Έψαχναν να βρουν στον χάρτη την Ελλάδα αλλά εκείνη άφαντη στο Ολυμπιακό Λονδίνο !

Ναι, στην ανθρωποτητα εχουν γινει πολυ πιο τραγικα πραγματα απο πολύ πιο ανοητα λαθη των πιο ασήμαντων ανθρώπων. Μπορεί μια μπανανόφλουδα που έριξε ένα παιδάκι να γίνει αιτία να μείνει ανάπηρος ένας άνθρωπος για όλη του τη ζωή. Εαν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, γιατί να μη μη μπορεί η μεγαλύτερη εταιρεία να γίνει "ρομπα" απο το λάθος ενός τεμπέλη ή αμόρφωτου γραφίστα;

Εχω δει απο κοντά παραγωγή διαφημήσεων καθώς και σχεδιασμό χάρτη και η ερμηνεία μου φαίνεται εξίσου λογική με την ερμηνεία του οτι όλα είναι πλύση εγκεφάλου.

Σκεψου λιγο σαν Αγγλος. Δεν εχει σημασια αν μια μικρη χερσονησος στον παγκόσμιο χάρτη κάποιοι την αποκαλούμε "ολόκληρη Ελλάδα". Εαν κάνεις πλημμελή δουλειά και νησάκια θα ξεχάσεις, και την Κασπία θα ξεχάσεις και το Βόσπορο θα ξεχάσεις, μαζί με την Ελλάδα και την Τουρκία και θα πεις και "δε θα το προσέξει και κανένας".
ε όχι φίλε μου.

να δεχτώ ότι μπορεί σε έναν παγκόσμιο χάρτη να σου φύγουν κάποια μικρά νησιά, άντε μέχρι και Κρήτη.

Αλλά ολόκληρες χώρες προφανώς δεν είναι ένα ατόπημα..

και άντε δεν το είδε ο γραφίστας, τι; μόνο από ένα άτομο περνάει η ενέργεια που κάνει μια πολυεθνική;
δεν θα πέρασε από έναν έλεγχο;

είναι υπερβολικά οφθαλμοφανές... υπερβολικά όμως

δεν ξέρω τις δουλειές του γραφίστα και συγκεκριμένα για χάρτη αλλά απλά δεν στέκει

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
και άντε δεν το είδε ο γραφίστας, τι; μόνο από ένα άτομο περνάει η ενέργεια που κάνει μια πολυεθνική; δεν θα πέρασε από έναν έλεγχο;
Φυσικα και περασε απο ελεγχο, αλλα απο αισθητικό έλεγχο, και δεν παιζει ρολο αν ηταν μια επιχειρησούλα ή μια πολυεθνική. Δεν ειναι απαραιτητο οτι καποιος θα έλεγξε και την πιστότητα του χάρτη, αν και ισως θα επρεπε, και προφανως δεν εγινε

Σε παραπεμπω παλι στην πρώτη μου ανάρτηση. Όταν ο φίλος μου παρέδωσε τη διαφήμηση, οι εργοδότες την έλεγξαν να δουν αν είναι εμφανίσιμη, εαν δένει οπτικά, και εαν κάτι ενοχλέι. Κανενας δεν σκέφτηκε να κάνει έλεγχο πιστότητας του χάρτη που φαίνεται απο πίσω. Θα επρεπε; Μαλλον! Εαν εργοδότης ήταν η Κοκα Κόλα ή οι Ψησταριές Λεωνίδας πιστεύω δεν θα είχε διαφορά στη διαδικασία.

Εαν ειχαμε παραλείψει πχ τη Ροδο για κάποιο λόγο (επειδή δεν προλάβαμε, επειδή την ξεχάσαμε, ή επειδή είναι στην άκρη και δεν χωράει) δεν θα το παρατηρούσαν! Θα το παρατηρουσαν ομως οι Ροδιτες και οι bloggers, και θα μιλουσαν για "προπαγάνδα της εταιρείας τάδε".

είναι υπερβολικά οφθαλμοφανές... υπερβολικά όμως
Για καποιον που ειναι απο τη Μεσογειο ή που γνωρίζει γεωγραφία, ναι. Για ολους τους υπολοιπους, θα ελεγα οτι ειναι απαρατήρητο, οπως σε εμας ειναι απαρατηρητα τα υπολοιπα λαθη του χαρτη (καθως και η απουσια της Τουρκιας)

Last edited:
Απαράδεκτο! Ούτε καν μεγέθυνση δεν χρειάζεται η εικόνα για να δει κανείς ότι ανάμεσα σε Ιταλία και Ασία δεν υπάρχει η Ελλάδα. Καλά, τι πράγματα είναι αυτά; Κι εμείς καθόμαστε έτσι; Πού θα πάει αυτή η κατάσταση; Και φυσικά όλα αυτά περνάνε από έλεγχο. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Όσον αφορά εκείνη την διαφήμιση της Vodafone, το έχω εξαντλήσει το θέμα σε συζητήσεις...

Σκεψου λιγο σαν Αγγλος. Δεν εχει σημασια αν μια μικρη χερσονησος στον παγκόσμιο χάρτη κάποιοι την αποκαλούμε "ολόκληρη Ελλάδα". Εαν κάνεις πλημμελή δουλειά και νησάκια θα ξεχάσεις, και την Κασπία θα ξεχάσεις και το Βόσπορο θα ξεχάσεις, μαζί με την Ελλάδα και την Τουρκία και θα πεις και "δε θα το προσέξει και κανένας".
Λοιπόν, πρέπει να σου πω πως εδώ έχει ένα δίκιο! (και μπορεί και σε όλα να έχεις) παρ' όλα αυτά εμένα το πρόβλημα μου δεν είναι που κάποιος "ξέχασε την Ελλάδα σε έναν τυχαίο χάρτη ! Μα ΑΥΤΌΣ ο χάρτης βρίσκεται στο ΟΛΥΜΠΙΑΚΌ χωριό ! Μα ξέχασαν να προσθέσουν την ΟΛΎΜΠΙΑ πόλη???

Αυτό για τον γραφίστα πάντως εγώ συνεχίζω να μην το δέχομαι !

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Με μπερδεψες. Δεν καταλαβα που συμφωνεις ή διαφωνεις. Βασικά ναι, αυτο που λες είναι για γέλια και για κλάμματα, το να μη βάλουν την Ελλάδα στον ολυμπιακό χάρτη. Και εγκληματικό και τραγικό, δε διαφωνώ. Αυτό όμως δε σημαίνει οτι αποκλείεται να έγινε κατα λάθος

Τεσπα, δεν ειναι απαραιτητο να τα δεχτεις, αλλωστε δεν ισχυριζομαι οτι ξερω 100% τι συνεβη. Μοιραζομαι απλά την εμπειρία μου που λέει πόσο εύκολο είναι σε εργασιακό περιβάλλον να γίνει ένα τραγικό λάθος, χωρίς να "χρειαστεί" συνωμοσία ή άλλη σκοπιμότητα.

Καλο ειναι να συζηταμε και αλλες οπτικες γωνιες πριν πηδηξουμε σε εξωφρενικά συμπερασματα. Αμα σου πω οτι ειδα στο σπιτι μια λευκη φιγουρα να κανει "μπού" τί ήταν; Φάντασμα; Ή ο αδελφός μου με σεντόνι; Εαν δεν είναι ο αδελφός μου με σεντόνι τότε εξετάζουμε τα υπόλοιπα (και όχι το ανάποδο)

Για τη διαφημιση της βονταφον δε βρισκω καποια προφανή λογική εξήγηση, το παραδεχομαι. Το μόνο που μπορώ να φανταστώ είναι οτι ιστορικές/άχρηστες σημαίες υπάρχουν στις αποθήκες των στούντιο και αυτες οι δυο επιλέχθηκαν τυχαια για να γεμισουν το χωρο ως μη εύκολα αναγνωρίσιμες.

Για τη διαφημιση της βονταφον δε βρισκω καποια προφανή λογική εξήγηση, το παραδεχομαι. Το μόνο που μπορώ να φανταστώ είναι οτι ιστορικές/άχρηστες σημαίες υπάρχουν στις αποθήκες των στούντιο και αυτες οι δυο επιλέχθηκαν τυχαια για να γεμισουν το χωρο ως μη εύκολα αναγνωρίσιμες.

Δεν θα σχολιάσω τα προηγούμενα ... γιατί πολύ απλά συμφωνώ μαζί σου ... ο καθένας τη γνώμη του και κουβέντα κάνουμε !

Παρ' όλα αυτά δεν μπορώ να διανοηθώ πως πιστεύεις πως σε ένα στούντιο υπήρχε τυχαία η σημαία της ανεξάρτητης Κρήτης από το 1913!!!!! Και για ποιο λόγο ? Αν ήθελαν να βάλουν σώνει και ντε σημαίες εκεί πίσω θα μπορούσαν να βάλουν μία Ελληνική και μία Των Η.Π.Α. (όπου ιδρύθηκε η vodafone -αν δεν κάνω λάθος)..... πιστεύεις αλήθεια πως έτυχε να βρίσκονται εκεί αυτές οι δύο σημαίες ?????

είναι υπερβολικά ύποπτο για να είναι τυχαίο κατά την γνώμη μου

η άλλη σημαία είναι των νήσων Μάρσαλ τα οποία έγιναν ανεξάρτητα με την παρέμβαση των Αμερικάνων..

Η απάντηση της Coca-Cola για το γεγονός:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤON ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΑΡΤH ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΩΝ ΚΑΡΦΙΤΣΩΝ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Αναφορικά με τον παγκόσμιο χάρτη στα κέντρα ανταλλαγής συλλεκτικών καρφιτσών στο Λονδίνο, η The Coca-Cola Company, με αίσθημα ευθύνης, επιθυμεί να ενημερώσει για τα εξής:

Μετά από επικοινωνία της Ελληνικής Πρεσβείας του Λονδίνου αναφορικά με τη μη ορθή απεικόνιση της Ελλάδας σε παγκόσμιο χάρτη που εμφανιζόταν στα δυο Κέντρα Ανταλλαγής Συλλεκτικών Καρφιτσών στο Λονδίνο, ενημερώνουμε ότι η Coca-Cola Αγγλίας:

- Από την πρώτη στιγμή που έλαβε γνώση, αντιμετώπισε το θέμα ως μείζον και επείγον
- Προχώρησε άμεσα στην αποξήλωση των δυο χαρτών
- Ανέθεσε και ολοκλήρωσε την παραγωγή νέου χάρτη με την ορθή απεικόνιση όλων των χωρών
- Αφαίρεσε το χάρτη από όλους τους ιστοτόπους της Εταιρείας και τον αντικατέστησε με το νέο χάρτη
- Επικοινώνησε με τον έναν ιστότοπο (insidethegames.biz) που είχε φωτογραφία του μη ορθού χάρτη, ζήτησε και ολοκλήρωσε την αντικατάσταση του
- Δρομολόγησε όλες τις διαδικασίες για την τοποθέτηση του νέου ορθού χάρτη στο Hyde Park και το Ολυμπιακό Πάρκο

Η Coca-Cola αναγνωρίζει και εκτιμά τη σημασία, την επιρροή και τη συμβολή της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες και τα Ολυμπιακά ιδεώδη και λυπάται ιδιαίτερα για την οποιαδήποτε μη ορθή απεικόνιση της Ελλάδας στο συγκεκριμένο χάρτη.
Οι αρχικοί χάρτες είχαν σχεδιαστεί ως απλοποιημένες γεωγραφικές απεικονίσεις χωρών και ηπείρων, και δεν αποδίδονταν σε απόλυτη κλίμακα. Ως αποτέλεσμα, ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, δεν απεικονίστηκαν σωστά.
Ο νέος ορθός χάρτης έχει ήδη τοποθετηθεί στο Κέντρο του Hyde Park και θα βρίσκεται επίσης στο Κέντρο Ανταλλαγής στο Ολυμπιακό Πάρκο του Λονδίνου, μόλις ανοίξει εκ νέου στο κοινό για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες στις 29 Αυγούστου.

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Μπραβο στην πρεσβεια του Λονδινου για την παρεμβαση :)

(καποιος γραφιστας εμεινε ανεργος :μαναι: )

Last edited:

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
το συγκεκριμένο φαινόταν πως δεν ήταν στοχευμένο κατά της Ελλάδας.. είχε ένα σωρό ανακρίβειες..

αυτό με τις σημαίες, πάντως, το βρίσκω παράξενο.. αυτές οι σημαίες δεν βρίσκονται τυχαία, θέλει να τις ψάξεις συγκεκριμένα για να τις βρεις..