Ήρωας βιβλίου που σου μοιάζει

Ο Έκτωρας από την Ιλιάδα.
Παρόλο που γνώριζε ότι ήταν καταδικασμένος να πεθάνει, υπερασπίστηκε την τιμή της οικογένειας του και της πατρίδας του.

Μια Scarlett O' Hara και για μένα. Ταυτίστηκα πολύ σε νεαρότερη ηλικία όταν διάβαζα το "Όσα παίρνει ο Άνεμος". Τώραμπορεί να αγωνιώ και να συμπάσχω αλλά νομίζω ότι έχω πάψει να ταυτίζομαι με ήρωες βιβλίων...

Πολύ ωραίο νήμα! Όταν ήμουν πιο μικρή νομίζω έμοιαζα κάπως στην Ερμιόνη Γκρέιντζερ από το Χάρι Πότερ (σπασικλακι:))))). Τώρα που μεγάλωσα:ρ έγινα η Κάθριν από τα ανεμοδαρμένα ύψη:αργκ:.... Υπερβολές, μάλλον πιο πολύ στην Έμμα της Ώστεν φέρνω που πρώτα μιλάει και μετά σκέφτεται.

Ωρες ωρες εχω τις ιδιοτυπες ψυχολογικες διακυμανσεις που ειχε ο ΧΑΡΙ απο το ΛΥΚΟ ΤΗΣ ΣΤΕΠΑΣ,αλλα νομιζω ΤΙΤΙΚΑ απο τους Αθλιους σε βιωματα ,στην αισια καταληξη αλλα και στην ψυχοσυνθεση της.Την αφελεια,το ρομαντισμο,τη μοναχικοτητα,το δεσιμο με αυτον που τη μεγαλωσε ,τη μικρη πειρα απο την κοινωνικη ζωη.
Εχω ομως και το ισχυρο ενστικτο επιβιωσης της Ο 'Χαρα.

Ταυτίζομαι με διάφορους ήρωες σε σημεία αλλά απόλυτα μόνο με τον Χήθκλιφ. Πρώτος με αδιάβατη απόσταση από όσους έπονται.

Last edited:
Πολύ όμορφο νημάτιο, και.. αποκαλυπτικοτατο :μαναι:
Όντως.
Δεν έχω διαβάσει πολλά βιβλία, αλλά μέχρι στιγμής έχω βρει ήρωα/ηρωίδα που του/της μοιάζω. Δεν θα αποκαλύψω όνομα και βιβλίο
αλλά αν υποθέσουμε πως δεν είχα βρει το δίδυμο αδερφάκι μου σε λέξεις πάνω στο χαρτί, είμαι ένα τουρλού. Μοιάζω λίγο στον Μπάρτλεμπυ ("Μπάρτλεμπυ, ο γραφιάς"), λίγο στον Χανς Σνηρ ("Οι απόψεις ενός κλόουν"), και λίγο στην Μέι ή Μαγιού Κασαχάρα ("Το κουρδιστό πουλί").

Last edited:
Ταυτίστηκα σίγουρα με την Τατιάνα Μετάνοβα από τον Μπρούντζινο καβαλάρη.
Είμαστε ήσυχες, σπιτόγατες, εσωστρεφείς μάλλον αλλά όχι σε υπερβολικό βαθμό, κάπως δειλές φαινομενικά -αλλά όχι κατά βάθος-, εύθικτες ακόμη και σε περιπτώσεις που φταίμε εμείς.
Οι σκέψεις της Τατιάνας, καθώς και τα συναισθήματά της, ο τρόπος ακριβώς που ερωτεύτηκε τον Αλεξάντερ, -γιατί υπάρχουν πάρα πολλά είδη έρωτα, το πιστεύω- ήταν όλα όχι απλώς κατανοητά, αλλά καθ' όλη τη διάρκεια του βιβλίου, ήμουν βέβαιη πως: έτσι ακριβώς θα σκεφτόμουν, έτσι θα ένιωθα, έτσι θα τον ερωτευόμουν.
Ήταν, σε πάρα πολλά σημεία, σαν να περιέργραφε κάποιος εμένα και τις αντιδράσεις μου.
Ακόμη και το ίδιο -αμελητέο- ύψος έχουμε εγώ και η Τατιάνα:Ρ

Δεν θα το πιστέψει κανείς (βλ. ψευδώνυμο), αλλά νομίζω ότι θα ταίριαζα με τον Λούπιν από το Χάρι Πότερ. Όσο καιρός και αν περάσει, το Χάρι Πότερ βιβλία και ταινίες είναι αυτά που με μεγάλωσαν :Ρ, οπότε πιστελυω η ταύτιση με τον Λούπιν θα παραμείνει. Μου αρέσει ο Λούπιν γιατί είναι πολύ έξυπνος (μπορεί κανείς νομίζω να τον αντιστοιχήσει στην Ερμιόνη, της παρέας των Marauders), όμως πολλές φορές κάνει λάθος επιλογές, το οποίο νομίζω τον κάνει πιο ανθρώπινο. Ίσως να πιστεύω ότι ταιριάζουν τα ελαττώματά μας.

Παρακάτω έχω ένα κομμάτι που με στιγμάτισε νομίζω. Δεν ξέρω ακριβώς γιατί αλλά νομίζω έχει συμβάλει καταλυτικά στην συμπάθειά μου για τον Λούπιν.
Στο 7ο βιβλίο όπου η Τονκς είναι έγκυος ο Λούπιν πανικοβάλεται και πηγαίνει και συναντά τον Χάρι, τον Ρον και την Ερμιόνη, ώστε να τους βοηθήσει στο κυνήγι πεμπτουσιωτών. Όμως ο Χάρι του βιβλίου (που είναι πολύ περισσότερο φωνακλάς από αυτόν της ταινίας, του βάζει τις φωνές και του λέει πως δεν γίνεται να αφήσει την γυναίκα και το παιδί του και να τρέχει για πεμπτουσιωτές.
(Φυσικά ο Λούπιν τον ακούει στο τέλος) (Έχω καιρό που διάβασα το 7, οπότε σόρρυ εάν δεν μεταφέρω την σκηνή ακριβώς)

Εμένα ο Ήρωας που μου μοιάζει πιο πολύ και τον λατρευω πάρα πολύ, μα πάρα πολύ είναι ο Κάλουμ Χάντ από μια αγαπημένη μου σειρά βιβλίων φαντασίας την σειρά Ματζιστεριουμ της Κασσάνδρας Κλερ και της Χόλυ Μπλακ γιατί εινα πολύ παρεξηγημένος και καλοσυνατος και πολύ δυνατός και γενναίος αλλά τον υποτιμάνε και τον περιφρονούν και του κάνουν bullying πολλοί και δεν έχει αληθινούς κοντινούς και έμπιστους φίλους!!!! Ο Καλουμ είναι επίσης ο πρωταγωνιστής της σειράς Ματζιστεριουμ και έχει φοβερές δυνάμεις και είναι πάνω από όλα παιδί 14 ετών και συμπεριφέρεται ως παιδί με τα βιντεοπαιχνίδια του και τα κόμιξ του και την μεγάλη του αγάπη για τον λυκόσκυλο του τον Όλεθρο που είναι επίσης αξιαγάπητος λύκος και πολύ δυνατός και ενδιαφέρον αλλά και γλυκός πιστός τετράποδος σύντροφος και φίλος του Κάλουμ....!!!!???????

Μαλλον θα ελεγα οτι παλια ταυτιζομουν με την Βιρτζινα Ότις απο το ''Φαντασμα Του Καντερβιλ'' του Οσκαρ Γουαιλντ. Τωρα, δεν εχω ταυτιστει συγκεκριμενα με καποια αλλη. :χεχ:

Νομίζω το αλτερ εγκο μου το έχω βρει στη Φριντα Κλάιν (από σειρά βιβλίων των Nicci French). Αγαπώ πολλούς χαρακτήρες και θα ήθελα ορισμένοι να ηταν πραγματικοί και κοντινοι μου άνθρωποι αλλά νομίζω πως η απόλυτη ταύτιση είναι με τη Φριντα. :)

Χρυσένια

Αρχαιολόγος του Φόρουμ
Είμαι συγκερασμός Έλενας και Λίλας από το "η υπέροχη φίλη μου" της Φεραντε. Ούτως ή άλλως η μία συμπλήρωνε την άλλη. Πατάω πιο πολύ στον χαρακτήρα της Έλενας , αλλά έχω και από το σκοτάδι της Λιλας.

Μεσα στα χρονια, κι εχοντας διαβασει αρκετες φορες τις Ιστορίες... του Αρανιτση, ξεκαθαρα ειμαι ε(ν)τερωμυμο (αν δεν εχω καταντησει να ειμαι) του Θεοδωρου Σκαφιδα, σελ. 289.🤦🤦🤦
Τρατζικ.

@Αντέρωτας the bells... the bells? :αγκαλιά:

Last edited:
Εντωμεταξύ δεν είχα δει ότι είχα γράψει ήδη και είχα σκοπό να γράψω ότι έγραψα και το '18. Πάλι τη Φρίντα Κλάιν θα έλεγα κι ας έχουν περάσει χρόνια που έκλεισε το στόρι της. :αγαπώ: