Search results

1. Κ

Αγκάθα Κρίστι (Agatha Christie) : Τα καλύτερα βιβλία της

Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους! Βρήκα αυτές τις πληροφορίες για την αγαπητή κ. Κρίστι και είπα να τις παραθέσω εδώ. Δεν τις έχω διασταυρώσει αλλά, ίσως φανούν ενδιαφέρουσες σε κάποιους :)) http://www.newsbeast.gr/world/arthro/587367/i-sunarpastiki-zoi-tis-agatha-kristi/
  2. Κ

Αγαπημένα... σχολικά βιβλία!

Κατά τη γνώμη μου, τα βιβλία είναι τα εργαλεία του μαθήματος...Νομίζω πως η χημεία ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές τους μπορεί να τα απογειώσει ή να τα κάνει από αδιάφορα έως μισητά... Προσωπικά, παρ'όλο που έβρισκα ενδιαφέρον σε όλα τα μαθήματα, νομίζω πως ο τρόπος με τον οποίο τα...
  3. Κ

Ελένη Δικαίου : "Μου μαθαίνετε, να χαμογελάω, σας παρακαλώ;"

Είναι ένα πάρα πολύ ωραίο βιβλίο με πολύ ωραία και διαχρονικά νοήματα. Ωστόσο, έχω καταλήξει πως είναι εξαιρετικά δύσκολο για τους νέους γονείς να ξεφύγουν από στερεότυπα χρόνων... Μπορεί και να μην το θέλουν, μπορεί να μην υπάρχει και ένα σύστημα που να υποστηρίζει πραγματικά τον άνθρωπο και να...
  4. Κ

Ημερησία του Σαββάτου - Βιβλία σχετικά με την οικονομική κρίση

Καλησπέρα σε όλους! Είδα σήμερα στην Ημερησία του Σαββάτου το βιβλίο "Το μεγάλο σορτάρισμα" του Michael Lewis. Αναφέρεται στην οικονομική κρίση και, όπως αναγράφεται στο εξώφυλλο της εφημερίδας πρόκειται για "σειρά αποκαλυπτικών βιβλίων για τα σκάνδαλα και τις αλλαγές στην οικονομία". Νομίζω πως...
  5. Κ

Η Καθαρεύουσα στο Εργο του Εμ. Ροίδη

Διάβασα την Πάπισσα Ιωάννα από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα με νεοελληνική απόδοση (του Δημήτρη Κολοκύρη)... Και μια χαρά ευχαριστήθηκα το βιβλίο :) Βέβαια, νομίζω, πως η καθαρεύουσα είναι αναπόσπαστο κομμάτι ορισμένων συγγραφέων, του Παπαδιαμάντη, ας πούμε, ωστόσο, εκτιμώ πως η γλώσσα δε θα...
  6. Κ

Χαιρετισμος

Καλώς όρισες :)
  7. Κ

Αναγνωστικές συνήθειες πριν και μετά... την Λέσχη

Καταρχάς, είναι πολύ ωραίο να μοιράζεσαι την αγάπη σου (όχι την έγγαμη, μην μπερδευτούμε :)))) ) με άλλους ανθρώπους που αισθάνονται το ίδιο, ο καθένας φυσικά με το δικό του τρόπο και για το δικό του λόγο. Νιώθω λοιπόν οικειότητα και άνεση, όταν βρίσκομαι εδώ και ας μη γνωρίζω κανέναν προσωπικά...
  8. Κ

Η μόρφωση, φοβίζει;

εν οιδα....οτι ουδεν οιδα....να περιμένω πολλές κατακτήσεις τώρα; θα έπρεπε να ευχαριστήσεις τον εν λόγω κύριο, διότι, αυτό που σου είπε, δεν ήταν απλή γνώμη...τα κλειδιά της γνώσης κρατά ο άνθρωπος και μπράααβο του που τη μοιράζεται μαζί μας... :)
  9. Κ

Χαιρετώ κι εγώ με τη σειρά μου :)

Γεια σου Μαρκέλλα!!! :))
  10. Κ

Καλησπέρα σε όλους!

Ναι, είμαι ο τυφώνας Κατρίνα και για κάλυψη αφαίρεσα το "α" στο τέλος...αλλά παρακαλώ, ας μείνει μεταξύ μας :)))
  11. Κ

Κόστος ενός βιβλίου

Και σε εμένα φαίνονται πολλά. Ναι, η αξία των βιβλίων είναι πράγματι ανεκτίμητη, όμως, δεδομένων και των οικονομικών συνθηκών σήμερα, βρίσκω τις τιμές ιδιαίτερα αποτρεπτικές, για εμένα τουλάχιστον. Κυνηγώ τις προσφορές και τις καλές εκδόσεις, συχνά όμως θλίβομαι που δεν μπορώ να διαβάσω όσα θέλω...
  12. Κ

Καλησπέρα σε όλους!

Γεια σας!! Καλώς σας βρήκα! Ήταν της τύχης γραφτό να πέσω, εντελώς τυχαία, επάνω στην όμορφη παρέα σας και είπα να σταθώ και εγώ δίπλα σας, όσο δίπλα μπορεί να έρθουμε μέσω του διαδικτύου....τόσο κοντά και τόσο μακριά και..ΕΠ!Φτάνει! Είμαστε στην ενότητα "πες ένα γεια"...τα υπόλοιπα εν καιρώ....:))