Αναζήτηση : Βιβλία για Πατρότητα

Καλημέρα παιδιά ! - νέος στο forum.
Ειμαι νέος μπαμπάς με ενα μπέμπη 1,5 ετών έντονη προσωπικότητα και θα ήθελα τη βοήθειά σας στο τι καλό υπάρχει Ελληνικό η μεταφρασμένο στην αγορά για το θέμα της πατρότητας .
(κάτι διαβασμένο κατα προτίμηση η με καλές συστάσεις) Αγωγή - συμπεριφορά - ψυχολογια κ.τ.λ.
ευχαριστω όποιο φίλο φίλη μπεί στο κόπο.

Last edited by a moderator:
Για τέτοια θέματα μην διαβάζεις, θα μπερδευτείς περισσότερο από όσο μπερδεμένος είσαι τώρα.
Απλά follow your instinct.
Στην αρχή και εγώ πήγα να πάρω βοήθεια απο βιβλια αλλά περισσότερο με αποπροσανατόλιζαν παρά με βοηθούσαν.
Συνέχισε το όμορφο της ζωής το ταξίδι με το παιδάκι σου και απλά αφουγκράσου το για να καταλάβεις τι χρειάζεται.

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Για τέτοια θέματα μην διαβάζεις, θα μπερδευτείς περισσότερο από όσο μπερδεμένος είσαι τώρα.
Αδαμάντιε, θα μου επιτρέψεις να εκφράσω διαφορετική άποψη εδώ πέρα. Έχω δει πολλούς γονείς να κάνουν στοιχειώδη λάθη και να καταστρέφουν την αυτοεκτίμηση του παιδιού τους και να το γεμίζουν ανασφάλειες με τραγικές συνέπειες στην μετέπειτα ζωή του. Ακόμα και στο στενό μου περιβάλλον. Πράγματα που αν διαβάσεις λίγο την σχετική λογοτεχνία θα μπορούσες να τα αποφύγεις.

Όπως διάβασα κάπου και συμφωνώ: αν πας να πάρεις μια οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή, έχει μαζί ένα χοντρό βιβλιαράκι με λεπτομερειακές οδηγίες κι έχεις και τον υπάλληλο που κάθεται και σου εξηγεί την χρήση.

Αλλά το παιδί που είναι μια τεράστια συναισθηματική —και οικονομική, εδώ που τα λέμε— επένδυση ξεκινάμε έτσι, στα κουτουρού, με το υποτιθέμενο ένστικτο που αποδεδειγμένα πολλές φορές δεν υπάρχει κι όταν υπάρχει δεν είν' αρκετό.

Η δική μου παρότρυνση για σένα, Ραφ Σταφ, είναι να πάρεις και να διαβάσεις μπόλικα. Κάποια μπορεί να μην σου κάνουν, κάποια θα σου ταιριάξουν περισσότερο, αλλά με όλα αυτά θα δεις πως θα αποκτήσεις καί μια σφαιρική κατανόηση για τον περίπλοκο μηχανισμό που λέγεται παιδική/ανθρώπινη ψυχολογία, αλλά καί λύσεις θα βρεις σε πρακτικές καταστάσεις και προβλήματα.

Παράλληλα θα σε συμβούλευα να συζητάς με γονείς, ειδικά με τους γονείς που θα εντοπίσεις να ψάχνονται, γιατί η επικοινωνία με τους άλλους γονείς είναι κι αυτή ένας σημαντικός τρόπος απόκτησης γονικής γνώσης. Κι επιπλέον, βλέπε εκπομπές όπως "Νταντά πρώτων βοηθειών" κτλ. Παρότι τέτοιες σειρές έχουν σαν θέμα πολύ προβληματικές οικογένειες, θα βρεις πως κι από εκεί κάτι μπορείς ν' αρπάξεις.
:ναι:

Με την σειρά μου να διαφωνήσω και εγώ.
Μία ηλεκτρική συσκευή έχει το εγχειρίδιο χρήσης αλλά η λειτουργία της είναι ορισμένη. Ή θα λειτουργήσει ή δεν θα λειτουργήσει.
Ένα παιδί όμως είναι ένα χαοτικό σύστημα, ένα μή γραμμικό σύστημα. Αμέτρητοι παράγοντες επηρεάζουν την εξέλιξη του. Κάτι που σε ένα παιδί μπορεί να λειτουργήσει σε κάποιο άλλο δεν θα κάνει τίποτα. Μπορεί να το κάνει και κακό. Μπορεί να στερήσει το παιδί από μια δεξιότητα που θα αποκτούσε.
Βέβαια, και εγώ θα ξεκινήσω το κλασσικό ότι δυστυχώς γονέας γίνεσαι "χωρίς εξετάσεις". Όλοι μπορούν να κάνουν παιδιά, λίγοι μπορούν να τα "μορφώσουν".
Εδώ γυρίζω στο παράδειγμα του Σωκράτη όπου στην ερώτηση μίας μάνας, ποια ηλικία είναι καλύτερη για να αρχίσει η εκπαίδευση του παιδιού, απάντησε, πριν ακόμα μείνει έγκυος η γυναίκα.

Φαροφύλακας

Προσωπικό λέσχης
Ξεκίνησα τώρα να γράφω παραδείγματα αλλά τα έσβησα γιατί δεν έχω σκοπό να πιαστώ εδώ σε αντιπαράθεση. :)

Να του προτείνουμε βιβλία ζήτησε ο Ραφ Σαφ. Του πρότεινα δυο και θα του προτείνω και άλλα. Από εκεί και πέρα ας μετρήσει τις δυο αντίθετες απόψεις κι ας κάνει ό,τι κρίνει καλύτερο. Εγώ απλά θα εμμείνω πως τα βιβλία βοηθούν πολύ να καταλάβεις τον ψυχισμό του παιδιού και να το μεγαλώσεις καλύτερα.

Γενικότερα τα βιβλία ανοίγουν τα μάτια.
:ναι:

Στην αρχή και εγώ πήγα να πάρω βοήθεια απο βιβλια αλλά περισσότερο με αποπροσανατόλιζαν παρά με βοηθούσαν.
Συνέχισε το όμορφο της ζωής το ταξίδι με το παιδάκι σου και απλά αφουγκράσου το για να καταλάβεις τι χρειάζεται.
Διαφωνώ κάθετα.Ποτέ και για κανένα θέμα το διάβασμα και η συλλογή πληροφοριών δεν μπερδεύει ακόμη και αν η ποσότητα είναι υπερβολικά μεγάλη. Το φιλτράρισμα και η αξιολόγηση ναι. Οπότε αν κάποιος δνε μπορεί να φιλτράρει να αξιολογήσει και να υιοθετήσει το μέρος της γνώσης που έχει ανάγκη,τότε ναι το διάβασμα θα τον μπερδέψει αλλά και μόνος του θα κάνει τεράστια λάθη. Μοναδικό ίσως πλεονέκτημα ότι θα είναι δικά του.

Αν όμως μπορείς έστω και στοιχειωδώς να έχεις ανοιχτούς τους ορίζοντες σου, δεν υπάρχει περίπτωση η βιβλιογραφία να μην σε ανεβάσει τουλάχιστον ένα επίπεδο σε οποιοδήποτε θέμα.

Γεια σου! :γεια: Λυπάμαι ,δεν ξέρω τέτοια βιβλία!
χαχαχα Γεια σου και σενα , δε πειράζει οι φίλοι ειναι το κυριότερο !

Η αλήθεια είναι οτι αισθανομαι να θέλω βοήθεια παιδια μου αυτο λεει το ενστικτο μου
παντως συμφωνω ενμερη με ολες τις απόψεις ..περιμένω κι άλλες προτάσεις
(και οχι μονο βιβλία οτιδήποτε ) Ευχαριστώ όλα τα παιδια...

Last edited by a moderator:

Φαροφύλακας

Προσωπικό λέσχης