Αστικοί μύθοι και θρύλοι και ψευτοεπιστημονικές θεωρίες

Ο Βαρδινογιαννης, ο Χριστοδουλος και ο Τζομπ τι σχεση ειχαν με αυτα;
Βασικά εννοούσα πως όλοι αυτοί είχαν αρκετά χρήματα και διασυνδέσεις ώστε να έχουν πρόσβαση στην "απαγορευμένη" θεραπεία!!!
Δλδ με απλά λόγια, αν και αυτοί οι παραπάνω δεν είναι η "ελίτ" ποια στην ευχή είναι;;; :))))
Μπορεί ο Χριστόδουλος να μην είχε πρόσβαση στα σκοτεινά κέντρα, αλλά σίγουρα είχε πρόσβαση σε κάτι δισεκατομμυριάκια!!:)

μήν ακούτε τί λένε περί μεταμοσχεύσεων απο το Τζάκη κττ, ειναι επιβεβαιωμένο ότι ο χριστόδουλος ανελήφθη εις τους ουρανούς.

μήν τρώτε την κάθε θεωρία συνωμοσίας που ακούτε, μήν τρώτε κουτόχορτο.

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Δεν ειναι ακριβως αστικος θρυλος ουτε ψευδοεπιστημονικη θεωρια, αλλα ακουσα προσφατα κατι εδιαφερν απο ενα συνωμοσιολογο. Στη συνωμοσιολογια υπαρχει η εννοια του normalization η οποια λειτουργει ως εξης.

1. Εστω οτι τα σκοτεινα κεντρα εξουσιας (ΣΚΕ) ειναι υπευθυνα για τη συντριβη των Διδυμων Πυργων, ή πχ για τη σκηνοθετημενη προσελήνωση.
2. Ξεσπουν ενοχλητικες θεωριες συνωμοοσιας απο τους "ψαγμένους που αναζητούν την αλήθεια". Τα ΣΚΕ δεν μπορουν να τα θαψουν ή να τα σιωπήσουν.
3. Τα ΣΚΕ επομενως κανουν ακριβως το αντιθετο. Ως κεντρα εξουσιας που ελεγχουν τα ΜΜΕ, το θεαμα κλπ, βαζουν στα σκαρια ενα εργο τέχνης που αφορα τη θεωρια συνωμοσιας με σκοπο να μπει στην ποπ κουλτουρα.
4. Δημιουργειται ετσι μια ταινια πχ. με τον Σταλόνε που προσπαθει να αποτρεψει το σχεδιο για τους Διδυμους Πυργους, ή με τα X-files που βρισκουν την αληθεια πισω απο τη σκηνοθετημενη προσελήνωση ή οτιδήποτε άλλο.
5. Αποτελεσμα; Η δημοσιοποιηση της θεωριας συνωμοσιας δεν κανει το κοινο πιο ψαγμενο, αλλα αντιθετα την εκφυλίζει και την κανει μερος της ποπ κουλτουρας (normalization). Απο κει και περα οποιος ψαγμενος εκφραζει σκεψεις πανω στην "αλήθεια", δεν εκλαμβανεται σοβαρα, αλλα θεωρειται οτι μιλαει στα πλαισια της ταδε ταινιας.

Συνωμοσιολογος: Ψιτ, το ξερεις οτι δεν πηγαμε ποτε στη σεληνη και οτι ηταν στουντιο μπλα-μπλα;
Άσχετος: Α, ειδες την ταινια με τη σκηνοθετημενη προσελήνωση; Εμενα μου αρεσε αυτο με τα εξωγηινα σκουληκια που εμπαιναν απο το στομα τους και τους μετατρεπουν σε ζομπι :))))
Συνωμοσιολόγος: Μα...

κάτι ανάλογο συμβαίνει στο Κοιμητήριο της Πράγας του Ουμπέρτο Έκο. (προσοχή σπόιλερ)

Οι μυστικές υπηρεσίες της Γαλλίας χρηματοδοτούν έναν πληροφοριοδότη για να τους δίνει στοιχεία για τους μασόνους (μέσα προς τέλη του 19ου αιώνα).

Ο πληροφοριοδότης (φανατικός αντιμασόνος) κατασκευάζει στοιχεία και μάλιστα στρατολογεί και άλλους προμηθευτές πλαστών στοιχείων

Οι υπηρεσίες διοχετεύουν το αποτέλεσμα των ερευνών του στο κοινό (σημαντικό ρόλο παίζουν τα βιβλία και οι αυθεντικές "αποκαλύψεις" του Ταξίλ οι οποίες συνέδεαν τον Μασονισμό με τον Σιωνισμό και τον Σατανισμό και τις βλέπω να κυκλοφορούν ακόμη και στην Ελληνική αγορά παρόλο που ο ίδιος ο Ταξίλ παραδέχτηκε ότι ήταν απάτη

Τελικά ο ήρωας ανακαλύπτει ότι οι εργοδότες του ήταν μασόνοι. Με το να διοχετεύουν απιθανότητες σχετικά με τους μασόνους κάνουν το κοινό να θεωρεί γραφικότητα ό,τι αναφέρεται γι αυτούς, ακόμα και αν έχει βάση.

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Πιο πολυ στο χωρο της φαντασιας τωρα, κατι αντιστοιχο μου εκανε εντυπωση σε ενα βιβλιο Dune (που γενικως ειναι πηγμενο στις συνωμοσιες και στην ιντριγκα).

Στο συμπαν του Dune, τα διαστρικα ταξιδια πραγματοποιουνται μεσω της ουσιας spice. Οταν ιδρυθηκε το Spacing Guild που μονοπωλει το spice, ηθελαν να κρατησουν κρυφη την υπαρξη και τη σημασια του απο τους εταίρους τους. Για να τους ριξουν σταχτη στα ματια, αλλα χωρις να χρειαζεται να κρατησουν κρυφη την υπαρξη του για παντα, χαρισαν τυπου πεσκέσι λιγο spice στον καθε παρισταμενο, το οποιο παρουσιασαν ως μπαχαρικο. Κανενας δε θα φανταζοταν οτι χαρισαν απλοχερα κατι τοσο σημαντικο, οποτε και κανενας δεν ασχοληθηκε με το spice.

:τρέλα:

Last edited:
Τέλος με οποιοποθητική...

Με απόφαση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου των ΗΠΑ (FTC), οι εταιρίες κατασκευής ομοιοπαθητικών φαρμάκων, υποχρεώνονται να αναγράφουν σε αυτά, ότι »δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη ότι το προϊόν λειτουργεί». Με απλά λόγια, δεν έχουν καμία θεραπευτική αξία.

Και το σχετικό άρθρο:

ΕΔΩ

Άντε να τελειώνουμε κάποια στιγμή από αυτές τις new age βλακείες...:ναι:

Αναγκάστηκα να πάω μέσα στην εβδομάδα στην ομιλία ενός γιατρού / ομοιοπαθητικού στην πόλη μου...

Οκ... Από το πρώτο τέταρτο ήθελα να καλέσω εισαγγελέα.:οργή:

Ο τύπος εκτός από τις αντιεπιστιμονικές μπούρδες που εξακόντιζε κάθε τρις και λίγο (και δυο φορές ντροπή του μιας και ήταν και γιατρός) ισχυρίστηκε εμμέσως πλην σαφώς πως έχει θεραπεύσει ασθενή από σκλήρυνση κατά πλάκας...:πανικός:

Φυσικά το ακροατήριο τον βομβάρδισε από ερωτήσεις στο τέλος της ομιλίας του και σχεδόν οι περισσότερες από αυτές ήταν σχετικά με την θεραπεία αυτής της πολύ βαριάς ασθένειας. Καλά εγώ ειλικρινά ήθελα να του σπάσω τα μούτρα του τσαρλατάνου...

Μέσα σε όλες τις αηδίες που είπε δεν ξέρω γιατί, αλλά ήμουν ο μόνος που τον ρώτησε αν έχει πηγές και επιστημονικά άρθρα που αποδεικνύουν έστω ένα μέρος των ισχυρισμών του..Φυσικά με παρέπεμψε στο διαδίκτυο... Χριστός και απόστολος!!! Να ρωτάς ένα "επιστήμονα" στην διάλεξη του για το αντικείμενο του και να σου λέει να ψάξεις στο Ίντερνετ...

Τελικά κατάλαβα όμως ότι η ομοιοπαθητική είναι ένα είδος μαγείας... Ναι, ακριβώς αυτό...
Κάπου όταν τα επιχειρήματα των τσαρλατάνων τελειώνουν αρχίζει το παραμύθι με τους ψυχισμούς, τις ενέργειες και τα ρέστα...

Στον συγκεκριμένο θα κάνω μήνυση.
Μόνο και μόνο για την μαλακία που είπε για την ΄ΣΚΠ...

Προς στο τέλος, ξεκίνησε και για τον καρκίνο... Πάλι καλά που είπε κάτι αοριστολογίες αλλιώς θα καλούσα επί τόπου το 100!!!:))))

Οι άνθρωποι θέλον κυνήγι.. Από όλους μας!
Είναι απλά επικίνδυνοι...

Εγώ θα γέλαγα και θα του ζητουσα τη συνταγή των χαπιων που του εχει χορηγησει ο γιατρός του. Αυτά τα πράγματα πρέπει να μοιράζονται.

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Για μένα μεγαλύτερο πρόβλημα απ' τους ομοιοπαθητικούς αποτελούν οι κανονικοί γιατροί που συνδυάζουν "ολιστικές", "ενεργειακές" και δεν ξέρω τι άλλο θεραπείες με τις συμβατικές (= επιστημονικές) μεθόδους. Την πάτησα πρόσφατα με τέτοιο άτομο και είμαι πολύ θυμωμένη. (Και εννοώ ότι έχασα χρόνο και χρήματα, γιατί κατά τα άλλα δεν άκουσα ούτε λέξη απ' όσα παρανοϊκά μου είπε).

Α ρε Ιζάκι, δεν με ρωτούσες νωρίτερα...:μαναι:

Εγώ αυτόν που πήγα στην ομιλία του, θα τον κλείσω φυλακή. Και ναι είναι από αυτούς που συνδυάζουν ιατρική με τσαρλατανισμούς...

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Εχει ενδιαφερον αυτο Νικολα. Αν υπαρξουν νεωτερα, αναμενω/ουμε εξελιξεις.

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
...Παντως απο τη στιγμη που δεν επαθες καποια ζημια απο αυτον, παιζει να σε γειωσουν (δηλ. να απορριψουν την οποια αυτεπαγγελτη αγωγη/μηνυση) λεγοντας οτι δεν εχεις εννομο συμφερον απο αυτο.

ή με τα X-files που βρισκουν την αληθεια πισω απο τη σκηνοθετημενη προσελήνωση ή οτιδήποτε άλλο.
Αντέρωτα, μου ήρθε αυτό το τραγούδι στο μυαλό με αυτό. Δες το βίντεο :)
https://www.youtube.com/watch?v=Rr8ljRgcJNM

Εγώ αυτόν που πήγα στην ομιλία του, θα τον κλείσω φυλακή. Και ναι είναι από αυτούς που συνδυάζουν ιατρική με τσαρλατανισμούς...
Νομίζω ότι η καλύτερη λύση είναι να επιδιώξεις να του ανακληθεί η άδεια επαγγέλματος.

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Δεν ξερω αν ειναι το σωτο μερος για αυτη την ερωτηση.

Εχω ακουσει μερικες φορες σε εκπομπες πολιτικου/δηοσιογραφικου περιεχομενου στην τηλεοραση, τη λεξη "νεοταξικός", "νεοταξίτης" κλπ, οπως "ο τάδε εξυπηρετεί νεοταξικά συμφέροντα", φυσικά με αρνητική χροιά.

Η Νέα Τάξη ειναι μετάφραση του New World Order, που δεν ειναι αλλο απο τον Dark Lord της συνωμοσιολογικης μυθολογιας/πεποίθησης. Δεν υπαρχει επισημη παραδοχη της υπαρξης της Νεας Ταξης, ουτε συγκεκριμενος ορισμος, απο οσο ξερω. Η εντυπωση μου (που μπορει να ειναι και λαθος) ειναι οτι χρησιμοποιειται αυθαιρετα αναλογως με το τι θεωρει κακο ο καθενας. Πχ. αν θεωρω την παγκοσμιοποιηση κακο πραγμα, θα πιστευω οτι η Νεα Ταξη προωθει την παγκοσμιοποιηση, η οποια εξυπηρετει τα συμφεροντα της.

Επανερχομαι λοιπον στην αρχικη μου απορια. Δημοσιογραφικα, ημιεπισημα λοιπον, πως οριζεται ο "νεοταξικος" απο τη στιγμη που δεν υπαρχει επισημη κοινη παραδοχη καποιας "νεας ταξης" ουτε ορισμος του τι ειναι ουτε δηλωνεται ως πολιτικη γραμμη; Αν ακουγατε σε μια εκομπη αυτο το χαρακτηρισμο, τι θα καταλαβαινατε;

Last edited:

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
(και περιμενοντας απαντηση στην προηγουμενη απορια μου)

Αυτες τις μερες που ο Αρτεμης Σωρρας ειναι στην επικαιροτητα, στα ειδησεογραφικα πλανα που δειχνουν τη σημαια του κινηματος του, ειδα το γνωστο συμβολο που εχει σχετιστει με Λιακοπουλο, Ελ και Ομαδα Εψιλον!

Ξερει κανενας απο που προερχεται, που πρωτοεμφανιστηκε ή ποιός σχεδίασε το συμβολο ; Οταν ειχα αρχισει να πρωτοακουω για αυτα τα πραγματα, ειχα την εντυπωση οτι προκειται για ενα αρχαιο σχημα που υπαρχει στους Δελφους. Επισης, εχω ακουσει απο Χριστιανοσυνωμοσιολογους οτι μοιαζει με το συβολο του αστερισμου του Ιχθυ .

Last edited:

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
(εν αναμονη απαντησεων στις ανωθι αποριες :))) )

Ειπωθηκε σημερα στις ειδησεις για ενα αρχαιο ναυαγιο εξω απο τη Σικελια, και ενδιαφερον εχει οτι υπηρχαν μεταλλικα αντικειμενα, απο ορείχαλκο, το μυθικο μεταλλο της Ατλαντίδας. :γρμβ:

Αντιπαρερχομαι το οτι αυτο αποτελει ειδηση του 2014. Ποιος παπαρας εκανε αυτο το συσχετισμο; Και ποιος αλλος παπαρας εκανε το λογικο αλμα να θεωρησει οτι μεταλλικα αντικειμενα σε αρχαιο ναυαγιο αποτελουν ενδειξη χαμενου πολιτισμου; Μπας εγραφαν αυτα τα αντικειμενα "100% orichalcum" ή "Made in Atlantis"? :νατώρα:

(Για την ιστορια, τα μεταλλικα αντικειμενα αποτελουνται απο κραμα μεταλλων, ενω ο μυθικος Ορειχαλκος υποτιθεται ηταν ορυκτο)

Last edited: