Αγκάθα Κρίστι (Agatha Christie) : Τα καλύτερα βιβλία της

Αγκαθα Κριστι,αγαπημενη .Τι να πρωτοπω οτι μου αρεσε απο τα βιβλια της,Εφιαλτικα χριστουγεννα,ο μπαλαντερ του θανατου,οκτω κοκκοι μορφινης και ολα τα αλλα που εχω διαβασει.Αν και θα συμφωνησω και εγω οτι τα στοιχεια τα κρυβει σε ολη την πλοκη της και τα αποκαλυπτει στο τελος....αλλα Κριστι και παλι Κριστι!!!!

Θέτω την ανάρτησή μου σε Πλοκή. Καλό θα ήταν να μην την εμφανίσετε αν δεν έχετε διαβάσει (και θέλετε να το κάνετε) το "Μια κραυγή αγωνίας" και το "Ποιος σκότωσε τον Άκροϋντ"!!
Το πρώτο βιβλίο της Αγκάθα Κρίστι που διάβασα ήταν το "Μια Κραυγή Αγωνίας". Στο βιβλίο αυτό αφηγήτρια είναι μια νοσοκόμα. Ενώ διάβαζα λοιπόν, σκέφτηκα πως θα ήταν υπέροχη ιδέα, να είχε κάνει την δολοφονία η νοσοκόμα/αφηγήτρια. Βέβαια, αποδείχτηκε τελικά πως αδίκως την υποπτευόμουν την καημένη.
Όταν, λίγο καιρό μετά, διάβασα το "Ποιος σκότωσε τον Άκροϋντ", έμεινα με το στόμα ανοιχτό και κατά κάποιο τρόπο δικαιώθηκα! Από τότε έγινε το Νο1 αγαπημένο μου βιβλίο της Αγκάθα Κρίτσι, και μέχρι τώρα κανένα δεν το έχει ξεπεράσει.

Υπάρχει κάπου η λίστα με τους άθλους της Μις Μάρπλ; Πρέπει να είναι γύρω στα 12-13 βιβλία μόνο. Με τους ελληνικούς τίτλους τα ψάχνω. :μαναι:

Έχω μπερδευτεί βασικά. Ακόμη και οι ελληνικοί τίτλοι διαπιστώνω ότι μπορεί να είναι διπλοί. Αγόρασα χθες το Ο Παραβάτης της 7ης Εντολής και στην ουσία πρόκειται για το πρώτο βιβλίο με τη Μις Μαρπλ (1930), με τον επικρατέστερο τίτλο Φόνος στο Πρεσβυτέριο!! :ωιμέ:
Εντάξει, δεν με χαλάει καθόλου. Πάντα ήθελα να διαβάσω το πρώτο βιβλίο, όπου η Κρίστι παρουσιάζει τη Μαρπλ ως την κουτσομπόλα του χωριού και πολύ περίεργη, να κατασκοπεύει τους πάντες με τα κυάλια της πίσω απ' τις κουρτίνες :)))) , αλλά αυτό με τους τίτλους με έχει αποπροσανατολίσει.

Last edited:

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Σχετικά με τους τίτλους δεν ξέρω εάν σε βοηθήσει αυτό το νήμα: Αγκάθα Κρίστι: Οι ελληνικοί τίτλοι βιβλίων της στο "Λυχνάρι"

Από εκεί και πέρα, και μιας και σε απασχολεί η συγκεκριμένη συγγραφέας, θα πρότεινα να δεις στην προηγμένη αναζήτηση του φόρουμ μας για νήματα με Λέξη/Φράση-Κλειδί: Κρίστι και δίπλα: αναζήτηση μόνο σε τίτλους

;)

Αριάδνη, μετά από τόσα αστυνομικά που διάβασα τον τελευταίο χρόνο, μου φαίνεται θα γράψω κι εγώ κανένα. :ρ Χωρίς πλάκα, δεν το θεωρώ τόσο δύσκολο πλέον!

Φαροφύλακα, σε ευχαριστώ! Ναι, βοηθάει το λινκ, όμως και πάλι να ξέρεις ότι δεν εκδίδει μόνο το Λυχνάρι τα έργα της. Γι' αυτό το μπέρδεμα με τους τίτλους συνεχίζεται...και να μη μιλήσουμε για τις ταινίες!
Μακάρι, να μετέφραζαν τους τίτλους κατευθείαν απ' τα αγγλικά, τι να πω.

Υπάρχει κάπου η λίστα με τους άθλους της Μις Μάρπλ; Πρέπει να είναι γύρω στα 12-13 βιβλία μόνο. Με τους ελληνικούς τίτλους τα ψάχνω. :μαναι:
Πάρε ένα οποιοδήποτε βιβλίο της από τις εκδόσεις "Λυχνάρι" και στις αρχικές σελίδες έχει όλα τα βιβλία που έχουν κυκλοφορήσει ομαδοποιημένα δηλ. Αθλοι Πουαρό, Μαρπλ κτλ :)

Φαροφύλακα, σε ευχαριστώ! Ναι, βοηθάει το λινκ, όμως και πάλι να ξέρεις ότι δεν εκδίδει μόνο το Λυχνάρι τα έργα της. Γι' αυτό το μπέρδεμα με τους τίτλους συνεχίζεται...και να μη μιλήσουμε για τις ταινίες!
Μακάρι, να μετέφραζαν τους τίτλους κατευθείαν απ' τα αγγλικά, τι να πω.
Α, δεν είχα δει αυτή την απάντηση, σόρυ!

Last edited by a moderator:
Ναι, Μεταλλαγμένη, αυτό με τις πρώτες σελίδες και τα ομαδοποιημένα βιβλία των εκδόσεων Λυχνάρι βοηθάει πολύ! Απλώς το σκέφτηκα αφού είχα ρωτήσει εδώ. Ευχαριστώ! :)

1. Δέκα μικροί νέγροι
2. Έγκλημα στο Νείλο
3. Φόνοι υπό εχεμύθειαν
4. Έγκλημα στο Οριεντ Εξπρές
5. Τα άστρα μιλούν για θάνατο
6. Οκτώ κόκκοι μορφίνης
7. Η ποντικοπαγιδα
8. Οι έξι ύποπτοι
9. Ο φόνος είναι εύκολος
10. Απρόσμενος επισκέπτης

Last edited:
Επειδή δεν διάβασα πάρα πολλά βιβλία της, θα ξεχωρίσω εδώ μια αγαπημένη πεντάδα και αργότερα θα την συμπληρώσω με άλλα 5:

1. Νέμεσις
2. Ποιος σκότωσε τον Ρότζερ Άκροϋντ
3. Έγκλημα στη Μεσοποταμία
4. Ένα άλλοθι για τρία εγκλήματα
5. Έγκλημα στο Εξπρές Οριάν

Τι υπέροχο φόρουμ. Μου φτιάξατε τη μέρα (μάλλον τη νύχτα τέτοια ώρα που είναι). :ρ
Λατρεύω την Agatha Christie και τη θεωρώ από τις πιο αξιόλογες συγγραφείς του είδους. Τα βιβλία της διαβάζονται από γενιές και γενιές και λατρεύονται. Κι εγώ αν και μικρή ακόμη σε ηλικία έχω διαβάσει αρκετά δικά της αλλά όχι βέβαια όλα και παρ' όλο που πολλοί λένε ότι έχει μια συγκεκριμένη γραφή - που ίσως να ισχύει - εμένα δε μ' έχει κουράσει καθόλου. Αντιθέτως, μάλιστα, πάντοτε τα βιβλία της ήταν και είναι αυτά που με χαλαρώνουν. Αυτό όμως που με ενθουσιάζει περισσότερο, είναι πως τα βιβλία της είναι διαχρονικά γιατί κακά τα ψέμματα, ένα βιβλίο για να είναι διαχρονικό πρέπει να χρησιμοποιεί το πνεύμα της εποχής κι όχι την τεχνολογία της. Και αυτό το καταφέρνει στο έπαρκο.

Τα πέντε αγαπημένα μου είναι:
1) Το θλιμμένο κυπαρίσσι.
2) Δέκα μικροί Νέγροι.
3) Ποιος σκότωσε τον Άκροϋντ.
4) Κάθε Τρίτη κι ένα έγκλημα. (το πρώτο βιβλίο της που διάβασα, έχω ιδιαίτερο δέσιμο μαζί του).
5) Κρυφός αντίπαλος.

Ευχαριστούμε για τις προτάσεις σου, Βάγγυ! Το Κάθε Τρίτη κι ένα Έγκλημα θέλω πολύ να το διαβάσω. Έβαλα στοίχημα με τον εαυτό μου ότι θα διαβάσω όλους τους άθλους της Μις Μαρπλ μέσα στο 2014. ;)

Ευχαριστούμε για τις προτάσεις σου, Βάγγυ! Το Κάθε Τρίτη κι ένα Έγκλημα θέλω πολύ να το διαβάσω. Έβαλα στοίχημα με τον εαυτό μου ότι θα διαβάσω όλους τους άθλους της Μις Μαρπλ μέσα στο 2014. ;)
Την αγαπώ τη Μις Μαρπλ, είναι απλά υπέροχη!! Το ρετρό στην ομίχλη είναι από τα αγαπημένα μου με τη Μις Μαρπλ. :)

Ναι όντως, η αλήθεια είναι πως όπως και να το κάνουμε είναι διαφορετικό να διαβάζεις αψεγάδιαστη τη γραφή του συγγραφέα αλλά και οι εκδόσεις Λυχνάρι κάνουν πολύ καλή δουλεια. :)