Ήρωας βιβλίου που σου μοιάζει

πολυαγαπημενη η χαρουλα και αν θες πιστεψε το κι εγω αυτο το τραγουδι σκεφτηκα αργοτερα,οταν εγραψα την απαντηση...παντως ξεφυγαμε απο το θεμα τελειως!:χαχαχα:

Ένα βιβλίο που διάβασα και βρήκα πολλά κοινά στοιχεία με έμενα είναι το Ντεμιαν του Εσσε. Από το να αιωρούμαι πολλές φορές ανάμεσα σε δυο υποτιθέμενα στρατόπεδα. Έως τη λαχτάρα για το μυστήριο.

Ανήκοντας στο ζώδιο του χαμαιλέοντα, τείνω κι εγώ στην απάντηση "σχεδόν με όλους τους ήρωες"

Ψάχνοντας να ξεχωρίσω κάποιον βρέθηκα προ εκπλήξεως: ταυτίζομαι με το φάντασμα του Κάντερβιλ του Όσκαρ Ουάιλντ!

Πολύ ωραίο το Νημάτιο πραγματικά! Μόλις το ανακάλυψα...
Θα έλεγα ότι αναγνωρίζω πολλά χαρακτηρηστικά του εαυτού μου στην Μεγάλη Ιουλία, από το βιβλίο της Ζατέλη "Με το φως του λύκου επανέρχονται"...

Παιδιά, εγώ πάλι κατά καιρούς είμαι μεταξύ....τριών (θα μπορούσα να πω). 1) της Έμμα Μποβαρύ (κι όμως), 2) του ντετεκτιβικού Αδερφού Γουλιέλμου στο Όνομα του Ρόδου, 3) της Μεγώς απ' το "Οι θεοί πέθαναν στην Ρώμη"....αντιλαμβάνομαι ότι κάποιος μπορεί να το θεωρήσει περίεργο όλο αυτό, αλλά νομίζω ότι έχω αρκετά στοιχεία από όλους αυτούς...ένα μιξ ας πούμε :) ...σκέφτομαι κι άλλους, αλλά αυτά πιστεύουν αρκούνε!

Εχω ταυτιστει απολυτα με τον ηρωα ενος βιβλιου μου που λεγεται "Ατλαντας Ανατομικης"...χεχεχεχεχε:τρέλα::τρέλα::τρέλα:

Περα απο την πλακα.....Δεν εχω ταυτιστει ποτε με καποιον ηρωα απολυτα...Αλλα σε ολα τα βιβλια προσπαθω να βρω κοινα με τους ηρωες..Και αν δεν υπαρχουν να τα δημιουργησω...

Δεν εχω ταυτιστει ποτε με καποιον ηρωα απολυτα...Αλλα σε ολα τα βιβλια προσπαθω να βρω κοινα με τους ηρωες..Και αν δεν υπαρχουν να τα δημιουργησω...
Θα συμφωνήσω με το παραπάνω. Έως τώρα δεν έχω βρει κάποιον να ταυτιστώ απόλυτα, αν και θα ήθελα! Λίγο έως πολύ όμως, διαβάζοντας ένα βιβλίο προσπαθώ να μπω στη θέση του ήρωα - ακόμα κι αν αυτός είναι αντιπαθητικός ή.. κάθαρμα - έτσι ώστε να τον κατανοήσω περισσότερο ως προσωπικότητα.

Απο την αλλη καθως σκεφτομουν την απαντηση,καταλαβα πως υπαρχουν πολλοι ηρωες που πραγματικα θα ηθελα να ταυτιστω μαζι τους...Εννοω να μπορουσα να ταυτιστω με τα σπυδαια κατορθωματα τους!!!!

Έτσι είναι Σόφκι! Αυτό εννούσα κι εγώ λέγοντας πως θα ήθελα να ταυτιστώ με κάποιον απόλυτα. Κάποιοι ήρωες απλά είναι παράδειγμα προς μίμηση!

Θα ήθελα πολύ να πω πως ο Σέρλοκ Χολμς μου μοιάζει, αλλά θα με παίρνατε με τις ντομάτες... :))))

Εγώ θα ήθελα πάντως να του μοιάσω σίγουρα, αν και πάλι δύσκολο το κόβω! :ρ

Πάντως και με τον Ρόμπερτ Λάνγκτον από τον Κώδικα Ντα Βίντσι θα μπορούσα άνετα να ταυτιστώ. :ναι:

Δαιμόνιο δεν ξέρω αν έχω, αλλά έχω οξεία αντίληψη για τον κόσμο γύρω μου ( κάτι που δεν αρέσει σε όλους), και με κάνει να "πιάνω" πράγματα που οι άλλοι ίσως αγνοούν.. Δεν μου έχει βγει πάντα σε καλό, το λέω.. :ουχ:

Από κει και πέρα, ήταν μια επιθυμία μου νεότερη να σχοληθώ με διελεύκανση αστυνομικών υποθέσεων που θα περιελάβμανε serial killers και ανεξιχνίαστες καταστάσεις, αλλά μάλλον έβλεπα πολύ τηλεόραση... :χαχα: :χαχα: :χαχα:

Θα έλεγα ότι ταυτίστηκα με τη Lyra Belacqua από την απίστευτη,κατά τη γνώμη μου,τριλογία του Philip Pullman,His dark materials.

Νομίζω πως θα μπορουσα ανετα να ειμαι ο Χανς Σνηρ ,ο μελαγχολικος κλοουν του Χαινριχ Μπελ(οι αποψεις ενος κλοουν).Ο Έντγκαρ (Η συντομη ζωη του νεαρου Εντγκαρ) του Ουλριχ Πλεντντορφ ,και φυσικα η Αιρις απο την Τυφλομυγα της Σιρι Χουστβεντ.Ουσα γυναικα,ειναι λιγο μυστήριο πως ταυτιζομαι τόσο με ενα 16χρονο ηλεκτρολογο που μας μιλαει απο τον αλλο κοσμο..Ειπαμε,αβυσσος....

Ο ηρωας που μου θυμισε τον εαυτο μου ειναι η Πιλαρ στο " Οι οχθες του ποταμου Πιεδρα καθησα κ εκλαψα" του Κοελου. Την εποχη που διαβασα αυτο το βιβλιο ειχα τοσα κοινα με την Πιλαρ που ηταν σαν να εγραφα εγω τα γραμματα και να τα πεταγα εγω στον ποταμο.
Σε μια ταινια ειχα ακουσει οτι πολλες φορες δεν επιλεγουμε εμεις τα βιβλια που θα διαβασουμε αλλα αυτα επιλεγουν εμας. Κ αυτο το συγκεκριμενο βιβλιο εκεινη την συγκεξκριμενη χρονικη στιγμη με επελεξε. Το διαβασα σε ενα απογευμα κλαιγοντας κ δεν ηταν καν δικο μου. Ηταν ενα βιβλιο που ξεχαστηκε σε ενα δωματιο λες κ το ειχε αφησει καποιο αορατο χερι για μενα.

Βρηκα πολλα κοινα, μα παρα πολλα, στην ηρωιδα του βιβλιου της Στεφανι Μεγιερ, "Το σωμα". Η ηρωιδα -που δεν θυμαμαι το ονομα της- σκεφτοταν κ εκανε καθε στιγμη αυτα που σκεφτομουν κ εγω, αυτα που θα εκανα κ εγω κ παρολο που γενικα η Μεγιερ δεν με ξετρελαινει σαν συγγραφεας (βλ.Λυκοφως) σ'αυτο το βιβλιο βρηκα τον εαυτο μου σε πολυ μεγαλο βαθμο. Κ απο τα τοσα βιβλια που εχω διαβασει, απο τους τοσους χαρακτηρες που εχω λατρεψει, η πρωτη που μου ηρθε στο μυαλο στην ερωτηση "ηρωας βιβλιου που σου μοιαζει" ηταν αυτη κ μαλιστα χωρις αμφιβολια!! Το θεμα ειναι οτι αυτη η ηρωιδα με την οποια ταυτιζομαι ειναι... εξωγηινος :ντροπή: