Άγκαθα Κρίστι (Agatha Christie) : «Έγκλημα στο Νείλο» (Death on the Nile)


Τίτλος: Έγκλημα στο Νείλο
Πρωτότυπος τίτλος: Death on the Nile
Συγγραφέας: Άγκαθα Κρίστι (Agatha Christie)
Γλώσσα: Αγγλικά
Μετάφραση: Λουκάς Λοράνδος
Εκδόσεις: Λυχνάρι
Έτος έκδοσης: Ιούνιος 2010
Έτος πρώτης έκδοσης: 1η Νοεμβρίου 1937 (Αγγλικά)
Διαστάσεις: 18x11
Αριθμός σελίδων: 240
ISBN: 9789605170240Ο Πουαρό βρίσκεται σε διακοπές σε μία κρουαζιέρα στο Νείλο πάνω στην οποία ταξιδεύει και μια πλούσια κληρονόμος, η Λινέτ Ρίτζγουαιη, η οποία (ούσα σε γαμήλιο ταξίδι) καταφέρνει να προσελκύει τα βλέμματα (αλλά και το μίσος) όλων στο πλοίο. Μέσα στο ίδιο πλοίο ταξιδεύει και η φίλη της, η Ζακελίν ντε Μπελφόρ, μια ξεπεσμένη αριστοκράτισσα που και αυτή (όπως πολλοί άλλοι) θέλει το κακό της Λινέτ γιατί παντρεύτηκε πρόσφατα τον δικό της αγαπημένο. Η Ζακελίν ακολουθεί παντού τους νεόνυμφους και αυτοί, θέλοντας να απαλλαγούν από την ενοχλητική τους παρουσία επιβαίνουν στο πολυτελέστατο πλοίο «Καρνάκ» που πλέει στα ήρεμα νερά του Νείλου. Μέσα στο πλοίο επιβαίνουν και άλλοι επιβάτες που γνωρίζονται μεταξύ τους και αναπτύσσονται φιλίες και έχθρες μεταξύ τους. όμως στο πλοίο βρίσκεται και ένας στυγερός δολοφόνος που σπέρνει πτώματα γύρω του. Ο Ηρακλής Πουαρό έχει να αντιμετωπίσει μία από τις δυσκολότερες υποθέσεις της καριέρας του.

Το βιβλίο το προμηθεύτηκα από ένα περίπτερο μια μέρα πριν πάμε θάλασσα γιατί μου άρεσε πολύ ο τίτλος του και δεν είχα διαβάσει ποτέ Κρίστι. Έτσι το πήρα και βγήκα κερδισμένος! Το διάβασα σε δυο βράδια και εντυπωσιάστηκα πως η Κρίστι παρουσιάζει τα στοιχεία της υπόθεσης και στο τέλος τον απρόσμενο δολοφόνο. ήταν ένα τέλειο βιβλίο και σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα! :μπράβο:
 
Last edited by a moderator:

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
Απρόσμενος δολοφόνος, ε Πεταλούδα;;;
Από τα λίγα που έχω διαβάσει της Α. Κρίστι, σε όλα μου φάνηκε απρόσμενος ο δολοφόνος. :))) Αν και στο συγκεκριμένο μου άρεσε πολύ το στόρι του και δεν την περίμενα αυτή την τροπή.

Θα το δω σε ταινία σήμερα!! :γιούπι:
Πες εντυπώσεις, Οδυσσέα. :)
 
Ήταν το πρώτο της Κρίστι που διάβασα, δεν θυμάμαι τον δολοφόνο, μόνο λίγο την ατμόσφαιρα... Μπορεί να το ξαναδιαβάσω! (εκτός αν τελικά θυμηθώ το δολοφόνο, μετά δε θα έχει νόημα :ρ )
 
Πολύ ωραίο βιβλίο όντως αλλά άμα κάποιος που δεν το έχει διαβάσει δει αυτά που λέτε για την ανατροπή όταν μαθαίνουμε τον δολοφόνο μάλλον όταν θα το διαβάζει θα το υποψιαστεί :μαναι::ρ
 
Last edited:

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Καλωσόρισες, Ντενις.

Έχεις ψάξει στα βιβλιοπωλεία;
 
Nομίζω οτι ο Ντένις για κάποιο λόγο θεωρεί οτι πέρα απο παρουσιάσεις των βιβλίων υπάρχει και κάποιο λίνκ που να παραπέμπει σε κάποια σελίδα για δωρεάν ονλάιν διάβασμα. Αν όντως αυτό πιστεύει δεν ισχύει. Οχι οτι αν ψάξει γενικά στον ιντερνετ δεν θα βρεί απαραίτητα και κάτι.

Δεν θέλω να σκεφτώ την άλλη εναλλακτική οπου διαβάζει για πρώτη φορά και δεν ξέρει πως να το κάνει (εκτός κι αν είναι πολύ μικρός σε ηλικία ή προέρχεται απο κάποια ξένη χώρα και τώρα μαθαίνει την γλώσσα).
 
Ωραίο είναι το έγκλημα στο Νείλο. Έχω καιρό βέβαια να το διαβάσω, αλλά όπως όλα της Κρίστι είναι ευχάριστα βιβλιαράκια (ολίγον οξύμωρο βέβαια, μια και μιλάμε για δολοφονίες). Έχει ωραία ταξιδιωτική ατμόσφαιρα και ενδιαφέρουσες έρευνες απ' τον Πουαρώ.
 
Top