Αναζήτηση: "Εκβους" του Πητερ Σαφερ

Καλησπερα σε ολους ειμαι ολοκαινουργιο μελος! Χρειαζομαι τη βοηθεια καποιου που να γνωριζει σε ποιον εκδοτικο οικο μπορω να βρω το βιβλιο που ψαχνω επι βδομαδες μεταφρασμενο στα ελληνικα. Το βιβλιο που με ενδιαφερει ειναι το "Εκβους" του Πητερ Σαφερ ("Equus",Peter Shaffer)
Ευχαριστω εκ των προτερων!

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Με μια πρώτη αναζήτηση που έκανα σε γούγκλη δεν είχα επιτυχία. Στην δική μου βιβλιοθήκη υπάρχει στα αγγλικά από εκδόσεις Penguin. Έχει γυριστεί και σε πολύ αξιόλογη ταινία το 1977.

Νομίζω πως το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αποταθείς σε κάποιο βιβλιοπωλείο. Εκεί πιστεύω πως θα σε βοηθήσουν.

Κοίτα στις εκδόσεις Δωδώνη που είχαν εκδώσει και κάποιο άλλο βιβλίο του. Αλλιώς έχω μόνο μια λύση να σου προτείνω. Να ρωτήσεις κάποιους θεατρικούς παραγωγούς εάν έχουν το σενάριο. Μια άλλη λύση είναι να ζητήσεις να στο μεταφράσουν με την πιθανότητα όμως ο μεταφραστής να είναι σαν μερικούς στις εταιρείες υποτίτλων που κάνουν βαθυστόχαστες μεταφράσεις που ουδεμία σχέση έχουν με το κείμενο. Βέβαια θα μπορούσες να στείλεις και μια επιστολή στο συγγραφέα, απ' ότι είδα στο google ζει ακόμη.

Εδώ και καιρό θέλω να πάρω ένα βιβλίο του Μπρετόν.
Ο τίτλος του ''Αιώνιος έρως'' ή κάτι τέτοιο.
Το έχει διαβάσει κανείς; Ξέρει κανείς που μπορώ να το βρω;

Toυ Andre Breton γνωρίζω το Ο τρελός Έρως, δεν ξέρω αν λέμε το ίδιο.Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ύψιλον αλλά δεν το έχω διαβάσει..

Το Χαμενος Παραδεισος(Paradise Lost) του Milton ξερει κανεις αν κυκλοφορει?Ακουσα για μια καινουρια μεταφραση ολοκληρου του εργου-και οχι μονο του πρωτου Βιβλιου που κυκλοφορουσε-αλλα δεν μπορω να το βρω.Επισης αν κανεις το χει αγορασει,ειναι καλη η μεταφραση και τα σχόλια ή καλυτερα να κανω την προσπαθεια να το διαβασω μόνη μου απο το πρωτοτυπο?

Last edited by a moderator:
Το Χαμενος Παραδεισος(Paradise Lost) του Milton ξερει κανεις αν κυκλοφορει?Ακουσα για μια καινουρια μεταφραση ολοκληρου του εργου-και οχι μονο του πρωτου Βιβλιου που κυκλοφορουσε-αλλα δεν μπορω να το βρω.Επισης αν κανεις το χει αγορασει,ειναι καλη η μεταφραση και τα σχόλια ή καλυτερα να κανω την προσπαθεια να το διαβασω μόνη μου απο το πρωτοτυπο?
Μπορείς να κοιτάς εδώ για το οτιδήποτε.

Δεν ξέρω για τις μεταφράσεις, αλλά εσύ, άμα το διαβάσεις στο πρωτότυπο, το πας φιρί φιρί για να πηδηχτείς από το παράθυρο!

Μπορείς να κοιτάς εδώ για το οτιδήποτε.

Δεν ξέρω για τις μεταφράσεις, αλλά εσύ, άμα το διαβάσεις στο πρωτότυπο, το πας φιρί φιρί για να πηδηχτείς από το παράθυρο!
Μωρε με τετοιες τιμες που βλεπω,θα πηδηχτουμε απο το παραθυρο ολοι μας!!
Ευχαριστω για το λινκ,δεν το ηξερα αυτο το σαιτ.=)