Αναζήτηση για εξαντλημένα βιβλία

Status
Κλειστό για αναρτήσεις.
Έλλη βρήκες το Τενεκεδένιο Ταμπούρλο; Που; Που;
Χάρη στο Γρίλο, βρήκα το Τενεκεδένιο Ταμπούρλο hard copy. Ευχαριστώ κι απο δώ. :)
Επίσης, χάρη σε μέλος του gr, βρήκα τον Αποτυχημένο. Στα Hondos Center?? Ουτε που θα μου πέρναγε από το μυαλό.
Βολτάροντας προχθες στα Εξάρχεια, μπήκα σε ένα παλαιοβιβλιοπωλείο και τους ρώτησα αν τους έχει ξεμεινει κάποιο βιβλίο από την κλασική βιβλιοθήκη του Εξάντα.

Κυρία: Ναι, κάτι έχουμε.
Κύριος: Μονο μη ζητήσεις το Κουτσό.
Ελλη: Όχι, αυτό το έχω στην τσάντα μου.
Κύριος: Ποιο; Το Κουτσό;
Ελλη: Ναι, το διαβάζω αυτον τον καιρό.
Κυρία: Γιατι το 80% του κοσμου που μπαίνει εδω μέσα, αυτο ψάχνει (!!)
Έλλη: Και τελικά; Ποια έχετε απο Εξάντα;
Κυριος+Κυρία: Α, δεν έχουμε κανένα. Ψάχνεις κάποιο συγκεκριμένο;
:ε;::ε;:
:))))

Λέγοντας για εξαντλημένα, προχθές βρήκα το "Η γυναίκα της 'άμμου" του Κόμπο Άμπε!!!:)

Διαπίστωσα επίσης πως είναι πολύ δύσκολο να βρει κάποιος μια αξιοπρεπή (όχι παιδική) έκδοση των "Τριών Σωματοφυλάκων"... Γενικά τα κλασικά αριστουργήματα έχουν επανεκδοθεί άπειρες φορές πετσοκομμένα για μικρά παιδιά, αλλά πολύ λίγες για ενήλικες...
Τι κρίμα!
Καλημέρα σας κα. Έλλη μας!!:))))

Καλημέρα, Νικολή! Το αστείο είναι πως σκοπευα να σου αναζητήσω το κουτσό σε άλλο βιβλιοπωλείο, στο Αγκίστρι, όμως είτε έχει κλείσει είτε ανοίγει όποτε θελει. Οσες φορες έχω περάσει απο κει, το τελευταίο διαστημα, εχει κατεβασμένα ρολά. Κορτάσαρ αγνοείται. :))))
Βρήκα, όμως, το Μαγικο Βουνό και το Φως τον Αυγουστο του Φωκνερ (εξαντας και τα δυο) σε τρίτο βιβλιοπωλείο των Εξαρχειων

Το Μαγικό Βουνό αν δεν κάνω λάθος επανεκδόθηκε από Μεταίχμιο;; Σαν να το είδα στο βιβλιοπωλείο του κολλητού! :))))

Στιλιστικά βέβαια τα βιβλία του Εξάντα τα έσπαγαν!
Σε ευχαριστώ για την σκληρή σου προσπάθεια να βρεις τον χαμένο Κορτάσαρ. Μήπως όμως θα επανεκδοθεί κι αυτό όπου να ναι;;

Το Τενεκεδένιο Ταμπούρλο να φανταστώ το βρήκε από τις εκδόσεις του Βήματος έτσι;

Πάντως αν πάρει το μάτι σου κάπου τον Ντ' Αρτανιάν και την παρέα του, τσίμπα το!!
Εγώ πάλι ψάχνω τον Λόφο των Ονείρων για να στο δώσω, αλλά είναι δυσεύρετο το άτιμο!!!:οργή:

Συνεχίζω να αναζητώ :
1) Το βιβλίο της εξορίας - Αντόνιο Μουνιόθ Μολίνα εκδ Πατάκης.
2) Ο άγγελος σιωπούσε - Χάινριχ Μπελλ εκδ Πόλις
3) Ο Αποτυχημένος - Τόμας Μπέρνχαρντ εκδ Εξάντα
Αναρωτιέμαι μήπως θα ήταν καλύτερα ,οι νέες αναρτήσεις να εμφανίζονται πρώτες και κατόπιν οι παλιότερες :μήπως;:

Last edited:
Το μαγικό βουνό όντως ξαναεκδόθηκε απο το Μεταιχμιο. Είδες εξώφυλλο; Σα χριστουγεννιάτικο στολίδι ειναι (μπλινκι μπλίνκι), όμως η μετάφραση είναι η ίδια.
Το Ταμπούρλο είναι απο τις εκδόσεις Οδυσσέας. Ηλπιζα οτι θα ήταν με το σκληρό εξώφυλλο, όπως είπα και στον βιβλιοπώλη ο οποίος με κοίταξε λες και του ζήταγα εβιάν στην έρημο. Το αστείο ειναι οτι, ενώ χαζευα, μπαινει ένας κύριος μέσα, γνωστός του βιβλιοπώλη, πέφτει το βλέμμα του πάνω στο ταμπούρλο (εγώ ειμαι κάπως έτσι :φιρουλί:) και το επεξεργάζεται ενώ ταυτόχρονα με ρωτάει:
-Σας ενδιαφέρει;
:))))

Last edited:
Οι γραφίστες στο Μεταίχμιο ,αυτό ξέρουν αυτό κάνουν ,νομίζω ότι από πίσω από το συγκεκριμένο εξώφυλλο υπάρχει η σκέψη ,μπας και πιάσουμε κάναν άσχετο που θα δει τα αστράκια και ''Μαγικό βουνό'' και θα νομίσει ,ποιός ξέρει τι ; Και θα το πάρει.
Όσο για το Ταμπούρλο ,μόλις το πήρε στα χέρια του θα πρέπει να έπαθες ένα μικρό εγκεφαλικό ....

Εγώ πάλι ψάχνω τον Λόφο των Ονείρων για να στο δώσω, αλλά είναι δυσεύρετο το άτιμο!!!:οργή:
Δεν πειράζει, η σκέψη μετράει:αγκαλιά:
(καλά, αν βρεις και το βιβλίο, θα μετράει ΚΑΙ η σκέψη :)))) )

Τζονκαν, εγκεφαλικό δεν έπαθα, αλλά ανθυπομειδιούσα με την απογόητευση που τον περίμενε. Το πήρε στα χέρια του με λαχτάρα σχεδόν, έκπληξη στο μάτι και αφού κατάλαβε οτι ΔΕΝ προορίζεται γι' αυτόν, λέει στον φίλο του:"Μπα; Δεν μας τα πες αυτά!!!" Μετά πιάσαμε όλοι μαζί την κουβέντα για τον Εξάντα και κάπου κει ξεχάστηκε το θέμα.

3) Ο Αποτυχημένος - Τόμας Μπέρνχαρντ εκδ Εξάντα
Εγώ το έχω πια χάρη στο gr. Αν θες, σου λέω πού εντόπισα κι άλλο αντίτυπο. :ναι:

Αναζητείται το τενεκεδένιο ταμπούρλο -Γκύντερ Γκρας, ΟΔΥΣΣΕΑΣ
Ποιήματα και Πράξεις-Ευγένιος Αρανιτσης, ΙΚΑΡΟΣ
Το εγκώμιο της σκιάς, Τανιζάκι
Χαμένοι-Ντάνιελ Μέντελσον, Εκδόσεις Πόλις
η επι γης βασιλεία - Αλέχο Καρπεντιε, Νεφέλη
Η στιγμή της ελευθερίας - Jens Bjorneboe, εκδόσεις Κανάκη
+Το χειρόγραφο της Σαραγόσα - Jan Potocki

Last edited:
Ναι ,ναι ,ναι :τρέλα: στείλε μου μέιλ ....
Ανανέωνε τις αναζητήσεις εξαντλημένων ,μπας κι έχω δει κανένα πουθενα :)

Έχω Δουμά αλλά επειδή δεν πας μια βόλτα από το σκάνερ με τον λόφο υπό μαλης, θα κρατησω και τους δύο τόμους για τον εαυτούλη μου. Θα τους διαβάζω και σε κάθε σελίδα που θα γυρνάω θα γελάω σατανικά.

με κοίταξε λες και του ζήταγα εβιάν στην έρημο :))))
:μουάχαχα: :μουάχαχα:

Εγώ προσωπικά ψάχνω:1)ατλας του ουρανου του μίτσελ
2)το στοίχειωμα του μάθεσον
3)σπίτι απο φύλλα
4)σκοτεινή ηχώ του κόνελι
5)οτιδήποτε του κινγκ απο εκδόσεις κέδρος
Όπως βλέπετε όλα τα εύκολα!!Δυστυχώς τα ψάχνω απεγνωσμένα....Θα εκτιμούσα την όποια βοήθεια:)

Εγώ προσωπικά ψάχνω:1)ατλας του ουρανου του μίτσελ
2)το στοίχειωμα του μάθεσον
3)σπίτι απο φύλλα
4)σκοτεινή ηχώ του κόνελι
5)οτιδήποτε του κινγκ απο εκδόσεις κέδρος
Όπως βλέπετε όλα τα εύκολα!!Δυστυχώς τα ψάχνω απεγνωσμένα....Θα εκτιμούσα την όποια βοήθεια:)
καποια που ζητας τα βρισκεις ευκολα σε Pdf...αν σε ενδιαφερει

Ναι το γνωρίζω!Απλά είμαι από αυτούς που δεν το ευχαριστιέμαι καθόλου αν δεν το χω το βιβλίο να το νιωσω στα χερια μου,να κοιταζω το εξωφυλλο του..Καταλαβαίνεις!Πφφ άστα,τα ψαχνω 2 μηνες τωρα σαν τρελος!!

Να βάλω και εγώ μια λίστα με βιβλία που αναζητώ. Δεν ξέρεις ποτέ, μπορεί να υπάρχει κάποιο μέλος που να τα έχει και να θέλει να τα ξεφορτωθεί:ρ

1. Mario Puzo - Η απαγωγή, εκδ. Plaza
2. Michael Connelly - Η σκοτεινή ηχώ, εκδ. Κέδρος (1997)
3. Michael Connelly - Ο ποιητής, εκδ. Λιβάνη (2000)
4. Michael Connelly - Ξανθιά στο τσιμέντο, εκδ. Κέδρος (2000)
5. Michael Connelly - Ένοχο αίμα, εκδ. Λιβάνη (2002)
6. Massimo Carlotto - Η αλήθεια του αλιγάτορα, εκδ. Καστανιώτη (2002)
7. Massimo Carlotto - Το μυστήριο του Μαντζαμπάρκε, εκδ. Κέδρος (2005)
8. Elena Ferrante - Βάναυση Αγάπη, εκδ. Perugia (1997)
9. Elena Ferrante - Μέρες εγκατάλειψης, εκδ. Άγρα (2004)

Τελικα...εχει ο πατερας μου του Πελεκανος "Σαρωτικη Εκρηξη" και το "Βασιλιας του Πεζοδρομιου"
Και καποιοι αλλοι τα ειχατε ζητησει αλλα δε θυμαμαι και ειμαι γραφειο με πολυ τρεξιμο. Στειλε μου
Πρ. Μυνημα
Επισης θυμιζω τη λιστα παραπανω συν το "Ο Δαιδαλος του Διαβολου" του Γκεραλντ Σουστερ και "Ο Νυχτοβατης" του Τεσσιερ
Καλημερα σε ολους και συγνωμη για τους τονους..δεν τα παω καλα οταν γραφω απο το κινητο..!:ωιμέ:
Γιαννη καλησπερα,ειναι διαθεσιμο το "ο νυχτοβατης" ; Το ψαχνω!
Ευχαριστω! Σου εστειλα και π.μ. αλλα δεν εχεις χωρο για νεα εισερχομενα!

Last edited:
Ψάχνω εδώ και χρόνια το "Ο Γούντι Άλεν για τον Γούντι Άλεν'', βιογραφία
και παρόλο που είναι του 2007 , εχει εξαφανιστεί από παντού για κάποιο λόγο. Εκδόσεις μεταίχμιο.

Status
Κλειστό για αναρτήσεις.