Άγκαθα Κρίστι (Agatha Christie): "Έγκλημα κάτω από τον Ήλιο" (Evil Under the Sun)


Τίτλος: Evil Under the Sun
Συγγραφέας: Άγκαθα Κρίστι (Agatha Christie)
Γλώσσα: Αγγλικά
Εκδόσεις: HarperCollins
Έτος έκδοσης: 2001
Έτος πρώτης έκδοσης: 1941
Αριθμός σελίδων: 320
ISBN: 9780007119264


Λίγα στοιχεία για τη συγγραφέα:

Η Άγκαθα Μαίρη Κλαρίσσα Μίλερ, Λαίδη Μάλλοουαν (Agatha Mary Clarissa Miller, Lady Mallowan, 15 Σεπτεμβρίου 1890 - 12 Ιανουαρίου 1976), γνωστή κυρίως με το όνομα Άγκαθα Κρίστι (Agatha Christie), ήταν Αγγλίδα συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων. Έγραψε επίσης ρομαντικά μυθιστορήματα με το ψευδώνυμο Μαίρη Γουέστμακοτ (Mary Westmacott), αλλά είναι γνωστή κυρίως για τα 80 αστυνομικά της μυθιστορήματα. Η δουλειά της στα μυθιστορήματα αυτά, στα οποία πρωταγωνιστούν οι ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαρό και Μις Τζέιν Μαρπλ, της έδωσε τον τίτλο της «Βασίλισσας του Εγκλήματος» και την έκανε έναν από τους πιο σημαντικούς συγγραφείς στην εξέλιξη του λογοτεχνικού αυτού ρεύματος.

Ο Ηρακλής Πουαρό θέλει να περάσει ήσυχα τις διακοπές του σε ένα απομονωμένο ξενοδοχείο στο Ντέβον, το "Τζόλι Ρότζερ", όμως, για άλλη μια φορά, δεν θα τα καταφέρει... Στο ήσυχο αυτό ξενοδοχείο μένουν αρκετοί διαφορετικοί άνθρωποι. Ένα αμερικανικό ζευγάρι, ο κος και η κα Γκρην, το ζευγάρι Ρέντφερν, ο Αιδεσιμώτατος Λέιν και πολλοί άλλοι. Όμως το άτομο που τραβά πιο πολύ την προσοχή είναι η femme fatale Αρλένα Μάρσαλ, που έχει έρθει με το σύζυγο της, Κένεθ Μάρσαλ στο ίδιο ξενοδοχείο. Η Αρλένα τραβάει το μίσος των γυναικών και τα βλέμματα των ανδρών· πολλοί τη μισούν και θέλουν το κακό της. Μια μέρα, το μαυρισμένο σώμα της Αρλένα βρισκεται άψυχο στην παραλία... και όχι απλά άψυχο... στραγγαλισμένο! Οι έρευνες αρχίζουν αλλά ο επιθεωρητής Colgate δεν φαίνεται να βγάζει άκρη ώσπου ο γνωστός Βέλγος ντετέκτιβ Πουαρό αρχίζει τις έρυνές του.

Το διάβασα στα αγγλικά από τις εκδόσεις HarperCollins (για 7€). Στα ελληνικά υπάρχει από τις εκδόσεις Λυχνάρι.
 
Last edited by a moderator:
Ο επιθεωρητής Colgate; :μουάχαχα: Μα είναι όνομα αυτό;
Ωραίο βιβλιαράκι. Πετυχημένη ανάλυση, νομίζω, της γυναικείας και συζυγικής ψυχολογίας. Συμπάθησα πολύ την έφηβη και "απροσάρμοστη" θετή κόρη της Αρλένας αλλά και τη γεροντοκόρη φίλη του Πουαρό, με την καλή καρδιά και την κοφτερή γλώσσα, μου φάνηκε σαν νεότερη εκδοχή της Μις Μαρπλ.
 
Top