Έψαχναν να βρουν στον χάρτη την Ελλάδα αλλά εκείνη άφαντη στο Ολυμπιακό Λονδίνο !

Πήγαν στο Λονδίνο για διακοπές και είπαν να περάσουν απο το πλέον επίσημο εμπορικό στέκι του London 2012, στο κέντρο του Λονδίνου, στο Hyde Park, εκεί όπου συνέρρεαν και ακόμη συρρέουν κατά χιλιάδες οι λάτρεις των Ολυμπιακών Αγώνων. Αλλά ψάχνοντας τον χάρτη ανακάλυψαν ότι η κοιτίδα των Ολυμπιακών Αγώνων, η χώρα μας, είχε βγάλει φτερά και είχε πετάξει!!!! Όπως είχε... πετάξει και από τον χάρτη που βρισκόταν μέσα στο Ολυμπιακό πάρκο.

Ο λόγος για τον πρώην εκπρόσωπο Τύπου του Δήμου Πατρέων Πέτρο Ψωμά και τη σύζυγό του, γραμματέα του Δημάρχου Πατρέων Ελένη Κίτσιου, οι οποίοι ανακάλυψαν ξαφνικά ότι προέρχονται απο μια χώρα η οποία δεν...υπάρχει!

"Αυτό που αντικρίζεις στο Pin Trading Centre των Αγώνων ξεπερνά κάθε όριο προσβολής!" λέει ο Πέτρος Ψωμάς στο thebest.gr. "Στο πλέον επίσημο εμπορικό στέκι του London 2012, στο κέντρο του Λονδίνου, στο Hyde Park, εκεί όπου συρρέουν κατά χιλιάδες –οι ντόπιοι μιλάνε για εκατομμύρια- οι λάτρεις των Ολυμπιακών Αγώνων και του Ολυμπισμού υπάρχει χάρτης της υφηλίου με την Ελλάδα… απούσα! Unfair στη γλώσσα των Εγγλέζων… Unfair και στη γλώσσα των Αμερικάνων που ως μεγάλοι χορηγοί (Coca Cola) έχουν αναλάβει του συγκεκριμένου χώρου την επιμέλεια και λειτουργία.

Το είδαμε και δεν το πιστεύαμε οι Έλληνες που επισκεφτήκαμε το χώρο. Και ήταν τεράστια η πρόκληση όταν εργαζόμενοι στο εμπορικό αυτό κέντρο μας παρότρυναν με χαμόγελο «να ανταλλάξουμε την ολυμπιακή μας κονκάρδα με όποια άλλη επιθυμούμε και να καρφιτσώσουμε τη δική μας στη χώρα μας». Σε ποια χώρα μας; Η γενέτειρα των Αγώνων, αυτή που παρέλασε πρώτη στο στάδιο του Λονδίνου στην Τελετή Έναρξης, η διοργανώτρια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, η φτωχή Ελλάδα της Ευρώπης… έχει βουλιάξει! Σε ένα βαθύ πέλαγος –αμφιβάλλω αν είναι καν το Αιγαίο- που, σύμφωνα με το συγκεκριμένο χάρτη, χωρίζει την Ιταλία απ’ την Τουρκία!"

Και συνεχίζει ο Πέτρος Ψωμάς:

"Η Ελλάδα σβήστηκε από τον χάρτη των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου! Εντελώς! Μοιάζει αστείο, υπερβολή ή μία ακόμα γκάφα, αλλά δεν είναι παρά μια προσβλητική πραγματικότητα. Στην καρδιά των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012, σε επίσημο επισκέψιμο χώρο, εκεί όπου στοιχειώδης υποχρέωση των διοργανωτών ήταν να έχουν αναρτημένο έναν παγκόσμιο χάρτη που με ακρίβεια θα εμφάνιζε και τις 204 χώρες που συμμετέχουν στους Αγώνες. Ακόμα κι αν ο χάρτης ήταν διακοσμητικός και όχι προς χρήση".

Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΧΟΡΗΓΟΥ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ

Η περιπέτεια του Πέτρου και της Ελένης είχε όμως και συνέχεια. Όταν διαπίστωσαν το πρόβλημα, ζήτησαν εξηγήσεις από τον υπεύθυνο του Pin Trading Centre.

H απάντηση ήταν ότι θα τους σταλεί επίσημα e-mail από τον χορηγό που είναι η Coca Cola, για την απουσία της Ελλάδας απο το χάρτη.

To e-mail ήρθε δύο ημέρες μετά και έλεγε ότι η Ελλάδα είναι εκεί αλλά λείπουν μόνο τα νησιά της!!!!, όπως λείπουν και τα Κανάρια νησιά και κάποια μικρά νησάκια της Αγγλίας!!!!

Τόσο απλά!!!!

Βεβαίως όπως θα διαπιστώσετε και από το χάρτη, πουθενά δεν φαίνεται η Ελλάδα. Ιταλία, Αιγαίο και...κενό... Μετά...Τουρκία. Νέα γεωγραφία απο τους Άγγλους.

Η συνέχεια είχε ως εξής: Ο Πέτρος Ψωμάς ενημέρωσε με e-mail την πρεσβεία της Ελλάδας η οποία και αμέσως ζήτησε εξηγήσεις από τη διοργανώτρια αρχή και την Coca Cola.

Στην απάντησή της στην πρεσβεία η εταιρεία ζητούσε συγνώμη για το ...ατόπημα, εξηγούσε ότι δεν έγινε σκοπίμως και δεσμευόταν ότι θα τυπώσει δύο νέους χάρτες έναν για το Ολυμπιακό Πάρκο και έναν για το Pin Trading Centre.

Αυτό θα συνέβαινε από...Δευτέρα. Μια μέρα δηλαδή μετά τη λήξη των αγώνων. Την Δευτέρα που πέρασαν από εκεί πάντως, ο χάρτης ήταν εκεί ίδιος και απαράλλακτος. Μνημείο αθλιότητας απέναντι στην Ελλάδα.

Η πρεσβεία πάντως συνεχίζει τις προσπάθειες και τις πιέσεις για την αποκατάσταση ης αδικίας.

ΥΓ. To καλύτερο είναι το εξής: Τον χάρτη των...αγράμματων το είχαν και σε ιστοσελίδα:

http://www.insidethegames.biz/collecting/17740-coca-cola-pin-trading-centre-in-hyde-park


 
Εντάξει το συγκεκριμένο είναι τραγικό όσο δε πάει. Αφού ξέρουν όλες αυτές οι εταιρείες πόσο ευαίσθητα θέματα είναι αυτά, αναρωτιέμαι πως κάνουν συνέχεια τέτοιες γκάφες.
 
αναρωτιέμαι πως κάνουν συνέχεια τέτοιες γκάφες.
Γκάφες??? Γκάφες ? ... μα φυσικά μάλλον είναι τυχαίο πως η εταιρία που έκανε την γκάφα ... είναι η εταιρία που παρατάει την Ελλάδα και μεταφέρετε στα Σκόπια και στη Βουλγαρία !!! Μάλλον είναι τυχαίο και κανένα μεγάλο οικονομικό και όχι μόνο παιχνίδι δεν παίζεται από πίσω
 
Πολλές.. γκάφες ρε παιδιά..

μια αυτό με την Coca Cola

μια με την σημαία της ανεξάρτητης Κρήτης από τη Vodafone
[video=youtube;_VETyTmtjNk]http://www.youtube.com/watch?v=_VETyTmtjNk[/video]

μια η κατακρεούργηση της μισής Ελλάδας στον χάρτη της WIND
[video=youtube;ZM9EeqLv_Ro]http://www.youtube.com/watch?v=ZM9EeqLv_Ro[/video]


Πολλά λάθη από τις πολυεθνικές....

κανένας κακοπροαίρετος θα έμπαινε και σε υποψίες ότι μπορεί και να μην είναι τυχαία..
 
Τι κοιτίδα των ολυμπιακών λέτε για την Ελλάδα; Ο άλλος ο πως-τον-λένε στην έναρξη των ολυμπιακών στην Αγγλία δεν είπε ότι τους καλώς ορίζει στο σπίτι τους; Εκτός αν μπερδεύτηκε ότι πάνε σετάκι μαζί με τα Ελγίνεια που βρέθηκαν στην αρχαία Αγγλία... :μαναι:

Πάντως πραγματικά είναι πολύ φτηνιάρικη και κατινίστικη κίνηση εκ μέρους τους.
 

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Ο συγκεκριμενος χαρτης ειναι γενικοτερα τραγικος. Λειπουν όλα τα Βαλκάνια, η Τουρκία, ο Βόσπορος, η Κασπία, η Μαύρη και η Ερυθρά Θάλασσα και όλα τα νησιά της βόρειας Ασίας καθως και η Ανταρκτική. Ας μη μενουμε στην Ελλαδα και το αν ειναι τυχαιο οτι η εταιρεια αφήνει την Ελλάδα (αλήθεια απο πού προκύπτει ποιά εταιρεία είναι; ) και αν συνδέεται με το χάρτη.

Κατα δευτερον θα ηθελα να ρωτησω πώς συνδέεται ο ανακριβής χάρτης με το λίγο-πολύ urban legend της "ανεξάρτητης Κρήτης". Αφού αυτό το πράγμα δεν έχει υπάρξει, πώς γίνεται να έχει σημαία για να προπαγανδίζεται;

Γνωρίζω το δόγμα της συνωμοσιολογίας πως "όλα συνδέονται (ειδικά αν είναι 2 πράγματα που μας ενοχλούν)", αλλά δεν είναι πάντα έτσι.Τέλος πάντων, η αλήθεια είναι οτι τους χάρτες και αυτά τα σχήματα δεν τα φτιάχνουν "οι εταιρείες" αλλά γραφίστες, και το αποτελεσμα ειναι συνάρτηση του πόσο εργατικός, ταλαντούχος, προσεκτικός και "μορφωμένος" αν θέλετε, είναι ένας γραφίστας.

Ναι, το ξερω οτι καποιος γραφιστας μπορει να παρει εντολή απο τον εργοδότη να κάνει τυχόν κάποιες αλλαγές στο εργο, αλλά αυτή η υποθετική σκέψη δεν αποτελεί επιχείρημα, ποσο μαλλον οταν αυτή η υπόθεση μας οδηγεί σε ολοκληρους διαδρομους συμπερασμάτων

Αυτο ομως το σεναριο μου φαινεται πιο πιθανό: Πολλοί γραφίστες, όπως και όλοι οι επαγγελματίες, μπορούν να είναι και λαμόγια. Ενας γραφιστας μπορει να κουραστηκε απο τα πολλα νησακια και προς το τελος (πλησίαζε και το deadline) εκανε το χαρτη ανακριβη, με το σκεπτικό "έλα μωρέ ποιός θα το προσέξει". Φυσικά και ο χαρτης περασε από έγκριση, αλλά γιατί ο εργοδότης να είναι υποχρεωμένος να προσέξει, ή και να ξέρει, οτι εκεί λείπει μια μικρή χερσόνησος; Όπως εμείς δεν γνωρίζουμε ακριβώς το σχήμα της ανατολικής Ασίας με τα νησιά, έτσι και ένας Άγγλος δεν είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει το σχήμα της Μεσογείου.

Εγω προσωπικά είχα βοηθήσει ένα φίλο μου γραφίστα ο οποίος σχεδίασε μια τηλεοπτική διαφήμιση που περιελάμβανε και χάρτη της Ελλάδας. Ολη η διαφήμιση, απο το λογότυπο μέχρι το χάρτη, ήταν δουλειά δική του. Του ειχα βρει ενα προχειρο χαρτη της Ελλαδας απο το ιντερνετ και τον καναμε ξεπατικωτούρα για να φανει η σιλουέτα της. Δεν καναμε καποια παραπανω ερευνα, και φυσικα ουτε ο εργοδότης του έκατσε να ασχοληθέι για το αν ο χάρτης ήταν σωστός. Φανταστείτε ο χάρτης που βρήκα να ήταν ανακριβής, ή να ξεχνούσε κάποια χερσόνησο. Θα είχε γίνει χαμός;;
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Σίγουρα, είναι ένας απαράδεκτος χάρτης.

Μοιάζει να έχει ακολουθηθεί ένα "στρογγύλεμα" σε κάποια σημεία της ακτογραμμής με πολύ χαρακτηριστικό το ΒΑ άκρο της Ασίας με την Καμτσάτκα που την κάνανε σαν ξεκρέμαστο ματζούκι. Και για το οποίο "στρογγύλεμα" δεν βλέπω καμία δικαιολογία όταν π.χ. η Αυστραλία είναι δοσμένη με λεπτομέρεια.

Επίσης ας σημειώσουμε πως την Γροιλανδία, που είναι μεγαλύτερη από την Ευρώπη, την κάνανε σε μέγεθος μικρότερη από την Σκανδιναβία. Βλέποντας πως είναι στο σύνολο ένας ανακριβής χάρτης δεν νομίζω πως η στόχευση είναι η Ελλάδα, με την οποία, παρεμπιπτόντως, έχει παραληφθεί κι όλος ο Εύξεινος Πόντος.

Μια ανεκδιήγητη ανοησία που την χρεώνω στους διοργανωτές Βρετανούς.

Η διαφήμιση της Βόνταφον μου κάνει εντύπωση, αν ήτανε πράγματι έτσι. Εκ πρώτης, δυσκολεύομαι να δεχτώ υπόγεια μηνύματα για απόσχιση της Κρήτης καθώς δεν υπάρχει πραγματική βάση για κάτι τέτοιο. Πάντως, το ότι η σημαία μιας "Ανεξάρτητης Κρήτης" βρίσκεται δίπλα σε αυτήν των Νήσων Μάρσαλ, αποζητά μιαν ερμηνεία. Διότι, διάολε, ακόμη και να πεις να βάλεις δυο σημαίες στην τύχη, θα βρεις γύρω τριγύρω να κατρακυλούν ένα σωρό άλλες (ιταλικές, γερμανικές κτλ.) αλλά αυτές τις δύο, πραγματικά, θέλει να τις κάνεις παραγγελιά.

Μένει, λοιπόν, να διευκρινιστεί τί θα χρεώσουμε στην Βόνταφον: απλά μια ανοησία ή κάποια ύπουλη και κάπως αδιευκρίνιστη βρομιά;
:χμ:
 
Εγώ απεχθάνομαι τη συνομοσιολόγία. Στην συγκεκριμένη περίπτωση όπως είπαν τα παιδιά ο χάρτης είναι γενικά ανακριβής (όπως είναι και σε ένα κάρο παιχνίδια (βλέπε civilization III ή ΙV στο αρχικό βίντεο ) οπότε είναι μάλλον μια ατυχής γκάφα. Αλλά αυτό με την Βόνταφον και την Κρήτη, όπως και : αυτό με κάνουν πραγματικά να αναρωτιέμαι, δε σκέφτονται καθόλου οι εταιρίες να προσέχουν για γκάφες σε τόσο ευαίσθητα ζητήματα; Πχ στον χάρτη δεν έλειπε πχ ο νομός μαγνησίας αλλά ο Έβρος και τα νησιά στα σύνορα, όπως και η Κέρκυρα. Τόσο τυχαία πια; Το δε θέμα με τα Μάρσαλ και την Κρητική συμπολιτεία είναι εξίσου τραγικό.
Και αν δεχθούμε πως το κάνουν εσκεμμένα, τι εξυπηρετεί; Ότι ανακινείται ένα θέμα, έστω και με αρνητική διαφήμιση; Η διαφήμηση βόνταφον-γουιντ πάντως έχουν προκαλέσει επίσημη αντίδραση των εταιρειών και δεν αποτελούν αστικούς μύθους από όσο το έχω ψάξει.
 

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Αστικο μυθο μπορει να αποτελει ομως το οτι υπαρχει κινητρο. Δεν μπορω να φανταστω σε τι αποσκοπουν οι σημαιες της Κρητης (υπαρχει τελικα;;;; ) με των Φωκλαντ. Πρωτον, δεν τις παρατηρει και δεύτερον, δεν τις αναγνωρίζει σχεδον κανενας. Ακυρωνεται ετσι και το επιχείρημα περι υποσυνείδητου μηνύματος.

Και λυστε μου παρακαλώ την απορία εαν υπάρχει και απο πού προκύπτει η σημαία της "ανεξάρτητης Κρήτης"!
 
Αστικο μυθο μπορει να αποτελει ομως το οτι υπαρχει κινητρο. Δεν μπορω να φανταστω σε τι αποσκοπουν οι σημαιες της Κρητης (υπαρχει τελικα;;;; ) με των Φωκλαντ. Πρωτον, δεν τις παρατηρει και δεύτερον, δεν τις αναγνωρίζει σχεδον κανενας. Ακυρωνεται ετσι και το επιχείρημα περι υποσυνείδητου μηνύματος.

Και λυστε μου παρακαλώ την απορία εαν υπάρχει και απο πού προκύπτει η σημαία της "ανεξάρτητης Κρήτης"!
σαφώς και υπάρχει φίλτατε η σημαία της ανεξάρτητης Κρήτης
Στα τέλη του 19ου αιώνα δημιουργήθηκε για να έχει ως ανεξάρτητο νησί μια σημαία και αυτό

και μάλιστα το κόκκινο με το αστέρι παραπέμπει στην τουρκική μειονότητα (αλλά και επικυριαρχία) που υπήρχε


Λέτε ότι σιχαίνεστε την συνομωσιολογία αλλά δεν βρίσκετε έστω και λίγο ύποπτο που τόσο μεγάλες πολυεθνικές, οι οποίες πρέπει να είναι εξαιρετικά ακριβείς και σωστές στις δουλειές τους, δεν μπορούν να φτιάξουν έναν φρικιαστικό χάρτη;
Δεν είναι λες και χαρτογραφούν εκείνη την στιγμή για να πεις του έφυγαν μερικά νησιά... έτοιμους τους παίρνουν..
 

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Λέτε ότι σιχαίνεστε την συνομωσιολογία αλλά δεν βρίσκετε έστω και λίγο ύποπτο που τόσο μεγάλες πολυεθνικές, οι οποίες πρέπει να είναι εξαιρετικά ακριβείς και σωστές στις δουλειές τους, δεν μπορούν να φτιάξουν έναν φρικιαστικό χάρτη;
Δεν είναι λες και χαρτογραφούν εκείνη την στιγμή για να πεις του έφυγαν μερικά νησιά... έτοιμους τους παίρνουν..
Τι εννοεις "φρικιαστικό χάρτη";

Οσο για το ποιοι φτιάχνουν τους χάρτες και αν τους παιρνουν ετοιμους, δες την πρώτη μου ανάρτηση
 
Η σημαία αυτή υπήρχε και στο βιβλίο ιστορίας που είχα στην Γ λυκείου το 2005. Συμβόλιζε τα τέταρτα του πληθυσμού του νησιού και την σουλτανική επικυριαρχία. Εγώ πάντως ως σύμβολο το αναγνώρισα. Και κάποιος άλλος που δεν ήξερε τι είναι μπορεί να το έψαξε. Και ένας από αυτούς τους άλλους να βρήκε διάφορα "αλυτρωτικά" απελευθερωτικά site για την Κρήτη στο ιντερνετ.
Πληροφορίες για τη σημαία υπάρχουν στην wikipedia . Αν θες ψάξε σε παλιές εγκυκλοπαίδειες γιατί το ίντερνετ γενικά βρίθει στην παραπληροφόρηση.
 
Και αυτοί έκαναν ολυμπιακό χάρτη και ξέχασαν την Ελλάδα; Δηλαδή κάνει διαφήμιση η coca cola, δείχνει έναν αναψυκτικό αλλά δεν γράφει την φίρμα της;
Δηλαδή, διοργανωτές , διαφημιστές υπεύθυνοι και ανεύθυνοι ΚΑΝΕΙΣ μα ΚΑΝΕΙΣ δεν ήξερε από που ξεκίνησαν οι Ολυμπιακοί αγώνες; Κανείς δεν ήξερε ή δεν μάντεψε ότι θα γίνει κάποια αναφορά;
Μου μοιάζει αδύνατο το να σκεφτώ ότι υπάρχει "αδιάβαστος" ή "ανιστόρητος" διοργανωτής, όπως μου είναι αδιανόητο ότι ο Ρογκ δεν ήξερε ποιο είναι το σπίτι των Ολυμπιακών αγώνων.

και θα συμφωνήσω με τον Δρουγγάριο, είναι δύσκολο να πιστέψεις στην τύχη (ή έστω ατυχία) όταν μονίμως λείπουν "τα ευαίσθητα" σημεία.
 
Προσωπικά δεν αντιμετωπίζω τη λεγόμενη συνωμοσιολογία σαν λέπρα. Αυτού του είδους η αντίδραση έχει γίνει μόδα τελευταία, εξ αιτίας κάποιων που φρόντισαν να μολύνουν το χώρο με τις διάφορες γραφικότητες που ακούγονται κατά καιρούς.
Υπάρχουν πολλά κανάλια "αντιπληροφόρησης" που στέκουν πάνω και πέρα απο σκοπιμότητες ή ηθελημένες διαστρεβλώσεις και παρουσιάζουν με απόλυτη υπευθυνότητα, παραπομπές και βιβλιογραφία "αιρετικές" απόψεις.
Είναι στην ευχέρεια του καθενός, ανάλογα με την εμπειρία του, να επιλέξει τις πηγές απο τις οποίες θα αντλήσει ενημέρωση για τέτοια ζητήματα, πέρα απο τη φιλτραρισμένη άποψη των Μ.Μ.Ε. και την ανευθυνότητα χιλιάδων blogs που κατακλύζουν το διαδίκτυο.
 
Δεν πιστεύω πως εννοείς πως ο χάρτης της Coca-Cola για το Ολυμπιακό χωριό παραλείπει την Ελλάδα από ΛΆΘΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΊΣΤΑ...! Αυτό μου φέρνει στο μυαλό μόνο μία λύση ! Κάποιος εθελοτυφλεί... δεν θέλει να πιστέψει στην ύπαρξη συνωμοσιών ανά τον κόσμο!! Μα είναι αδιανόητο !!! Δε ξέχασαν κάποια νησάκια ... ξέχασαν ολόκληρη την Ελλάδα ...! Στο ολυμπιακό χωριό δεν υπάρχει η Ολυμπία !!!

Επίσης, παραπάνω είδα μία ερώτηση !! τι συμφέρον μπορεί να έχει η Coca-Cola, η Wind και η Vodafone από την εξαφάνιση της Ελλάδας από τον παγκόσμιο χάρτη (!) , την "εξαύλωση" του μισού αιγαίου και του ιονίου και από την προώθηση της ανεξαρτησίας της Κρήτης !!! Η απάντηση κατά τη γνώμη μου είμαι το πανάρχαιο και πάνσοφο διαίρει και βασίλευε! Τα πετρέλαια στο Αιγαίο είναι πανέμορφα και αγοράζονται πιο εύκολα έτσι... η Κρήτη, φαντάσου πόσο ποιο τρωτή θα είναι η Κρήτη αν γίνει χώρα! Και όσο για την Coca-Cola... για να μην ξεκινήσω κουβέντα (αν και θα το ήθελα) για τη διεθνή μασονία και τους στόχους της για την κυριαρχία της Γης και την υποδούλωση όλων των λαών και την μετατροπή τους σε αγράμματους εργάτες... θα ξανά πω αυτό που είπα στο πρώτο σχόλιο μου , όλως τυχαίως η εταιρία που μας "έσβησε" από τον χάρτη τυχαίνει να φεύγει κακήν κακώς από την καταθλιπτική μαραζωμένη οικονομικά και πολιτικά Ελλάδα!
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
ΞένηΛογοτεχνία, μην πωρώνεσαι :) Φαίνεται να πιστεύεις πως εσύ βλέπεις καθαρά ενώ "κάποιοι" άλλοι είμαστε τυφλοί, αλλά από ακριβώς αυτό το σύνδρομο υποφέρει όλη η ανθρωπότητα. Κατά τ' άλλα, μπορείς να έχεις όποιαν άποψη θέλεις. Απλά ας παραμένουμε νηφάλιοι μέσ' στην κουβέντα. :ναι:
 
Φαίνεται να πιστεύεις πως εσύ βλέπεις καθαρά ενώ "κάποιοι" άλλοι είμαστε τυφλοί :ναι:
Εντάξει ... και για να μην παρεξηγηθώ να πω πως δεν πιστεύω πως τα ξέρω όλα ...! Απλά μάλλον υπερασπίζομαι με πολύ πάθος τα πιστεύω μου !! Κατά τα άλλα ξέρω πως μπορεί να πέφτω έξω όσο πέφτουν έξω και όλες οι άλλες θεωρίες που ακούστηκαν ή μπορεί να ακουστούν !
 
Δυσκολεύομαι πάντα να πιστέψω τα περί μασονικών κύκλων καθώς νομίζω πως ο κεντρικός σχεδιασμός (που λογικά σε κάποιο επίπεδο θα υπάρχει) θα αποπροσανατόλιζε ήδη όσους νομίζουν πως κατέχουν την αλήθεια. Εκεί που εμείς βλέπουμε πχ μια "μασονική" ή you name it συνομοσία, κάποιος τόσο έξυπνος θα είχε φροντίσει να είναι απλά μια βιτρίνα. Αυτό που πιστεύω για τα συγκεκριμένα γεγονότα είναι πως υπάρχουν κάποιοι κύκλοι σε κάποια από τις αντίζηλες γειτονικές οικονομίες που επενδύουν σε χαμηλού επιπέδου προπαγάνδα, ίσως για να δημιουργήσουν εκατέρωθεν εντάσεις.
 
Δυσκολεύομαι πάντα να πιστέψω τα περί μασονικών κύκλων καθώς νομίζω πως ο κεντρικός σχεδιασμός (που λογικά σε κάποιο επίπεδο θα υπάρχει) θα αποπροσανατόλιζε ήδη όσους νομίζουν πως κατέχουν την αλήθεια. Εκεί που εμείς βλέπουμε πχ μια "μασονική" ή you name it συνομοσία, κάποιος τόσο έξυπνος θα είχε φροντίσει να είναι απλά μια βιτρίνα. Αυτό που πιστεύω για τα συγκεκριμένα γεγονότα είναι πως υπάρχουν κάποιοι κύκλοι σε κάποια από τις αντίζηλες γειτονικές οικονομίες που επενδύουν σε χαμηλού επιπέδου προπαγάνδα, ίσως για να δημιουργήσουν εκατέρωθεν εντάσεις.
εγώ φαντάζομαι πως υπάρχει μια ομάδα μεγάλων ηγετών/τρόλλερ που βάζουν αυτά τα μασονικά εδώ κι εκεί και γελάν με εμάς που τα βρίσκουμε και φωνάζουμε για συνωμοσίες :χαχαχα:

πέρα από την πλάκα όμως και το να τα βρίσκουμε εξυπηρετεί σκοπιμότητες.. η αποδοχή από μεγάλες μάζες του πληθυσμού πως άλλοι κάνουν τα κουμάντα οπότε οποιαδήποτε ενέργεια είναι μάταια..

αν ήξερες πόσους έχω ακούσει να μου λένε " εσυ δε ξες τιποτα, αλλοι εχουν την γνωση και δε μας την δινουν "
" οτι και να κανεις δε μπορεις να αλλαξει κατι " και παρόμοια..
 

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Δεν πιστεύω πως εννοείς πως ο χάρτης της Coca-Cola για το Ολυμπιακό χωριό παραλείπει την Ελλάδα από ΛΆΘΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΊΣΤΑ...! Αυτό μου φέρνει στο μυαλό μόνο μία λύση ! Κάποιος εθελοτυφλεί... δεν θέλει να πιστέψει στην ύπαρξη συνωμοσιών ανά τον κόσμο!! Μα είναι αδιανόητο !!! Δε ξέχασαν κάποια νησάκια ... ξέχασαν ολόκληρη την Ελλάδα ...! Στο ολυμπιακό χωριό δεν υπάρχει η Ολυμπία !!!
Ναι, στην ανθρωποτητα εχουν γινει πολυ πιο τραγικα πραγματα απο πολύ πιο ανοητα λαθη των πιο ασήμαντων ανθρώπων. Μπορεί μια μπανανόφλουδα που έριξε ένα παιδάκι να γίνει αιτία να μείνει ανάπηρος ένας άνθρωπος για όλη του τη ζωή. Εαν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, γιατί να μη μη μπορεί η μεγαλύτερη εταιρεία να γίνει "ρομπα" απο το λάθος ενός τεμπέλη ή αμόρφωτου γραφίστα;

Εχω δει απο κοντά παραγωγή διαφημήσεων καθώς και σχεδιασμό χάρτη και η ερμηνεία μου φαίνεται εξίσου λογική και πιθανή με την ερμηνεία του οτι όλα είναι πλύση εγκεφάλου.

Ολο το σκηνικό παίζεται στο πώς ερμηνεύει ο καθένας τα δεδομένα. Για κάποιον πχ η ύπαρξη ζωής είναι καραμπινάτη απόδειξη για την ύπαρξη Θεού. Πολλοί απο δω όμως θεωρούν οτι η ύπαρξη της ζωής είναι κάτι το τυχαίο και συμπαντικά ασήμαντο και πιο λογικό απο την ύπαρξη του Θεού. Για τον πρώτο, αυτοί "εθελοτυφλούν".

Σκεψου λιγο σαν Αγγλος. Δεν εχει σημασια αν μια μικρη χερσονησος στον παγκόσμιο χάρτη κάποιοι την αποκαλούμε "ολόκληρη Ελλάδα". Εαν κάνεις πλημμελή δουλειά και νησάκια θα ξεχάσεις, και την Κασπία θα ξεχάσεις και το Βόσπορο θα ξεχάσεις, μαζί με την Ελλάδα και την Τουρκία και θα πεις και "δε θα το προσέξει και κανένας".
 
Last edited:
Top