Search results

1. Λ

Πώς να πούμε "selfie" στα Ελληνικά;

Μπορεί να ήθελε να την στείλει στον φίλο της! ? Όσο για την ορολογία, πιστεύω η λέξη «αυτοφωτογραφία» αποδίδει το νόημα της «σέλφι» φωτογραφίας. Επίσης πιστεύω ότι δεν θα επικρατήσει κάποιος ελληνικός όρος και οι selfie θα λέγονται σέλφι. Οι μεταφράσεις,γενικά, δεν είναι πάντα πετυχημένες...
  2. Λ

Πώς να πούμε "selfie" στα Ελληνικά;

Εγώ έχω selfie(s), έτσι όπως τις εννοούμε σήμερα, πριν μάθουμε τον όρο selfie! :ρ Εσείς;
  3. Λ

Το φως στη λογοτεχνία

Δύο ποιήματα της Έμιλυ Ντίκινσον The Road was lit with Moon and star The Road was lit with Moon and star— The Trees were bright and still— Descried I—by the distant Light A Traveller on a Hill— To magic Perpendiculars Ascending, though Terrene— Unknown his shimmering ultimate— But he...
  4. Λ

Κάφκα ο πολύ αγαπημένος

Γκράφιτι σε τοίχο στην Πράγα. «Αν το βιβλίο που διαβάζουμε δεν μας ξυπνά μ’ ένα χτύπημα γροθιάς στο κρανίο, για ποιον λόγο διαβάζουμε τότε το βιβλίο; ... ένα βιβλίο πρέπει να είναι το τσεκούρι για την παγωμένη θάλασσα μέσα μας. » Επιστολή προς Όσκαρ Πόλλακ , 27 Ιανουαρίου 1904
  5. Λ

Συλλογή με σελιδοδείκτες

Αρέσουν και σε εμένα οι σελιδοδείκτες και μάλιστα κατά καιρούς φτιάχνω δικούς μου. Πήρα το θάρρος να φτιάξω έναν για τη Λέσχη. Προς το παρόν είναι σε ηλεκτρονική μορφή, ελπίζω αύριο να τον εκτυπώσω κτλ. Όταν τοποθετείται στο βιβλίο, ο Φάρος της Λέσχης μπορεί να εξέχει και να δείχνει τη σελίδα...
  6. Λ

Αρχαία Ελλάδα & Βυζάντιο - Βιβλία;

Παρακαλώ, Μπέιζιλ Γκραντ! Ελπίζω να σου φανεί χρήσιμο το scribd. Εκεί μπορεί κάποιος να φτιάξει λογαριασμό για να ανεβάσει δικά του έντυπα, αλλά και να δημιουργήσει θεματικές συλλογές στις οποίες μπορεί να προσθέσει βιβλία που έχουν ανεβάσει άλλοι. Εμένα μου έχει φανεί χρήσιμο και έχω συλλογές...
  7. Λ

Τα Ψηλά Βουνά, Ζαχαρία Παπαντωνίου - Έκδοση 1918

Υπάρχουν παλαιοβιβλιοπωλεία στο κέντρο της Αθήνας τα οποία διαθέτουν ιστοσελίδα και ηλεκτρονικό κατάστημα (oldbooks.gr, booksistor.gr, palaio-biblio.gr κ.α). Ακόμη και στα μεταχειρισμένα βιβλία στο Μοναστηράκι μπορείς να ψάξεις. Ίσως να μην τα καταφέρεις την πρώτη φορά, αλλά χρειάζεται επιμονή...
  8. Λ

Αναζητω βοηθηματα!!!!

Ορίστε και το λεξικό του Μπαμπινιώτη με αναζήτηση που το κάνει πολύ εύχρηστο! Κατέβασέ το να το έχεις στον υπολογιστή σου. Θα χρειαστεί να φτιάξεις λογαριασμό στο scribd για να το κατεβάσεις. Κάν' το γιατί εκεί υπάρχουν απίστευτα πολλά βιβλία! Ίσως να υπάρχουν και βοηθήματα. Έψαξα, κάτι...
  9. Λ

Αναζητω βοηθηματα!!!!

Κώστα, καλό διάβασμα στα επόμενα δύο χρόνια και καλή επιτυχία. Η οργάνωσή σου και η μελέτη σου από τώρα είναι ένα καλό ξεκίνημα. Δεν έχω υπόψη μου κάτι για «χάρτινα» βοηθήματα, έχω όμως βρει βοηθήματα σε ηλεκτρονική μορφή εδώ. Κάνε κλικ στην καρτέλα της τάξης που θέλεις και μετά στο μάθημα που...
  10. Λ

Δωρεά βιβλίων παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας

Γνωρίζω εγώ. Θα σου στείλω πμ. Μακάρι να γίνει...
  11. Λ

Αρχαία Ελλάδα & Βυζάντιο - Βιβλία;

Το έψαξα και το βρήκα στο scribd "εδώ" και με αναζήτηση μπορεί να βρει κάποιος και πολλά άλλα. Τα κατεβάζει κάποιος και τα διαβάζει πχ στο ταμπλετάκι του :)
  12. Λ

Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Σαραμάγκου «Όλα τα ονόματα»
  13. Λ

Γεια Χαρά

Γεια χαρά! Ήρθα και εγώ - Λυδία. Παράνομε, αν σου αρέσει η επιστημονική φαντασία, μπορείς να συνεχίσεις με 1984 και μετά οπωσδήποτε «Θαυμαστός καινούργιος κόσμος» Άλντους Χάξλεϋ. Καλή ανάγνωση ό,τι κι αν επιλέξεις.
  14. Λ

Αναζήτηση : βιβλία του Στίβεν Κινγκ

Το Λουλουδια στη σοφιτα το ψαχνω πολυ καιρο , τυχαια διαβασα το θεμα και ειδα οτι το εχεις . Το πουλας οντως?
  15. Λ

Αναζητηση βιβλιων

Kαλως σας βρηκα :))))
  16. Λ

Αναζητηση βιβλιων

Γεια σας! Ψαχνω την τετραλογια της Virginia Andrews απο εκδοσεις Bell 1.Λουλουδια στη σοφιτα 2.Λουλουδια στον ανεμο 3.Λουλουδια και αγκαθια 4.Λουλουδια στο χθες Αν κανεις τα εχει και θελει να μου τα πουλησει , ενδιαφερομαι σε λογικες τιμες γυρω στα 3-4 ευρω το ενα Ευχαριστω