Search results

1. Ι

Νήμα για εφήμερα μηνύματα (που όμως θα μείνουν για πάντα στην καρδιά μας)

Έφυγε χθες από τη ζωή ο αγαπημένος Μάριο Βάργκας Γιόσα. :(
  2. Ι

Χθες ήταν μια ιδιαίτερη μέρα που προσωπικά θα θυμάμαι για πάντα. Ο πρώτος λόγος είναι οι χθεσινές διαδηλώσεις για τα Τέμπη όπου για πρώτη φορά είδα τόσο κόσμο ενωμένο για έναν σκοπό , να διαμαρτυρηθεί ενάντια στην κρατική αχρηστία και την ατιμωρησία από την μια , και για να στηρίξει 57...
  3. Ι

Περί κωμωδίας στην ελληνική τηλεόραση Είμαι στην Ελλάδα για τις γιορτές και λόγω του καιρού τις περισσότερες μέρες κάθομαι σπίτι, ξαπλωμένος στο κρεβάτι με βιβλίο στο ένα χέρι και 4-5 μελομακάρονα στο άλλο. Κάποια στιγμή όμως βαριέμαι και τα δύο οπότε χαζεύω την τηλεόραση μπες και δω τίποτα...
  4. Ι

Ξένες γλώσσες - Περί ανέμων και υδάτων

Μιλώντας τρεις γλώσσες μπορώ περήφανα να πω ότι πλέον δεν ξέρω τι μου γίνεται, στο κεφάλι μου οι λέξεις έχουν γίνει μπουγιουρντί και ειλικρινά νιώθω ότι δεν ξέρω καμία από τις τρεις γλώσσες καλά. Νομίζω ότι μαθαίνοντας καινούρια λέξη σε μια γλώσσα, την χάνω αυτόματα στην άλλη που μιλάω.
  5. Ι

Μ' αρέσει… Δεν μ' αρέσει…

Στο reddit μπήκα κατά λάθος;;; :))))
  6. Ι

Προτάσεις για ταινίες

Ήταν ψυχρή, αυτό. Έχει νόημα εφόσον δείχνει την ιστορία από την πλευρά των ναζί και ο σκηνοθέτης σίγουρα έκανε καταπληκτική δουλειά ως προς αυτό.
  7. Ι

Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

@ΒασίληςΚ Εφόσον σου άρεσε ο Μαν οπωσδήποτε να διαβάσεις τους Μπούντενμπροκς εάν σου δοθεί η ευκαιρία , είναι πολύ πιο βατό από το Βουνό αλλά κατ'εμέ εξίσου αν όχι και καλύτερο. Ο Φαλαντα όντως είναι πιο κοντά σε στιλ με τον Ρεμάρκ τώρα που το λες, απλώς έχει μια δόση μαυρίλας παραπάνω που...
  8. Ι

@Νικόλας Δε Κιντ Να σου πω την αλήθεια ούτε οι Άγγλοι πίστευαν ότι θα κερδίσουν, ίσα-ίσα το δούλεμα που έριχναν στον Σαουθγκέϊτ και την ομάδα είχε πάει στο ταβάνι. Σχεδόν όλοι γύρω μου έλεγαν ότι η Ισπανία αξίζει να το σηκώσει όπως κι έγινε. Πάντως πρώτη μου φορά πανηγύρισα όταν σκοράρουν και οι...
  9. Ι

Προτάσεις για ταινίες

Μου άρεσε η Ζώνη του Ενδιαφέροντος όμως δεν μπορώ να πω ότι με καθήλωσε. Σε σχέση δηλαδή με τη Λίστα του Σίντλερ ή την Επιλογή της Σόφι (μακράν η καλύτερη ερμηνεία της Μέριλ Στριπ) η ΖτΕ μου φάνηκε κάπως μουντή.
  10. Ι

@ΒασίληςΚ Έχω διαβάσει 4 ή 5 βιβλία του Ρεμάρκ και ο Μαύρος Οβελίσκος είναι ίσως το αγαπημένο μου από αυτά. Ιδιαίτερο βιβλίο καθώς πραγματεύεται την καθημερινότητα στη Γερμανία στο μεταίχμιο των δύο πολέμων με χιουμοριστικό και ταυτόχρονα μελαγχολικό τρόπο - σε κάποια σημεία γελούσα δυνατά...
  11. Ι

Ποιο βιβλίο τελείωσες σήμερα;

Τελείωσα σήμερα το Confiteor του Jaume Cabre, δεύτερη ανάγνωση για το συγκεκριμένο βιβλίο και εξίσου απολαυστική.
  12. Ι

Μου αρέσει η πιθανότητα να κερδίσει η Αγγλία το Euro γιατί ο εργοδότης μας υποσχέθηκε ρεπό για την Δευτέρα σε περίπτωση νίκης. Δεν μου αρέσει η πιθανότητα να κερδίσει η Αγγλία το Euro γιατί είναι από τις πιο άχρηστες ομάδες του φετινού τουρνουά.
  13. Ι

Ψιλή κουβέντα για βιβλία κ.τ.λ.

Μετά το cancel που βλέπω να τρώει ο Καραγκάτσης τις τελευταίες μέρες, αρχίζω και ειλικρινά θλίβομαι για την κατάντια μας ως υποθετικά σκεπτόμενο είδος. Όχι ό,τι είναι αγαπημένος μου συγγραφείς ή κάτι τέτοιο, ίσα-ίσα μόνο ένα βιβλίο του έχω διαβάσει και το βρήκα απλά καλούτσικο για τα δικά μου...
  14. Ι

Μας τάπωσες τώρα Φάρε! :ρ
  15. Ι

Βιβλία που θέλω να αγοράσω (και γιατί)

@Νικόλας Δε Κιντ Από Fabio Stassi διάβασα πριν καιρό το "Κάθε σύμπτωση έχει ψυχή" και μου φάνηκε έτσι κι έτσι, ξεκίνησε πολύ καλά αλλά από ένα σημείο και μετά τίποτα το ιδιαίτερο. Για το συγκεκριμένο που θέλεις να πάρεις εσύ όμως δεν έχω άποψη, δεν το έχω διαβάσει. Για τον Γιόσα μη φοβάσαι, Η...
  16. Ι

Δικαιολογώ εν μέρει και τον Σαίξπηρ και τον Βιργίλιο για τον προπαγανδισμό στα έργα τους γιατί και οι εποχές στις οποίες έγραψαν ήταν αρκετά περιοριστικές ως προς την ελευθερία του λόγου. Ο Σαίξπηρ όμως κατάφερε δανειζόμενος θέματα απ'όπου μπορεί να φανταστεί κανείς, να γράψει αξεπέραστα...
  17. Ι

Κάποτε έκραζα τους ελληνικούς εκδοτικούς οίκους ότι πουλάνε ακριβά τα βιβλία όμως θέλω να πω ότι αρκετοί απ'αυτούς κάνουν εξαιρετική δουλειά και αξίζουν τα ευρά τους, όπως η Εστία, ο Ικαρος, η Ερατώ, Καστανιώτης (οκ, όχι πάντα), Πόλις - με πολύ καλές μεταφράσεις και ωραία αισθητικά εξώφυλλα...
  18. Ι

Άσε, οι τιμές παρακαλάνε για Αδωνη κι ένα καλάθι του βιβλιόφιλου.
  19. Ι

Τα τελευταία χρόνια προσπαθώ να είμαι όσο γίνεται λιγότερο πρακατειλημμένος όταν διαβάζω κάποιο από τα κλασσικά και must βιβλία του λογοτεχνικού κανόνα. Ο λόγος για την Αινειάδα του Βιργιλίου το οποίο τελείωσα προχθές. Ανέκαθεν άκουγα ότι είναι φτωχή απομίμηση του Ομήρου κι έλεγα ότι είναι άδικο...