Αναζήτηση: "Μητρούσης" τού Στέφανου Γρανίτσα

Κατά καιρούς αναζήτησα διάφορα βιβλία που εκδόθηκαν παλιότερα. Άλλα τα βρήκα (καινούργια ή μεταχειρισμένα), άλλα τα φωτοτύπησα από βιβλιοθήκες, κάποια εκτύπωσα τώρα τελευταία (υπάρχουν στο διαδίκτυο σε ψηφιακή μορφή) και για άλλα εγκατέλειψα την προσπάθεια καθώς για μερικά εξέλιπε και το ενδιαφέρον.
Επειδή σ' αυτή τη λέσχη η πιθανότητα να έχει πέσει το μάτι κάποιου σε τίτλους που δεν είναι τόσο συνηθισμένοι ή και ο ίδιος να έχει ένα σπάνιο βιβλίο, θα ήθελα να γίνει μια ανταλλαγή πληροφοριών για εκδόσεις που μας ενδιαφέρουν.
Εδώ και αρκετό καιρό αναζητώ το θεατρικό έργου του Στέφανου Γρανίτσα "Μητρούσης". Αν κανείς από τα μέλη ή τους επισκέπτες της λέσχης έχει κάποια πληροφορία, θα ήθελα να με ενημερώσει.
 

Λορένα

Πολεμίστρια του Φωτός
Δροσουλα εδω πρεπει να υπαρχουν μερικοι συλλεκτες ;)

Για το θεατρικο εργο που ρωτας, ρωτησες σε βιβλιοπωλεια πχ και σου απαντησαν πως δεν το εχουν; ουτε καν να το κανουν παραγγελια απο καποιον εκδοτικο οικο; Δηλ. δεν κυκλοφορει πια;
Στο βιβλιοπωλειο που αγοραζω εγω, ο υπευθυνος ψαχνει (μεσω αναλογου προγραμματος στο ιντερνε) και μονο απο τον τιτλο, οταν του πω.
 
Εννοείται ότι σάρωσα βιβλιοπωλεία και διαδίκτυο, όσο τουλάχιστο μπόρεσα, πριν καταφύγω εδώ. Συνήθως οι βιβλιοπώλες ανατρέχουν σε βιβλιοθήκες τίτλων για να πουν αν έχουν ή δεν έχουν κάτι. Αυτό συμβαίνει μόνο με τις εκδόσεις που "τρέχουν" στην αγορά. Υπάρχουν όμως και ένα δυο ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία που διαθέτουν κάποια συλλεκτικά βιβλία.
Το συγκεκριμένο έργο δεν ξέρω κατά πόσο κυκλοφόρησε σε βιβλίο ή αν δημοσιεύτηκε σε συνέχειες σε μια εφημερίδα ή περιοδικό. Παρεμπιπτόντως ενδιαφέρομαι για οποιοδήποτε ακόμα δημοσίευμα του ίδιου συγγραφέα.
 
Κάτι που αναζητώ επίσης εδώ και χρόνια είναι μια σειρά παιδικών έμμετρων παραμυθιών σε τευχίδια Α5, με μαλακό εξώφυλλο, των 12 ή 16 σελίδων. Κυκλοφορούσαν τη δεκαετία του '60. Μερικοί τίτλοι: Τα ζώα στη δουλειά, Η αλεπού δασκάλα, Ο Τοτός στο πανηγύρι κ.ά. Επειδή είναι μάλλον απίθανο να υπάρχουν στο εμπόριο, η μόνη πιθανότητα να βρεθούν είναι να τα έχει κάποιος συμπτωματικά. Μου αρκούν φωτοτυπίες ή και μόνο το κείμενο, σε περίπτωση που κάποιος το θυμάται!
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
λυπάμαι, δεν μπορώ να σε βοηθήσω σε αυτά που ζητάς.

στην βιβλιοθήκη πάντως έχω βρει κάμποσα νοσταλγικά βιβλία που τα είχα ξεχασμένα, μεταξύ αυτών ένα παιδικό "Η Βρομίτσα και ο Μουτζούρης"! :)))
 
Αν δεν το έχει κάποιος ένα σπάνιο βιβλίο ή δε γνωρίζει μια αξιόλογη πηγή όπου θα μπορούσε να το αναζητήσει είναι πολύ δύσκολο να το βρει διαφορετικά. Εναπόθεσα τις ελπίδες μου σ' αυτές τις σελίδες γιατί "περνούν" από εδώ πολλοί ενδιαφερόμενοι για σχετικά θέματα.
 
Top