Αναστασία Καλλιοντζή : "Μη μου λες αντίο"

To Μη μου λες αντίο ήταν ερωτική, δραματική σειρά του τηλεοπτικού σταθμού ANT1. Προβλήθηκε την τηλεοπτική περίοδο 2004 - 2005. Η σειρά ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη και πολλές φορές η τηλεθέαση ξεπερνούσε το 40%. (24/06/2005-τελευταίο επεισόδιο 62,4%)
Σκηνοθεσία:Μανούσος Μανουσάκης
Σενάριο:Βασίλης Σπηλιόπουλος
Στη σειρά έπαιξαν:Θάλεια Ματίκα, Μέμος Μπεγνής, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Άννα Τσουκαλά, Νίκος Γαλανός, Μπάμπης Αλατζάς, Θανάσης Ζέρβας, Μέλπω Κωστή, Ελπίδα Μπραουδάκη, Νταίζη Σεμπεκοπούλου, Ζαφείρης Κατραμάδας, Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου, Ηλίας Πετροπουλέας, Γιώργος Σουξές, Σοφία Φαραζή, Αλέξανδρος Μούκανος, Χριστίνα Πομόνη.

Η σειρά είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Αναστασίας Καλλιοντζή.

Υπόθεση:Μια κοπέλα από συνοικία της Αθήνας, ζει την καλύτερη περίοδο της ζωής της: Πετυχαίνει στο Πανεπιστήμιο της Κομοτηνής, και είναι ταυτόχρονα ερωτευμένη, με ένα γοητευτικό φοιτητή Ιατρικής (Γιάννης Τσιμιτσέλης), που την λατρεύει. Στην άλλη άκρη του χάρτη, στην Κομοτηνή, ένας πιστός Μουσουλμάνος, εκπληρώνοντας το όνειρο μιας ζωής, διορίζεται δάσκαλος σε μειονοτικό σχολείο και κάνει σχέδια για το μέλλον του. Και πρώτα - πρώτα να παντρευτεί την κοπέλα που αγαπά από μικρός, να κάνει παιδιά μαζί της και να ζήσει σαν πιστός μουσουλμάνος. Ο Μουράτ (Μέμος Μπεγνής) και η Χριστίνα (Θάλεια Ματίκα) είναι δύο άνθρωποι από διαφορετικούς κόσμους, ικανοποιημένοι από την ζωή τους, σίγουροι για τις επιλογές τους, ώσπου ένα βράδυ η μοίρα ανατρέπει τα πάντα. Μια δυνατή αγάπη γεννιέται και μαζί της ένα μεγάλο
ψέμα.

Προσωπικά και το βιβλίο διάβασα και τη σειρά είδα μου άρεσαν αρκετά και τα 2 αλλά σίγουρα το βιβλίο περισσότερο.Σχετίκα το μεγαλύτερο μέρος ήταν με βάση αυτά που έγραφε το βιβλίο όμως το τέλος ήταν πολύ διαφορετικό και κατά την γνώμη μου του βιβλίου ήταν πολύ καλύτερο αλλά τι να κάνουμε ο κόσμος θέλει happy end.Ήταν το πρώτο της βιβλίο που διάβασα(πρεπει να ήμουν τότε 14)ήταν από τις αγαπημένες τις μαμάς μου κι έτσι τα είχε σχεδόν όλα οποτε τίμησα και αλλα 2-3 δικά της.Τα 2 ήταν σούπερ αλλά το 3 δεν θα το σχολιάσω καθόλου.Οπότε σταμάτησα να τη διαβάζω,όμως το μη μου λες αντίο μου έχει αφήσει μια πολύ ωραία γεύση και μάλιστα μπορώ να πω πως άνετα το ξαναδιαβάζω(αυτό είναι κάτι που σπάνια το λέω) και ξαναβλέπω και τη σειρά.Είναι μία όμορφη και ιδιαίτερη κατα τη γνώμη μου ιστορία αγάπης με τραγικό τέλος.Λοιπόν ποιά είναι η γνώμη σας;
 
Μαργαρίτα τη σειρά την έβλεπα φανατικά τότε αν και δεν ήταν και πολύ της ηλικίας μου:)) (Β' γυμνασίου πήγαινα) Πολύ ενδιαφέρουσα και ιδιαίτερη όπως είπες η ερωτική ιστορία των πρωταγωνιστών.
Δεν ήξερα καν ότι είναι βασισμένη σε βιβλίο...Δεν έχω διαβάσει κάποιο άλλο βιβλίο της Καλλιοντζή αλλά θα ήθελα να διαβάσω κάποια στιγμή το συγκεκριμένο για να μάθω και το διαφορετικό τέλος που δίνει η συγγραφέας (πήξαμε στα happy end:))) )αλλά και να δω τον τρόπο που σκιαγραφεί τους χαρακτήρες και το πως περιγράφει τις δυσκολίες της σχέσης τους.Δεν θυμάμαι και πάρα πολλά από τη σειρά οπότε θα είναι και μια ευκαιρία να θυμηθώ λεπτομερώς την ιστορία:)
 
φασολακι κι εγω μικρη ημουν οταν το διαβασα και οταν το ειδα.προτεινω να το διαβασεις και αν σου αρεσει εχω και αλλα 2 πολυ ωραια της καλλιοντζη να σου προτεινω.
 
Top