Search results

1. Άρης

Πού μπορεί να αγοράσει κάποιος σε λογική τιμή ξενόγλωσσα (μή εμπορικά) βιβλία;

Ευχαριστώ ΜιΛάμπρος. Το συγγεκριμένο βιβλίο το έχει σε λογική τιμή από Αγγλία. Έχει και DDP που σημαίνει πως δε χρειάζεται να ανησυχώ για τελωνείο με το οποίο είμαι άσχετος.
  2. Άρης

mainstream εννοώ αυτά που έχουν τις περισσότερες πωλήσεις οπότε είναι πιό διαθέσημα προς πώληση γενικά. Θα πάρω για παράδειγμα 2 βιβλία με παρεμφερές θέμα. Το "Israel Lobby and US Foreign Policy" υπάρχει στο public σε 2 εκδόσεις και τιμή γύρω στα 17 ευρώ. Αυτό εννοώ λογική τιμή. Το "Gideon's...
  3. Άρης

Τα τελευταία χρόνια προσπαθώ να διαβάζω περισσότερο βιβλία στα αγγλικά. Τα πολύ γνωστά (και τα bestsellers) υπάρχουν σε λογικές τιμές τουλάχιστον στο Public αλλά και σε άλλες πλατφόρμες βιβλιοπωλείων. Τα περισσότερα βιβλία όμως που θέλω να διαβάσω δεν είναι εμπορικά και είτε δεν τα βρίσκω...
  4. Άρης

Προτάσεις νεοελληνικής λογοτεχνίας για κάποιον που μαθαίνει ελληνικά;

Είχα διαβάσει το "ληξηπρόθεσμα δάνεια" πριν από 1-2 χρόνια. Μου άρεσε πολύ, έχει σύγχρονη και εύκολη γλώσσα. :)
  5. Άρης

Βρήκα κάποιους σύνδεσμους για δωρεάν ελληνικά ebooks. Και ένα δωρεάν της Γιαννακοπούλου. Απ'ότι κατάλαβα από εκδόσεις αυτές του Πατάκη είναι οι καταλληλότερες. Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις :)
  6. Άρης

Ευχαριστώ πολύ παιδιά. Θα ήθελα πιό πολύ ονόματα συγγραφέων ασχέτως εκδοτικής εταιρίας. Επειδή η κοπέλα μένει στο εξωτερικό δεν μπορεί να προμηθευτεί εύκολα βιβλία σε φυσική μορφή. Οπότε αν έχω ονόματα συγγραφέων μπορώ να κάνω μια αναζήτηση στο ίντερνετ μήπως βρω σε ψηφιακή μορφή κάτι και μετά...
  7. Άρης

Γεια σας. Έχω μια φίλη μου η οποία έχει μάθει εδώ και κάμποσα χρόνια ελληνικά σε επίπεδο intermediate και θέλει τώρα να τα βελτιώσει. Θέλει να αρχίσει να διαβάζει λογοτεχνία. Αλλά δεν βρίσκει κίνητρο στα παραμύθια, τα οποία ειναι μεν εύκολα αλλά της φαίνονται πολύ βαρετά. Θα ήθελε να διαβάσει...
  8. Άρης

Έρωτας με μια ματιά.. και όμως υπάρχει.

Συμφωνώ ότι είναι μια "εμμονική μοναξιά" και όχι έρωτας. Διαβάζοντας τα μηνύματά σας βλέπω και εγώ τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία, πιό ευρεία :) Αλλά όταν κάτι σε κάνει να αισθάνεσαι πιό ζωντανός, δυνατός, να κάνεις πράγματα που πρώτα σου φαίνονταν ακατόρθωτα και γενικά να σε εμπνέει είναι...
  9. Άρης

Γεια σας. Πέρασε τόσος καιρός αλλά δεν μπορούσα να γράψω κάτι. Σας ευχαριστώ για τα μηνύματα, ήταν πολύτιμα για εμένα και συνεχίζουν να είναι. Γιατί ίσως να μην έχει τελειώσει ακόμα κάτι αλλά τώρα να αρχίζει. Πριν από 1μιση μήνα ταξίδεψα στο Ισραήλ και την γνώρισα :) Και ανακάλυψα ότι η...
  10. Άρης

Παιδιά σας ευχαριστώ, με εμπνέυσατε και με σπρώξατε να κάνω κάτι που αν δεν το έκανα θα το κουβαλούσα σε όλη μου τη ζωή. Πήρα μέσω τρίτων το τηλέφωνο της νύφης και της είπα τί γίνεται. Μου είπε πως θα ρωτήσει την κοπέλα και αν θέλει και εκείνη θα μας φέρει σε επικοινωνία. Η κοπέλα θα μείνει...
  11. Άρης

Χθές όταν την κοίταζα στη δεξίωση έλεγα μέσα μου "σταμάτα να κοιτάζεις έτσι, θα σε πάρει χαμπάρι όλος ο κόσμος". Και σήμερα από μόνος μου γράφω αυτή την ανάρτηση που μπορεί να τη διαβάσει όλος ο κόσμος! Όπως λες και εσύ Ρεγινόρα, σε αυτό το συναίσθημα δεν υπάρχει καμμία λογική. Πράγματα που μου...
  12. Άρης

Ξέρω ότι η ιστοσελίδα είναι για τα βιβλία και το διάβασμα. Εκτιμώ όμως πολύ τη γνώμη των υπολοίπων μελών και έτσι "τόλμησα" να το αναρτήσω. Άλλωστε το υποφόρουμ λέγεται "διάφορα άσχετα" άρα φαντάζομαι υπάρχει και για τον έρωτα μια γωνιά. Χθές παραβρέθηκα σε έναν γάμο όπου παντρευόταν η κόρη από...
  13. Άρης

Επιτραπέζια παιχνίδια

Έκανα αναζήτηση στο google για "επιτραπέζια παιχνίδια forum" και με έβγαλε εδώ! Μικρός που είναι ο κόσμος! Εγώ έχω τρέλα με τα επιτραπέζια και μπορώ να παίζω 24 ώρες το 24ωρο. Τα τελευταία 10 χρόνια παίζω σκάκι σε σύλλογο αλλά δεν βρίσκω παρέα για άλλο παιχνίδι. Μου αρέσει επίσης πολύ το "Στα...
  14. Άρης

Αγαπημένες γαλλικές ταινίες

Μπράβο ρε παιδιά! Άρχισα να κατεβάζω ;) Εγώ δεν έχω να προσθέσω κάποια, με έχετε υπερκαλύψει απλά ξεχωρίζω το Incendies που είναι μέσα στις 5 κορυφαίες ταινίες που έχω δει, και το He Loves Me... He Loves Me Not μια και δεν χορταίνω να βλέπω την πανέμορφη Audrey Tautou. Και νομίζω δεν είδα να...
  15. Άρης

Σας έτυχε να σώσετε κάποιο βιβλίο τελευταία στιγμή από του 'Χάρου' τα δόντια;

Γεια σας. Είχα καιρό να κάνω ανάρτηση και βρήκα την ευκαιρία. Τις τελευταίες μέρες η μάνα μου κάνει 'εκκαθάριση' στο σπίτι από άχρηστα πράγματα. Σήμερα το μεσημέρι όπως γύριζα στο σπίτι με τα πόδια βλέπω στο πεζούλι δίπλα από τους κάδους των σκουπιδιών την εγκυκλοπαίδεια του παππού μου ( Πάπυρος...
  16. Άρης

Αγκάθα Κρίστι (Agatha Christie) : Τα καλύτερα βιβλία της

Τα αγαπημένα μου είναι "towards zero", "5 little pigs" και "10 little niggers". Βέβαια δε σημαίνει ότι και τα υπόλοιπα δεν είναι φοβερά. Το "the third girl" μόνο δε μου άρεσε. Υ.Γ. Τα έχω διαβάσει στα ελληνικά αλλά τους τίτλους τους γράφω στα αγγλικά γιατί στα ελληνικά τους αλλάζουνε τα φώτα:οργή:
  17. Άρης

Ρουθ Ρέντελ (Ruth Rendell): "Τυφλή ετυμηγορία"

Πολύ ωραίο βιβλίο, το διάβασα πριν από λίγες εβδομάδες. Το ύφος της Ρέντελ δεν θα έλεγα ότι μοιάζει τόσο στην Αγκάθα Κρίστι, αλλά μου φαίνεται κάτι μεταξύ Ντοστογιέφσκι και Πόε ( πιο πολύ προς τον πρώτο ). Είναι όμως ατμοσφαιρική όπως η Κρίστι. Κορυφαία βιβλία της επίσης το "σαν δαίμονας μπροστά...
  18. Άρης

Προτείνετε κάποιον συγγραφέα για βιβλία τύπου εκδόσεων Bell;

Θυμήθηκα και κάτι άλλες εκδόσεις. Καρρέ λέγονται. Μάλλον θα αντλήσω και από εκεί "υλικό". Αντάρη συμφωνώ ότι δεν λέει κάτι το να θεωρηθεί ένα βιβλίο best seller. Γι'αυτό και ρωτάω τη γνώμη σας, την εμπιστέυομαι πολύ περισσότερο από τις γνώμες των κριτικών και τα νούμερα των πωλήσεων.
  19. Άρης

Ευχαριστώ παιδιά. Μάλλον θα επωφεληθώ από τις προτάσεις σας να διαβάσω και εγώ καινούριους συγγραφείς. Τα βιβλία θα τα πάρω από δυο βιβλιοπωλεία που έχω βρει και πουλάνε μεταχειρισμένα οπότε βρίσκω και αυτά που έχουν εξαντληθεί :). Οπότε έχουμε: Wilber Smith, Thomas Harris, John Le Carre, Ken...
  20. Άρης

Ο τίτλος είναι πολύ ασαφής. Έχω έναν θείο στην Αμερική ο οποίος θέλει να του στείλουμε καμμιά εικοσαριά βιβλία όπως είναι οι εκδόσεις Bell. Αυτά τα μικρά βιβλιαράκια που βλέπουμε καμμιά φορά να διαβάζουν στις παραλίες. Δεν ζήτησε συγγεκριμένους τίτλους ή συγγραφείς. Μου είπε ο πατέρας μου να...