόλα, διαβάζω με πολύ ενδιαφέρον τόσες μέρες. Όσο δε βαριέσαι γράφε να μαθαίνουμε!
  2. Φ

blank verse

Το translatum.gr λέει ανομοιοκατάληκτος στίχος και νομίζω (όσον αφορά το Μάρλοου τουλάχιστον) αυτή είναι η μετάφραση που ψάχνεις. Επί τη ευκαιρία, συνιστώ την ιστοσελίδα (και το φόρουμ τους), κάνουν εξαιρετική δουλειά.
  3. Φ

Συνανάγνωση: "Εργοστάσιο Εφιαλτών" του Thomas Ligotti

Ναι, έχετε δίκιο και οι δύο, σας ευχαριστώ. Πάντως η εξύμνηση του κακού (και ακόμη και η εξύμνηση του μηδενισμού) δεν είναι καινούρια ιδέα στη λογοτεχνία τρόμου, νομίζω, οπότε νιώθω οτι ίσως να πηγαίνει ακόμη βαθύτερα. Ειδικά εύστοχη, Έλλη, βρίσκω τη φράση σου: "προσδοκά να σε κάνει κοινωνό...
  4. Φ

Από Μία Λέξη

Συνεχίζω την υποστήριξη των παραμελημένων γραμμάτων. :)) εταίρος/α και εταιρία/εταιρικός εκατό/εκατοστό/ός/ά επικονιασμός ιμάντας ιερός/ά επομένως και: ναός/οί που για κάπιο λόγο μου θύμισε το νερό (και τη νερόκοτα!) Και ένα α- που μου ήρθε ακάλεστο, όπως το έχουν αυτά: :) αερικό/α που...
  5. Φ

Κακή στραβή ενημέρωση στο Ίντερνετ και άλλα ευτράπελα

Και δε σου παιρνάει από το μυαλό ότι κάνουν τις γύρες τους, διαπιστώνουν ότι πρόκειται για σαβούρα και επιλέγουν παρ'όλα αυτά να την προβάλουν γιατί κάνει καλό θέμα; Γιατί εγώ δεν το δέχομαι ότι όλες οι τέτοιες μεταδόσεις είναι "δημοσιογραφικό λάθος". Κάποιες, ίσως, αλλά τόσο πολλές; :ρ
  6. Φ

Συνανάγνωση: "Εργοστάσιο Εφιαλτών" του Thomas Ligotti

Εγώ ρε παιδιά ζορίστηκα. Όχι με τη γραφή, είναι εξαιρετικός τεχνίτης της γλώσσας, οι εικόνες του είναι εκπληκτικά ζωντανές και ο τρόπος που σου υποβάλλει τον τρόμο υποδόρια τον κάνει ίσως έναν από τους καλύτερους τεχνίτες του είδους, αν όχι τον καλύτερο. Αλλά η υπαρξιακή φιλοσοφία του συγγραφέα...
  7. Φ

Από Μία Λέξη

Τώρα που είδαμε τη λίστα, να γεμίσουμε τα γραμματα που έχουν λίγα; :) 1. Ικανός/οί/ά 2. Ιταμός/ά 3. Έντομο/α 4. Έντιμες/α/οι/ο 5. Ρίμα/ες
  8. Φ

Βιβλιονέα

Ευχαριστούμε για την ενημέρωση! Καλό πράγμα οι έρευνες, ακόμα καλύτερο πράγμα η Εθνική Βιβλιοθήκη, πόσο μάλλον όταν σου ζητάει κάτι τόσο εύκολο. :)
  9. Φ

Ρόμπερτ Φαν Χούλικ (Robert van Gulik): Σειρά "Ο Δικαστής Τι"

Παρεπιτπτόντως, έχω μερικά από τα βιβλία του στη στίβα που μία των ημερών θα πάει για χάρισμα ή bookcrossing (όταν δεήσω να εκτυπώσω επιτέλους ετικέτες). Αν κάποιος τα θέλει, μπορεί να μου στείλει ένα μήνυμα. Μη με βάζεται να σηκώνομαι τώρα να ψάχνω τους τίτλους όμως, βολεύτηκα! :)) Τα θυμάμαι...
  10. Φ

Λογοτεχνικοί ήρωες που θαυμάσαμε

Δεν ξέρω ούτε εγώ πως τα συνέδεσες, αλλά σ'αυτό το βιβλίο όλα συνδέονται κάπου κάπως. Συμφωνώ απολύτως για το πρώτο μέρος της καροτοανάλυσης όμως. :)))
  11. Φ

Ναι, κι έγινε διάσημος φέτος, αλλά δεν είχα διαβάσει το άρθρο της Wikipedia, και δεν ήξερα ότι ξεκίνησε από ένα βιβλίο, οπότε χαίρομαι που τον ανέφερες και μ'έβαλες να το ψάξω λίγο. Τώρα είμαι περίεργη να διαβάσω το βιβλίο. Από τη μία είναι ένας όρος που για κάποιο λόγο μου φέρνει στο νου το...
  12. Φ

Μ' αρέσει… Δεν μ' αρέσει…

Δε μ'αρέσει που η αγένεια για κάποιο λόγο έχει φτάσει να θεωρείται τολμηρή και προχωρημένη επιλογή. Ναι φίλε, πες την την "ειλικρινή" γνώμη σου, αλλά δεν με ξέρεις κι από χτες. Κι αυτό το "είμαι απλώς ελικρινής", που στην πραγματικότητα σημαίνει "το είχα ανάγκη να βγω από πάνω, και θα βγω από...
  13. Φ

Ντανίλο Κίς (Danilo Kis): ''Σοφίτα''

Να, τέτοια σου κάνει μια ωραία παρουσίαση, σε βάζει να αναρωτιέσαι αν θες να διαβάσεις πράγματα που ίσως δε θα έπιανες ποτέ. Οκ, θα δαγκώσω, μπαίνει στη λιστα. :)
  14. Φ

Ο Πλανήτης με Τραμπ στο τιμόνι της υπερδύναμης

Αναμενόμενο, αλλά εξακολουθεί να προβληματίζει. Και εξακολουθώ να έχω την ίδια απορία: Τί είναι πιο επικίνδυνο, να θεωρήσουμε πως τα πιστεύει αυτά που λέει ή πως λέει ότι τού'ρχεται χωρίς να πιστεύει τίποτα πέρα από τον εγωισμό και την τσέπη του; Στη μία περίπτωση έχουμε να κάνουμε με έναν...
  15. Φ

Όι, κάποιο λάθος κουμπί πάτησα. :))) Η απλή λογική λέει ότι δε γίνεται να διαφωνώ και με τον Παράδοξο και με τον Νικόλα, γιατί έχετε σχηματίσει αντίθετες απόψεις για το τί πιστεύω. ;) Τέσπα, οπισθοχωρώ με ελαφρά πηδηματάκια, αυτές τις συζητήσεις τις προτιμώ αυτοπροσώπως και με μπύρα, αλλιώς...
  16. Φ

Θα της το αναφέρω όταν τη δω στη δουλειά. Τσίου, το μορφωτικό επίπεδο δεν έχει πάντα να κάνει με το αν πήγε κάποιος πανεπιστήμιο και λάθος μου αν φάνηκε πως έτσι το εννοούσα, γιατι σίγουρα δεν το πιστεύω. Ξέρω αμόρφωτους πανεπιστημιακούς και αποφοίτους δημοτικού με καλύτερο επίπεδο μόρφωσης από...
  17. Φ

Podcast για την λογοτεχνία και όχι μόνο!

Ωωωω... Αυτό με το ράδιο Πέντραχ δεν το ήξερα! Το βρήκα, το σημείωσα, δυο ματιές κι ενθουσιάστηκα ήδη. :σάλια: Ακούω πολλά podcasts, αλλά τα περισσότερα είναι στα αγγλικά, με μικρες παρεκτροπές στα γερμανικά. Εγώ φταίω βέβαια που δεν το έχω ψάξει καλύτερα με τα ελληνικά, οπότε αν έχει κάποιος...
  18. Φ

Μπορεί να κάνουν σε σένα και σε μένα κρα Αντέρωτα, αλλά δεν κάνουν σε όλους, πίστεψε με. Έχω το ιδανικό παράδειμα από προχθές. Συνάδελφος που ξέρει οτι με το Facebook δεν το έχω, μου παραπονέθηκε πως ένας φίλος την έβρισε που έκανε Like σε ένα άρθρο με τον τίτλο "Τέλος οι χημειοθεραπείες- Αυτή...
  19. Φ

Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Εκμεταλλεύτηκα την Κυριακή, αφησα στην άκρη το Νεκρομάντη που διαβάζετε πιο εύκολα στο δρόμο κι έπιασα το Αγαπημένο Παιχνίδι του Κόεν. Άκουσα τόση πολύ μουσική του και διάβασα τόσα πολλά ποιήματα αυτές τις μέρες που είπα να δω τι λέει ως συγγραφέας. Ενδιαφέρουσα η γραφή του μέχρι στιγμής...