Αλαίν ντε Μποττόν (Alain De Botton) : "Η τέχνη του ταξιδιού"

Ένα από τα αγαπημένα μου βιβλία.
Ο Αλαίν ντε Μποτόν, παρουσιάζει τη σύνδεση της τέχνης με τις διάφορες χώρες όπου βρέθηκε ως ταξιδιώτης, με τον μοναδικό του συγκριτικό τρόπο. Σε ταξιδεύει σε χώρες και εικόνες πέρα για πέρα αληθινές, αποφεύγοντας τις τουριστικές “κακοτοπιές”. Ειλικρινά όταν το διάβαζα, ένιωθα σαν να ακούω τη σκέψη μου.

Από το εξώφυλλο του βιβλίου:

Ελάχιστα πράγματα είναι τόσο συναρπαστικά όσο η σκέψη ενός ταξιδιού σε κάποιο μακρινό μέρος. Σ έναν τόπο όπου ο καιρός είναι καλύτερος, τα έθιμα πιο ενδιαφέροντα και με τοπία που προσφέρουν έμπνευση. Γιατί, λοιπόν, τυχαίνει τόσο συχνά στα ταξίδια μας να μην αντλούμε την ικανοποίηση που περιμέναμε; Με την “Τέχνη του ταξιδιού”, ο Αλαίν ντε Μποττόν μας ξεναγεί σε όλα εκείνα που μας προσφέρουν απόλαυση ή απογοήτευση καθώς ταξιδεύουμε. Με τη γνωστή, πλέον, χιουμοριστική αλλά και διεισδυτική ματιά του, μιλά -μεταξύ πολλών άλλων- για τα αεροδρόμια, τα εξωτικά χαλιά, τα ειδύλλια των διακοπών και τα μίνι μπαρ των ξενοδοχείων. Το βιβλίο αυτό μάς ανοίγει τα μάτια και μας προκαλεί αρκετές σκέψεις, καθώς αποκαλύπτει τα κρυφά κίνητρα, τις προσδοκίες αλλά και τις δυσκολίες που κρύβονται πίσω από ένα ταξίδι στον κόσμο μας. [...]

Το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όποιον αγαπάει να είναι ταξιδευτής και όχι τουρίστας και σε όποιον αγαπάει την τέχνη για τα κρυφά της σημεία, για τη φιλοσοφία της και όχι για να ταιριάξει τα χρώματα του πίνακα με το χαλί της τραπεζαρίας.:ωιμέ:
 
Last edited by a moderator:
Top