Έχει διαβάσει κανείς το Pulp του Bukowski;

Έχει διαβάσει κανείς το Pulp;

Κυκλοφόρησε πρόσφατα στα ελληνικά από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και θα ήθελα να μοιραστούμε απόψεις κλπ σχετικά με αυτό το βιβλίο.

Έπεσε τυχαία στα χέρια μου και στην αρχή ενθουσιάστηκα, γιατί ήταν το πρώτο του Βukowski που επιτέλους θα διάβαζα ( και είχα ακούσει τόσα μα τόσα πολλά για αυτόν-κυρίως θετικά ). Έχω να πω πως απογοητεύτηκα. Είναι ένα εύκολο βιβλίο, διαβάζεται γρήγορα και άνετα, δίχως κόπο , είναι ''εύπεπτο'' και στερείται κάθε νοήματος. Ανιαρό σε αρκετά σημεία, χωρίς ενδιαφέρουσα πλοκή, too surrealistic to handle, με έναν βλάκα πρωταγωνιστή, ανεπίπεδο και flat. Κατάλαβα ότι ο Bukowski είναι για τους δήθεν, που επιδιώκουν να δώσουν την εικόνα του τύπου με το ιδιαίτερο γούστο, του ψαγμένου. Βλακώδες μυθιστόρημα. Το μόνο που κάνει ο εν λόγω συγγραφέας είναι να εκχυδαΐζει τα πάντα, δίχως έλεος. Δεν υπάρχει λογική σε αυτό το μυθιστόρημα, εκτός κι αν είναι πια τόσο μα τόσο βαθύ που δεν είμαι σε θέση να συλλάβω το μήνυμα του συγγραφέα. Το μόνο μήνυμα που κατάφερα να συλλάβω ήταν το εξής: σκατά. Φαίνεται να τα αγαπάει πολύ ο Bukowski. Έχει πάθει εμμονή μαζί τους. Χρησιμοποιεί παντού τα σκατά. Σαν τα μικρά παιδιά που κολλάνε με φράσεις και τις επαναλαμβάνουν μέχρι να βαρεθούνε ( και συνήθως αργούν πολύ ).

Όσοι το έχουν διαβάσει φαντάζομαι καταλαβαίνουν. Όσοι πάλι δεν το έχουν κάνει, καλύτερα. Ας μην το κάνουν ποτέ. Τεράστια σπατάλη χρόνου.

Λοιπόν, σας ακούω!:γιούπι:
 
Μέσα στην λέσχη υπάρχουν άτομα που τους αρέσει πολύ ο συγκεκριμένος συγγραφέας.

Εγώ εχω διαβάσει το βιβλίο του "Γυναίκες" και μου άρεσε πολύ!! Και δεν το βρήκα και δήθεν...
Επίσης ο καθένας μπορεί να κρίνει μόνος του αν του αρέσει ή όχι ένα βιβλίο...
 

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Καλωσόρισες Άρχοντα!
Δεν έχω διαβάσει το Pulp ακόμα, όμως ξέρω ότι είναι ιδιαίτερο βιβλίο που δεν θεωρείται και το καλύτερο του συγγραφέα. Ίσως έπρεπε να ξεκινήσεις με κάτι πιο γνωστό του, όπως το Τοστ Ζαμπόν.

Όσο γι' αυτό
Κατάλαβα ότι ο Bukowski είναι για τους δήθεν, που επιδιώκουν να δώσουν την εικόνα του τύπου με το ιδιαίτερο γούστο, του ψαγμένου.
ε... δεν είναι και πολύ ευγενικό, και μάλλον προσβάλει εμάς που αγαπάμε το συγγραφέα. Μπορούμε να κρίνουμε ένα βιβλίο (θετικά, αρνητικά, όπως θέλουμε) αλλά όχι και τους αναγνώστες του. Αν εσένα π.χ. σου αρέσει ο Κάφκα και βγω εγώ και γράψω: "κατάλαβα ότι ο Κάφκα είναι για τους βλάκες", δεν νομίζω ότι θα σου αρέσει πολύ.

Το βιβλίο δεν θα αργήσω να το διαβάσω. Θα επανέλθω, λοιπόν, με σχόλια σχετικά.
 
Υποθέτω ότι όντως υπάρχει μια κάποια αγένεια στην ανάρτηση μου, οπότε συγχωρέστε με αν προσέβαλα τον οποιοδήποτε. Απλά παρέθεσα την ειλικρινή μου άποψη σχετικά με το εν λόγω βιβλίο και θεώρησα σωστό να εκφράσω ακριβώς τα όσα σκέφτηκα διαβάζοντας το. Είμαι νέο μέλος και θα χρειαστεί ορισμένος χρόνος μέχρι να μάθω τα κατατόπια και γενικότερα πώς να κινούμαι εντός του χώρου της λέσχης.:ντροπή:
 

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Γιατί δεν ανοίγεις ένα καινούριο νήμα εδώ ώστε να σε καλωσορίσουμε όλοι σωστά; :))
 
Το να μην χαρακτηρίζει κάποιος όλους όσους Χ σαν Α δεν είναι θέμα του να μάθει τα κατατόπια σε έναν ηλεκτρονικό χώρο αλλά θέμα στοιχειώδους ευγένειας και αγωγής. Είμαι πάντως περίεργος να μάθω τον συλλογισμό σου Πώς δηλαδή αποφάσισες ότι ο Μπουκόφσκι αρέσει σε όσους είναι "δήθεν" (και τελικά τι εννοείς με το ότι ο Μπουκόφσκι αρέσει στους "δήθεν").
Θεωρείς ότι αυτοί που σου τον πρότειναν είναι δήθεν; Και δεν τους ήξερες πριν τον πιάσεις στα χέρια σου; Και αν δεν τους ήξερες γιατί να πιάσεις στα χέρια σου ένα βιβλίο που σου πρότεινε κάποιος που δεν ξέρεις αν τα γούστα σας συμπλέουν;

Τι θα πει "δήθεν"; Δήθεν τους αρέσει (δηλαδή παριστάνουν ότι τους αρέσει αλλά δεν τους αρέσει); Γιατί να παριστάνουν ότι τους αρέσει; Και για ποιον συγγραφέα δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι ένα μέρος του κοινού του δεν είναι δήθεν κοινό του;

Τέλος ποιος ο true reason to use στο ξεκάρφωτο αγγλικές φράσεις σε ένα κείμενο στα ελληνικά;
 
Νομίζω ότι γίνεσαι επιθετικός. Εξέφρασα απλώς την άποψη μου σχετικά με το μυθιστόρημα και το συγγραφέα χωρίς να θέλω να θίξω κανένα. Επίσης, σε κάθε ομάδα υπάρχουν ορισμένοι τυπικοί και άτυποι κανόνες τους οποίους ο καθένας οφείλει να τηρεί, προκειμένου να εξασφαλίζεται η σωστή λειτουργία της. Έτσι λοιπόν και εγώ, μιλώντας για κατατόπια, εννοώ πως ακόμα δεν έχω γίνει πραγματικά μέλος της λέσχης, μιας και δεν έχω εξοικειωθεί με τον τρόπο που λειτουργεί, δεν ξέρω τι επιτρέπεται και τι δεν επιτρέπεται να πω. Μην με αποπαίρνεις. Αν δεν είναι η λέσχη ένα μέρος που μοιραζόμαστε απόψεις και γνώμες, τότε λυπάμαι, ίσως δεν βρίσκομαι στο σωστό μέρος. Επίσης, δεν είσαι σε θέση να κρίνεις τον τρόπο έκφρασης μου. Βρίσκω τη στάση σου οπισθοδρομική. Δεν χειρίζομαι την γλώσσα με λάθος τρόπο και ξέρεις, το βρίσκω λίγο συμπλεγματικό να γίνεται μία τέτοια παρατήρηση.
Το μόνο που θέλω είναι να μοιραστώ την αγάπη μου για τη λογοτεχνία, αλλά συναντώντας τέτοιες αντιδράσεις με το που εντάσσομαι στη λέσχη , πραγματικά δυσαρεστούμαι και αμφιβάλλω για το αν ήταν σωστή κίνηση η εγγραφή μου.

Θα ακολουθήσω τη συμβουλή σου Ίζι, σε ευχαριστώ!:σαςευχαριστώ:
 
Last edited by a moderator:

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Νομίζω πως ο Κόρτο ήταν επιθετικός περισσότερο στην κάπως απαξιωτική νοοτροπία, που εδώ σου ξέφυγε λίγο, παρά σε σένα προσωπικά.

Κι εγώ νομίζω πως θα μάθεις εδώ τα κατατόπια. Καλωσόρισες. :ναι:
 
Έχεις δίκιο στο ότι ήμουν υπερβολικά ίσως επιθετικός, όμως και η δικιά σου πρώτη ανάρτηση δεν την λες και πρότυπο ευγένειας, ειδικά αν σκεφτείς και το ότι ήταν η ανάρτηση με την οποία μας συστήθηκες (φαντάσου να μπει κάποιος σε ένα σπίτι και με το που θα μπει να αρχίσει να σχολιάζει αρνητικά τα -έστω κακόγουστα-κάδρα στους τοίχους. Τι ιδέα θα σχηματίσουν οι άλλοι γι' αυτόν; ). Θεωρώ ότι αν έκανες μια λιγότερο επιθετική πρώτη ανάρτηση στο στιλ Διάβασα αυτό το βιβλίο και δεν μου άρεσε για τους 1, 2, 3 λόγους δεν θα ξυπνούσες και την δική μας επιθετικότητα και ούτε εσύ θα μας αδικούσες, ούτε και εμείς (εγώ) θα σε αδικούσα.

Φυσικά ο καθένας μας έχει δικαίωμα να αντιπαθεί έως μίσους τον κάθε συγγραφέα για οποιοδήποτε λόγο και να εκφράζει την αντιπάθειά του αυτήν. Δεν έχει όμως δικαίωμα να καταφεύγει σε προσωπικούς χαρακτηρισμούς σε όποιον δεν έχει την ίδια άποψη για τον ίδιο συγγραφέα. Σε ζητήματα γούστου δεν νομίζω ότι υπάρχει σωστό και λάθος.

Ας λήξουμε εδώ την παρεξήγηση αφού σου ζητήσω συγνώμη που σε στενοχώρησα με την επιθετικότητά μου, αναλογίσου όμως κι εσύ μήπως αδικείς κάποιον που του αρέσει ο συγκεκριμένος συγγραφέας με την διατύπωσή σου;
 
Top