Όταν διαβάζουν στην οθόνη

Σας έχει τύχει ποτέ να βλέπετε μια ταινία ή σειρά και ο ήρωας να διαβάζει βιβλίο? Και μάλιστα το ίδιο βιβλίο που διαβάζετε αυτή την περίοδο?
Τις προάλλες έβλεπα την ταινία "Πιάστε τον Κάρτερ" (το παλιό με τον Μαικλ Κέην όχι το καινούργιο με τον Σταλλόνε) και κατά σύμπτωση στην αρχή της ταινίας ο Κάρτερ διαβάζει στο τρένο το Αντίο Γλυκειά μου του Ραίημοντ Τσάντλερ, το ίδιο βιβλίο που διαβάζω αυτή την περίοδο. Βέβαια εγώ το διαβάζω στον προαστιακό και όχι στο τρένο προς τον Βορρά και δεν ανήκω στον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος αλλά ήταν μια ωραία σύμπτωση.

 
Σπάνια να δεις σε ταινία να διαβάζουν.
Έχω και μια αδυναμία στον vintage κινηματογράφο..του1971 είναι η ταινία;
 
Νομίζω σε παλιότερες ταινίες διαβάζανε πιο συχνά, πιο σπάνιο είναι σε ταινία δράσης και μυστηρίου να διαβάζουνε.
Η ταινία ναι, είναι του 1971, έχει κυκλοφορήσει και ρημέηκ με τον Σταλλόνε αλλά δεν το έχω δει και δεν θυμάμαι εαν διάβαζε.
 
Νομίζω σε παλιότερες ταινίες διαβάζανε πιο συχνά
Και στην παλιότερη πραγματική ζωή διαβάζανε πιο συχνά.
Και για όσους έχουν να πουν ότι οι πωλήσεις των βιβλίων είναι αυξημένες, έχω να αντιπαραθέσω, ότι οι ανθρώπινοι πληθυσμοί είναι ΠΟΛΥ πιο αυξημένοι, όπως και οι εγγράμματοι (που είναι το αγοραστικό κοινό).
Επίσης αναρωτιόμουν. Υπάρχει ταινία που έχει παίξει ο Μαικλ Κέιν και έχει τολμήσει να κάνει ριμέικ ο Σταλόνε;;;;:ζντόινγκ: Τι άλλο θα ακούσω;
 
Last edited:
Και στην παλιότερη πραγματική ζωή διαβάζανε πιο συχνά.
Εμεις δεν τον προλαβαμε τον παπυρο, αλλα για πες εσυ την εμπειρία σου. Βολευε;:)))):)))):θρρρ:

Επίσης αναρωτιόμουν. Υπάρχει ταινία που έχει παίξει ο Μαικλ Κέιν και έχει τολμήσει να κάνει ριμέικ ο Σταλόνε;;;;:ζντόινγκ:
Οπου το πραγματικο, αν και ρητορικο, ερωτημα ειναι ποσο ανυπερβλητα γοητευτικός ηταν ο Μάικλ Κεην.
 
Last edited:
Εμεις δεν τον προλαβαμε τον παπυρο, αλλα για πες εσυ την εμπειρία σου. Βολευε;:)))):)))):θρρρ:
Ψιτ, @Έλλη Μ είμαστε πολύ κοντύτερα ηλικιακά από ότι υπονοείς (σε ένα φσουτ με έφτασες) - οπότε οι εμπειρίες μου είναι ανάλογες με τις δικές σου για τα παλίμψηστα. Πάνω κάτω το ίδιο βολεύει. Η τυπογραφία τα χάλασε όλα!
 
Το νευρωτικο μου αγόρι, η αδελφή ψυχή μου, Ο Τζωρτζ, διαβάζει στο Σάινφελντ το Φάλκονερ του Τσίβερ, και το βρίσκει εξαιρετικό :αγαπώ:
 
Θελω να το διαβάσω αυτό, @Τσιου. Διαβασα τον κολυμβητη του (διηγήματα) πριν κανα μηνα-διμηνο και παραδόξως- ακομη τα θυμαμαι. Καποια ηταν καλά, καποια ηταν πάρα πολύ καλά.
 
Last edited:
@Έλλη Μ Έχω στα αγγλικά συγκεντρωμενα όλα τα διηγήματα του, δυστυχώς το βιβλίο είχε την τύχη που είχε και η συλλογή διηγημάτων της Ντόροθυ Πάρκερ, δεν μπορώ να τα διαβάσω το ένα μετά το άλλο.
Μόλις τσεκαρισα αν στον κολυμβητή έχει το The enormous radio, (το τεράστιο ραδιόφωνο), που διάβασα προσφατα, επειδή το είχε αναφέρει ο Τσακ Πόλανικ στο Consider this. Ανήκει στα δικά σου καλά ή πάρα πολύ καλά; Συναισθηματικά ακολουθούσα τον μπούσουλα της Ιρεν, τελείως αμέριμνη, μέχρι που δεν ήξερα από που μου ήρθε.
(Θα βλέπω τα ραδιόφωνα με άλλο μάτι :ρ)
 
Top