Αγκάθα Κρίστι (Agatha Christie): "Τα ποντίκια, (The rats)"

Μονόπρακτο της Αγκάθας Κριστι που δυστυχως δεν έχει μεταφραστεί στα ελληνικά, οπότε δεν μπορεί να γίνει και κανονική παρουσίαση. Το άκουσα από την ραδιοτηλεόραση στο ραδιοφωνικό θέατρο , μου αρεσε και ειπα να κάνω θέμα:).

Υπόθεση: Η Σαντρα καλειται να παραβρεθεί σε ένα πάρτυ ενός φιλικού της ζευγαριού στο μοντέρνο διαμέρισμα τους. Όταν φτάνει όμως η πόρτα του διαμερίσματος κατά περίεργο τρόπο είναι ανοικτή, προετοιμασίες για πάρτυ δεν υπάρχουν ενώ το φιλικό της ζευγάρι λείπει στο εξωτερικό. Συναντα μια γνωστη της, την Τζένιφερ Γκρεις που έχει έρθει να ταίσει τον παπαγάλο του ζευγαριού και αφήνει υπόνοιες πως η Σαντρα εχει έρθει μυστικά στο διαμέρισμα να συναντησει κάποιον μυστικό εραστη αν και παντρεμενη με τον Τζων...η Σαντρα τα αρνειται όλα αλλά σε λίγο καταφθάνει ο Ντειβιντ ο εραστης της ενώ η Τζένιφερ φευγει κάνοντας κριτικη στην ηθικη της Σάντρας, μην πιστεύοντας πως ο Ντειβιντ είναι ενας απλός φιλος! O Ντειβιντ υποστηριζει πως η Σαντρα τον ειδοποίησε να έρθει στο διαμέρισμα αλλα η Σαντρα τον βεβαιωνει πως σε καμια περίπτωση δεν το έκανε η ιδια και το μυστηριο αρχίζει, όταν αναλογίζεται έκπληκτη πως και εκεινη δεν την κάλεσε το φιλικο της ζευγαρι και πως φυσικά πάρτυ δεν υπάρχει, ούτε πρόκειται να γίνει. Όλα παιρνουν άλλη τροπή όταν τελικά ανακαλύπτουν ένα πτωμα σε ένα σεντούκι και οι παράνομοι εραστες, έκπληκτοι κλειδώνονται μέσα σαν τα ποντίκια.Τότε το παρελθόν της Σάντρας αρχισει να ξεδιπλώνεται και παλια αμαρτήματα πληρώνονται...
Αξιζει το ραδιοφωνικο, πολύ καλό και σε ορισμένα σημεια ανατριχιάζεις, φανταζομαι και η ιστορια θα είναι το ίδιο καλή.
 
Last edited by a moderator:
όντως είναι πολύ ενδιαφέρον μιας και είναι κάτι παραπάνω από ένα αστυνομικό μονόπρακτο! πιο φιλοσοφημένο και μας μιλά για την ατομική ευθυνη των πράξεων μας που μας ακολουθει και στο παρρόν.
 
Top