Αναζήτηση: Μετάφραση τού "Δράκουλα"

Θα ήθελα να μου πείτε αν υπάρχει ελληνική μετάφραση του βιβλίου και πια είναι η αγγλική έκδοση του έργου. Φοβάμαι ότι ζητάω πολλά...
 
Last edited by a moderator:
Ευμορφε μακάρι να υπήρχε ελληνική μετάφραση γιατι έχω ακουσει οτι είναι εκπληκτικο το βιβλιο , επειδη έγινε και κινηματογραφική ταινία κανείς δεν το αποκλείει!
Ξαφνιάστικα όταν είδα το βιβλιο 'χορεύοντας με τους λύκους' σε πάγκο βιβλιοπωλείου σε ελληνική μετάφραση, δεν ξερω αλλά μου φαινεται πως εδώ η ταινία έγινε βιβλίο μετέπειτα ενω με τον δράκουλα, εγινε το αντίθετο, το βιβλίο προυπήρχε της ταινίας !

και εγώ έψαχνα το 'Σογκούν' του Κλαβελ σε ελληνική μετάφραση:ιδέα:αλλα ειναι εξαντλημένο, στην Αμερική ήταν μπεστ-σελλερ για δεκαετίες!!
 
Γιατί υπάρχει αυτή η παρανόηση με το "Χορεύοντας με τους Λύκους";Είναι ένα εξαιρετικό βιβλίο το οποίο δεν καταλαβαίνω γιατί είναι τόσο δεύτερο σε σχέση με την ταινία! Όταν το είχα διαβάσει παλαιότερα, είχα την ψευδή εντύπωση ότι ήταν κλασικό κείμενο, αν και είναι μόλις του 1990! Είχα κάνει και σχετική ανάρτηση, μάλιστα, και είχα εκπλαγεί με το πόσο στην αφάνεια είναι!:ωιμέ:

Όσο για τον Δράκουλα, πιστεύω πως δεν υπάρχει περίπτωση να μην υπάρχει στα ελληνικά, μιλάμε για κλασικό όσο δεν παίρνει ανάγνωσμα!
 
Θα ήθελα να μου πείτε αν υπάρχει ελληνική μετάφραση του βιβλίου και πια είναι η αγγλική έκδοση του έργου. Φοβάμαι ότι ζητάω πολλά...
υπάρχει εύμορφε , μια περιήγηση να κάνεις στο tube θα το βρεις, καθως υπάρχουν και άλλα βιβλία του ιδιου συγγραφεα στο ίδιο ύφος δεν υπάρχει όμως το 'σογκουν', κριμα και τωρα τελευταια έμαθα και για την υπαρξη του βιβλιου αλλα και για το οτι περιγραφει μια αληθινή ιστορια ( αλλη μια μαγική ζωη σαν του Ντανμπαρ) !!! θα ηταν καλο καποια στιγμή να κάναμε ενα ξεχωριστο νήμα για βιβλια που ενέπνευσαν καλές κινηματογραφικές ταινιες και σειρές!!
 
Φυσικά και υπάρχει, μάλλον περισσότερες της μίας. Οσο για την αγγλική έκδοση, αναζήτησε το στα Penguin, έχουν όλα τα κλασσικά έργα
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Οσο για την αγγλική έκδοση, αναζήτησε το στα Penguin, έχουν όλα τα κλασσικά έργα
(αλλά συνήθως σε απλές εκδόσεις και με φθηνό χαρτί.. αν σε ενδιαφέρει κάτι καλύτερο θα έλεγα να κοιτάξεις κάποια άλλη έκδοση που σίγουρα υπάρχει γι' αυτό το παλιό και κλασικό έργο)
 
ο Μπραμ Στόουκερ , Ιρλανδός συγγραφέας, εγραψε το περίφημο βιβλίο του, ''Δράκουλας'', οταν γνώρισε στο Λονδίνο εναν Ούγγρο καθηγητή τον Βαμπερί! Οι γλαφυρές ιστορίες του καθηγητή για τον μύθο του Βλαντ, ενθουσιασαν τον Στόουκερ που αρχισε να μαζεύει υλικο για το βιβλιο του, δηλ. ιστορικά στοιχεία αλλα και όλες τις δοξασίες γυρω απο τον θρύλο του κόμη Δράκουλα! το βιβλιο εκδίδεται τελικά το 1897 γαι τον απέθαντο και αιμοβόρο Δρακουλα, και ετσι γνωριζουμε τον πιο γοητευτικο, καταραμένο όλων των εποχών..όταν πέφτει η νυκτα στον πύργο του Δρακουλα, συμβαινουν περιεργα πράγματα, ο Γκαρι Ολντμαν τον ερμηνευσε φοβερά στην ταινια του Κόπολα..στην μνημη του μεγάλου συγγραφεα θα δοθει και βραβειο καθε χρονο στο καλυτερο μυθηστόρημα φαντασιας..και θα φερει το ονομα του, οποια τιμή.. βραβειο Στόουκερ!

πάντως κομης Δρακουλας υπήρξε, ηταν πρίγκηπας της Ρουμανιας και οχι τοσο καλοσυνάτος!
 
Top