Search results

1. Ο

Hello..hello...hello..!

γεια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  2. Ο

Όμηρος

Μια από τις καλύτερες μεταφράσεις θεωρείται αυτή του Μαρωνίτη. Εγώ προσωπικά προτιμώ αυτή του Καζαντζάκη - Κακριδή
  3. Ο

Οι πιο μισητοί κι αντιπαθητικοί ήρωες της λογοτεχνίας

Τόσο ο Δήμος Σταρένιος όσο και ο Λυκούργος Καλλέργης ήταν συγκλονιστικοί!!!
  4. Ο

Οι πιο μισητοί κι αντιπαθητικοί ήρωες της λογοτεχνίας

Ο γερο-Λαδάς στο "Χριστός Ξανασταυρώνεται"
  5. Ο

Γιατί δεν πήρε ο Νίκος Καζαντζάκης το βραβείο Νόμπελ

Θα μπορούσα να μιλάω ώρες για αυτό τον Άνθρωπο και να γράψω πολλές σελίδες γι αυτόν, ξαναζώντας τις ανησυχίες και τους φόβους του. Για αρχή να πούμε ότι ακόμη και σήμερα ένα μεγάλο μέρος από τα έργα του Νίκου παραμένει ανέκδοτο, είτε λόγω διοικητικών προβλημάτων των εκδόσεων "Καζαντζάκη" είτε...
  6. Ο

Κόστος ενός βιβλίου

Ήθελα να αγοράσω το περασμένο καλοκαίρι την "Οδύσσεια" του Νίκου Καζαντζάκη. Διαπίστωσα ότι ήταν ένα βιβλίο αρκετά μεγάλο σε διαστάσεις, το οποίο στοίχιζε 200 ευρώ, αφού ήταν μία ομοιότυπη με την πρώτη έκδοση. Ευτυχώς την ίδια περίοδο κυκλοφόρησε ο ίδιος τίτλος σε μικρότερη έκδοση, πείπου 40...
  7. Ο

Ουμπέρτο Έκο (Umberto Eco) : "Το όνομα του ρόδου"

Ένα από τα καλύτερα βιβλία που έχω βιαβάσει (αν και δεν το έχω πια διότι δεν ξέρω σε ποιον το δάνεισα και δε μπορώ να το βρω)....
  8. Ο

Υπάρχουν εύκολοι τρόποι να μάθει κανείς ορθογραφία;

Συμφωνώ μαζί σας Φαροφύλακα. Μπαίνοντας στην τάξη ήθελα να εφαρμόσω κάθε καινούριο στο γλωσσικό μάθημα. Είδα όμως ότι κάποιες "Σταθερές Αξίες" παραμένουν. Και πρέπει να τις κρατήσουμε. Μπορείτε σας παρακαλώ να μου αναλύσετε περισσότερο την φωνητική ορθογραφία;
  9. Ο

Υπάρχουν εύκολοι τρόποι να μάθει κανείς ορθογραφία;

Πόσο μεγάλο κεφάλαιο ανοίξατε;;; Διδάσκω ορθογραφία περίπου τέσσερα χρόνια. Οι προσπάθειες του Αναλυτικού Προγράμματος για το Δημοτικό σχολείο εστιάζουν στην αναγνώριση των μαθητών να βλέπουν πραγματολογικά μια λέξη (η χρήση και η λειτουργία της μέσα σε ολοκληρωμένη πρόταση ή κείμενο)...
  10. Ο

Παρακούσματα

Αυτό που νόμιζα εγώ ήταν τραγικό!!!!!
  11. Ο

Νίκος Καζαντζάκης: "Τόντα - Ράμπα"

Ένα βιβλίο όχι τόσο καλό κατά τη γνώμη μου...
  12. Ο

Παρακούσματα

Γιάννης Πλούταρχος: Τι άκουγαν τα αυτιά του Τρίτου Φάουστ: Φυσάει πολύ από το σπασμένο μου το τζάμι Φυσάει πολύ και μπαίνει κρύος ο βοριάς Κι η μοναξια με πνίγει πάει να με τρελάνει Μα τόνισα την πρόκα στην παλάμη της Καρδιάς!!!! Και αναρωτιώμουν: "Τι θέλει να πει ο ποιητής; Αν τονίσω την...
  13. Ο

Γεια :)

Με το καλό!
  14. Ο

Απαγγελίες

Έλάχιστο δείγμα από του πρώτους στίχους των συνολικών 33.333 από την "Οδύσσεια" του Νίκου Καζαντζάκη. http://www.youtube.com/watch?v=YCVgBnKPKj8
  15. Ο

Τί σημαίνει τρόικα - σημασία και ετυμολογία

Είναι βέβαια ένας καλός λόγος για να κλίνεται η λέξη. Μα και πάλι θα με ξένιζε το γεγονός να κλίνεται μια λέξη η οποία δεν είναι "ελληνικοποιημένη". Αν κρατούσαμε για παράδειγμα τη μορφολογική δομή της λέξης Τζένοβα ή Τζένεβα, αντί για Γενεύη, δε θα ήθελα να χρησιμοποιήσω τη γενική, Τζένοβας -...
  16. Ο

Βιβλία που θέλω να διαβάσω τη νέα χρονιά

1. "Γειά σου Θεούλη" (Dear God), από Carmel Reily 2. "Ποτέ χωρίς την κόρη μου", από Μπετι Μαχμουντι 3. "Το κόκκινο μαντήλι", από Νίκο Καζαντζάκη 4. "Άγιος Παχώμιος και Σία", από Νίκο Καζαντζάκη
  17. Ο

Τί σημαίνει τρόικα - σημασία και ετυμολογία

Μπορεί μία ξένη λέξη να κλίνεται επειδή ταιριάζει στο κλιτικό σύστημα της νεοελληνικής;
  18. Ο

Στην δική σας βιβλιοθήκη ποιος νικάει;

Ο Νίκος Καζαντζάκης, δεύτερος έρχεται ο Ουγκώ και στην τρίτη θέση ο Παπαδιαμάντης