Απορία...

Ειμαι γραμμενος στο φορουμ περιπου ενα χρονο και η μεγαλη μου απορια εδω και μηνες ειναι αφου ειμαστε Λεσχη Βιβλιου γιατι δεν εχει οργανωθει ποτε μια εκδηλωση που να εχει σχεση με το βιβλιο;Οκ καλο το να λεμε τι βιβλια αγοραζουμε(δυστυχως χωρις να λεμε το γιατι), φυσικα το ιδιο συμβαινει και με το νημα τι βιβλια διαβασαμε η τι ταινια ειδαμε.
Ειμαστε λεσχη βιβλιου και δεν εχει γινει ουτε μια συναντηση σε χωρο βιβλιων.

:χμ: Ντόστο γίνονται συνέχεια συναντήσεις.. πριν λίγο καιρό έγιναν τα γενέθλια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, πολλοί κανονίζουν και πηγαίνουν όλοι μαζί σε παζάρια και εκθέσεις και οι νότιοι κάθε Κυριακή πάνε για ψώνια και καφέ στο Μοναστηράκι, βάζουν και φωτογραφίες...

Ειμαι γραμμενος στο φορουμ περιπου ενα χρονο και η μεγαλη μου απορια εδω και μηνες ειναι αφου ειμαστε Λεσχη Βιβλιου γιατι δεν εχει οργανωθει ποτε μια εκδηλωση που να εχει σχεση με το βιβλιο;Οκ καλο το να λεμε τι βιβλια αγοραζουμε(δυστυχως χωρις να λεμε το γιατι), φυσικα το ιδιο συμβαινει και με το νημα τι βιβλια διαβασαμε η τι ταινια ειδαμε.
Ειμαστε λεσχη βιβλιου και δεν εχει γινει ουτε μια συναντηση σε χωρο βιβλιων.
Τώρα συγνώμη αλλά πρέπει να πάσχεις από αμνησία :ρ

Μήπως ξέχασες πού γνωριστήκαμε;

Βασικά καταλαβαίνω πώς το λες, κάτι πιο οργανωμένο φαντάζομαι, και όχι συναντηθήκαμε δυο άτομα και πήγαμε σε ένα παζάρι. Αλλά αν έχεις κάτι πραγματικά καλό στο μυαλό, πρότεινέ το. Είχα πει κι εγώ κάτι για δωρεά βιβλίων σε κανένα ίδρυμα τώρα που έρχονται γιορτές, αλλά δεν έχω ούτε τον ελάχιστο χρόνο να το ψάξω, δυστυχώς.

Αλικη μαλλον δεν καταλαβες ακριβως τι εννοω πραγμα που η Χρυσα το επιασε.Μιλαω για κατι πιο οργανωμενο.Απο.μια δωρεα σε ενα ιδρυμα,μια γνωριμια με καποια βιβλιοπωλια η βιβλιοθηκες,να παμε σε καποια παρουσιαση βιβλιου η σε μια λεσχη αναγνωσης και πολλα πολλα ακομα.

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Με έχει απασχολήσει κι εμένα ανά καιρούς. Ας πιάσουμε εδώ την ευκαιρία που μας δίνει ο Ντοστοβιέφσκι, κι ας ακουστούν προτάσεις. :ναι:

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Μπορούμε να κάνουμε κάποια συνάντηση-ανταλλαγή. Να φέρει ο καθένας τρία π.χ. βιβλία που δεν θέλει και να ανταλλάξουμε.

Ή να κάνουμε τα Χριστούγεννα μυστικό Άγιο Βασίλη με βιβλία, όπως είχε γίνει με τις κάρτες. Ποιος θα στείλει σε ποιον θα αποφασιστεί με κλήρωση. Θα είναι ωραίο ο κάθε Άγιος Βασίλης να προσπαθήσει να πιάσει το γούστο του δωρολήπτη, σύμφωνα με όσα έχει καταλάβει από τις αναρτήσεις του.

Και όμως, είχαμε συνάντηση για την "Τζέϊν Ώστεν¨στη Θεσσαλονίκη, φιλολογικές βραδιές στο Cafe Balkan, παρουσίαση του Logicomix, παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Αμοντιλιάδο και αρκετά ακόμη, αυτά τα βάζω ενδεικτικά.

Βέβαια, όσο πιο οργανωμένο και όσο πιο μεγάλο σε συμμετοχές, τόσο το καλύτερο. Περιμένουμε προτάσεις σου. :)

Θα μπορούσαμε μία φορά το χρόνο σαν Φόρουμ Η Λέσχη του Βιβλίου να δωρίζουμε βιβλία (ότι έχει προς διάθεση ο καθένας) σε μικρές βιβλιοθήκες τις επαρχίας. Αυτή την κίνηση θα μπορούσαμε να την κάνουμε π.χ. κάθε Χριστούγεννα αρχίζοντας από τα φετινά.
Τι λέτε;

Και όμως, είχαμε συνάντηση για την "Τζέϊν Ώστεν¨στη Θεσσαλονίκη, φιλολογικές βραδιές στο Cafe Balkan, παρουσίαση του Logicomix, παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Αμοντιλιάδο και αρκετά ακόμη, αυτά τα βάζω ενδεικτικά.

Βέβαια, όσο πιο οργανωμένο και όσο πιο μεγάλο σε συμμετοχές, τόσο το καλύτερο. Περιμένουμε προτάσεις σου. :)

Δηλαδη την Κυριακη υπαρχει μια λεσχη αναγνωσης του βιβλιου Ο εραστής της λαίδης Τσάτερλι που ισως παω οποιος θελει ας ερθει μαζι μου.
Ρεγινόρα συγνωμη αλλα μια διοργανωση κατα την γνωμη μου δεν γινετε ετσι απλα...

Το σωστο ειναι...Στις ταδε του μηνος ο ταδε παρουσιαζει το ταδε βιβλιο στον ταδε χωρο...η Λεσχη μας θα παρευρεθεί στην εκδηλωση.Συνανστηση εκει την ταδε ωρα.

Αλλο παραδειγμα...Η Λεσχη μας θα παραυρεθει στον ταδε εκδοτικο οικο η βιβλιοπωλειο σαν επισκεψη γνωριμιας με τον ταδε χωρο (εννοειτε σε συνεννοηση ωστε να μας περιμενουν)

Θα μπορούσαμε μία φορά το χρόνο σαν Φόρουμ Η Λέσχη του Βιβλίου να δωρίζουμε βιβλία (ότι έχει προς διάθεση ο καθένας) σε μικρές βιβλιοθήκες τις επαρχίας. Αυτή την κίνηση θα μπορούσαμε να την κάνουμε π.χ. κάθε Χριστούγεννα αρχίζοντας από τα φετινά.
Τι λέτε;
Εγώ λέω ναι, το έχω ήδη προτείνει δύο φορές, αλλά για να το κάνουμε θα πρέπει κάποιος να συντονίσει την προσπάθεια, και το πιο σημαντικό, να έρθει σε επαφή με τις βιβλιοθήκες (ή τα ιδρύματα - πχ. μπορεί να είναι ένα ορφανοτροφείο ή μια φυλακή ή δεν ξέρω τι άλλο). Εγώ, αν και θα ήθελα, δεν έχω χρόνο για κάτι τέτοιο.

Επισκέψεις σε παρουσιάσεις βιβλίων κλπ έχουμε κάνει κατά καιρούς, και αυτά που αναφέρει η Ρεγινόρα και άλλα. Εγώ για παράδειγμα είχα πάει εδώ και το θυμάμαι σαν μια πολύ ωραία εμπειρία. Τώρα, να παρευρεθώ σε μια παρουσίαση ή σε έναν εκδοτικό σαν... "λέσχη", κατόπιν συνεννόησης μάλιστα, δεν ξέρω αν το θέλω και μάλλον δεν μου ταιριάζει. Προτιμώ τα ανώνυμα. Δεν ξέρω κιόλας ποιος ο λόγος να πάω σε μια παρουσίαση βιβλίου σαν λέσχη.

Last edited:
Αν θες να κανονισουμε και να οργανωσουμε μαζι καποια στιγμη μια δωρεα βιβλιων σε καποιο ιδρυμα ειμαι μαζι σου.Δεν χρειαζεται να ειναι γιορτες για να κανουμε μια καλη πραξη.Αλλα θελει οργανωση.Μπορουμε να το συζητησουμε σε καποια συναντηση μας,ειναι καλυτερα απο κοντα.

Δεν ειπα να παμε επωνυμα.Ανωνυμα ειπα αλλα σαν Λεσχη πιο οργανωμενα.Κοιτα στα γραπτα δεν ειμαι και τοσο καλος και μαλλον δεν μπορω να περασω αυτο που εννοω.

Τη προηγουμενη εβδομαδα εγινε μια συζητηση στον πολυχωρο των Εκδοσεων Μεταιχμιο πανω στα βιβλια του Νεσμπο καλλιστα θα μπορουσαμε να παμε οργανωμενα. Θα μπορουσαμε να κανουμε συναντησεις σε χωρους βιβλιων και οχι σε διαφορες καφετεριες αριστερα και δεξια.

Πως συζηταμε να παμε μαζι στην Καφετερια των Εκδοσεων Γαβριηλιδη.Οταν το προτεινα για συναντηση της Λεσχης μονο σε εσενα εκανε κλικ (οι αλλοι αμφιβαλω αν το προσεξανε κιολας)

Last edited: