Δεν ξερω αν ειναι το σωτο μερος για αυτη την ερωτηση.
Εχω ακουσει μερικες φορες σε εκπομπες πολιτικου/δηοσιογραφικου περιεχομενου στην τηλεοραση, τη λεξη "νεοταξικός", "νεοταξίτης" κλπ, οπως "ο τάδε εξυπηρετεί νεοταξικά συμφέροντα", φυσικά με αρνητική χροιά.
Η Νέα Τάξη ειναι μετάφραση του New World Order, που δεν ειναι αλλο απο τον Dark Lord της συνωμοσιολογικης μυθολογιας/πεποίθησης. Δεν υπαρχει επισημη παραδοχη της υπαρξης της Νεας Ταξης, ουτε συγκεκριμενος ορισμος, απο οσο ξερω. Η εντυπωση μου (που μπορει να ειναι και λαθος) ειναι οτι χρησιμοποιειται αυθαιρετα αναλογως με το τι θεωρει κακο ο καθενας. Πχ. αν θεωρω την παγκοσμιοποιηση κακο πραγμα, θα πιστευω οτι η Νεα Ταξη προωθει την παγκοσμιοποιηση, η οποια εξυπηρετει τα συμφεροντα της.
Επανερχομαι λοιπον στην αρχικη μου απορια. Δημοσιογραφικα, ημιεπισημα λοιπον, πως οριζεται ο "νεοταξικος" απο τη στιγμη που δεν υπαρχει επισημη κοινη παραδοχη καποιας "νεας ταξης" ουτε ορισμος του τι ειναι ουτε δηλωνεται ως πολιτικη γραμμη; Αν ακουγατε σε μια εκομπη αυτο το χαρακτηρισμο, τι θα καταλαβαινατε;