Έλα ρε συ! Διάβασε ένα αγαπημένο μου βιβλίο (2018)

Status
Κλειστό για αναρτήσεις.
Μετά από καθολική απαίτηση (της Βάγγυ και της Διχασμένης) διοργανώνουμε και φέτος άλλο ένα γύρο "Διάβασε ένα αγαπημένο μου βιβλίο πλιζ"

Οι κανόνες είναι τόσο απλοί που τους έχω καταλάβει ακόμα κι εγώ:

Όποιοι ενδιαφέρονται δηλώνουν συμμετοχή εδώ κάνοντας παράλληλα τρεις προτάσεις βιβλίων. Στο τέλος της περιόδου συμμετοχών ένα εξαιρετικό μέλος της λέσχης (εγώ δηλαδή) θα κληρώσει τους/τις συμμετέχοντες/συμμετέχουσες σε ζεύγη από 2 άτομα το καθένα. Σε κάθε ζεύγος το κάθε μέλος (κάθε ημιζεύγιο δηλαδή) πρέπει να επιλέξει και να διαβάσει εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος τουλάχιστον ένα από τα βιβλία που προτάθηκαν υπό του εταίρου ημίσεος του ζεύγους.

Καλό είναι τα βιβλία να μην:
1. Είναι πολύ ακριβά
2. Είναι πολύ μεγάλα
3. Είναι πολύ εξαντλημένα από την αγορά (εννοώ να έχει εξαντληθεί το στοκ από τους εμπόρους/εκδότες όχι να έχουν πάει για ψώνια και να εξαντλήθηκαν από το σχόπινγκ)
4. Είναι πολύ εξειδικευμένα (θρησκευτικά, πολιτικά, επιστημονικά κοκ)

Συμμετοχές ως την 16η Δεκεμβρίου ημέρα εορτής του Αγίου Μοδέστου, προστάτη των ζώων που σέρνουν άροτρο και γενικά των οικόσιτων ζώων)

Συμμετέχουν:
Βάγγυ
Βασίλισσα
Γρίλος
Διχασμένη
Δουλτσινέα
Ιπποπόταμος
Κόρτο Μαλτέζε
Μεταλλαγμένη
Μπου Ράντλι
Σαώρη
Στιλλ Ιλλ
Τσιου
Χανκ Μούντι

Last edited:
Ας κάνω λοιπόν εγώ την αρχή.

Α. Έγκλημα και Τιμωρία του Ντοστογιέφσκι. Εντάξει είναι 500 σελίδες και δεν είναι φθηνό... όμως αξίζει να το διαβάσεις.
Β. Ο Στόχος του Παναγιώτη Δεληγιάννη.
Γ. Α μπε μπα μπλόν του M.J.Arlidge

Θα παιξω κι εγω αυτη τη φορα.

1. Οι Βατσιμανηδες της Μασσαλιας, του Ζαν Κλωντι Ιζο
2. Τα Χαστουκοψαρα, του Λενου Χρηστιδη
3. Το Τραγουδι της Θεας Καλι, του Νταν Σιμονς

Βαζω και ενα αναπληρωματικο, γιατι δεν μπορουσα να αποφασισω.

Ζωντανος Θρυλος, του Ριτσαρντ Μαθεσον

• Το θηρίο στη ζούγκλα, Χένρυ Τζέημς.
  • Ο ανθρωπάκος από το Αρχαγγέλσκ, Ζωρζ Σιμενον.
  • Ο επιθεωρητής έρχεται, Τζων Πρέσλυ. (θεατρικό)
εδιτ: Τώρα το είδα
διοργανώνουμε και φέτος άλλο ένα γύρο "Διάβασε ένα αγαπημένο μου βιβλίο πλιζ"
:μουάχαχα::μουάχαχα:

Καλά ντάξει, γελάω. Οι ρυθμοί έχουν πέσει παρα πολύ γιατί δεν προλαβαίνω γενικώς (αλλα δεν ειναι ειναι μονο αυτό) οπότε μπορεί κάπως να κινητοποιηθώ με το παιχνιδάκι.

1. Όρυξ και Κρέηκ - Μάργκαρετ Άτγουντ
2. Μέρες Εγκατάλειψης - Έλενα Φεράντε
3. Ορλάντο - Βιρτζίνια Γούλφ

Επειδή δε θυμάμαι, μπορούμε να βάλουμε κι αγγλικό βιβλίο (εννοώ που δεν έχει μεταφραστεί; )

Ναι κι εγώ κάπως έτσι το σκεφτόμουν.

Λοιπόν εγώ έχω ένα θέμα κάθε φορά με αυτό το παιχνίδι. Ενώ μου αρέσει πολύ, γιατί έχω διαβάσει διαμαντάκια που δεν τα ήξερα καν, δεν είναι εύκολο να βάλω αγαπημένα βιβλία γιατί η πλειονότητα αυτών είναι βιβλία τριλογίας. Θα ήθελα τρελά για παράδειγμα να βάλω κάποιο βιβλίο του Sanderson , γιατί τον θεωρώ έναν από του πιο ταλαντούχους συγγραφείς στο χώρο της φαντασίας, αλλά λόγω ότι όλα του τα βιβλία (όσα έχω διαβάσει εγώ βασικά και μου άρεσαν), είναι σειρές δεν μπορώ :λυγμ:.
Οπότε κάθε φορά (σε κάθε παιχνίδι) δε διαφοροποιείται ιδιαίτερα η λίστα μου. Η τριάδα μου λοιπόν έχει ως εξής:

1) Η Κλέφτρα των βιβλίων - Μ. Zusak
2) The quality of silence - R. Lupton (αγγλικό)
3) Το μαγαζάκι των αυτοκτονιών - J. Teule

ΥΓ1: Το μαγαζάκι όταν το έψαχνα πριν κανά 2 χρόνια ήταν εξαντλημένο κι είπα να μη το βάλω, αλλά με μια γρήγορη αναζήτηση στο γοογλη, είδα πως τελικά υπάρχει σε πολιτεία. Αν παρ' όλα αυτά το ταίρι μου δεν το βρίσκει, ας μου πει να το αλλάξω. :)
ΥΓ2: Όσο αφορά το quality of silence, αν το ταίρι μου δε θέλει να έχει αγγλική επιλογή μου λέει να το αλλάξω. Αν θέλει να έχει αυτή την επιλογή, εγώ το είχα πάρει πολύ φθηνά από το bookdepository, γύρω στα 5€ (που δεν έχει και μεταφορικά).

Κι εγώ παρόμοια φάση, ενώ μου αρέσει το παιχνίδι, δυσκολεύομαι γιατί με περιορίζει η γλώσσα (ελληνικά), γι'αυτό και δεν έγραψα αμέσως σε αυτό το νήμα, έπρεπε πρώτα να ψάξω ράφια, να βρω τα ολιγοσέλιδα, και μετά αν είναι οικονομικά και διαθέσιμα (έχουμε και τον νταλκά με τα εξαντλημένα)

Όσο αφορά το quality of silence, αν το ταίρι μου δε θέλει να έχει αγγλική επιλογή μου λέει να το αλλάξω.
Για το ταίρι σου δεν ξέρω, εγώ πάντως το λιγουρεύτηκα :))))

Παιδιά, μια ερώτηση: graphic novel μπορούμε να βάλουμε στις προτάσεις;
Θα επανέλθω την Παρασκευή με τις προτάσεις μου.

Για το ταίρι σου δεν ξέρω, εγώ πάντως το λιγουρεύτηκα :))))
Μακάρι να τυχουμε μαζί τοτε. :ρ Θα χαρώ πολύ να διαβάσει καποιος/α το συγκεκριμένο.
Διχασμένη, αν βρεις κάποιο οικονομικό φαντάζομαι δεν υπάρχει θέμα. Εμένα το πρόβλημα μου με τα graphic novel, είναι ότι είναι πανάκριβα. :ρ

Οικονομικό είναι, απ' την πρωτοπορία το 'χα πάρει (αν είναι εξαντλημένο, το αντικαθιστώ με άλλο, συμβατικό).

Εμένα προσωπικά δε θα με χαλούσε καθόλου να διαβάσω graphic novel, τουναντίον μάλιστα. Απωθημένο το έχω με το watchmen που είχα παρατήσει κάποτε.

Παιδιά, μια ερώτηση: graphic novel μπορούμε να βάλουμε στις προτάσεις;
Νομίζω επιτρέπονται. Πέρσι είχα την ίδια απορία για τα θεατρικά που δεν είναι... "καθαρόαιμη" λογοτεχνία και είχα πάρει θετική απάντηση, άρα γιατί όχι; κι εγώ όπως η Βάγγυ θα ήθελα να διαβάσω γκράφικ νόβελ. Αν το ταίρι σου δεν θέλει, δεν υπάρχει θέμα, τα βρίσκετε στην πορεία.

Θα χαρώ πολύ να διαβάσει καποιος/α το συγκεκριμένο.
Χαρά θα πάρεις-τουλάχιστον από εμένα-το έβαλα στη λίστα ;)

Τσίου, θα χαρώ ακόμη περισσότερο εάν σε αρέσει και δε χρειαστεί να με βρίζεις μετά. :ρ Αλλά εντάξει μωρέ, μικρό και φθηνό είναι. :ρ

Status
Κλειστό για αναρτήσεις.