Βασανισμένες ηρωίδες βιβλίων

Γενικά, οι βασανισμένες ηρωίδες των βιβλίων είναι αυτές που δημιουργήθηκαν από μεγάλους συγγραφείς και δεν έχουν χάπυ-εντ. Ισως μόνο η Φαντίνα και η Μάνα μπορούν να θεωρηθούν σαν τέτοιες 100% (μέσα στο φόρουμ πάντα)... Οσο για βασανισμένους άνδρες δεν υπάρχουν στη λογοτεχνία τέτοιοι.
Διαφωνώ καθέτως αγαπητή φίλη Φεγγαράδα!
 

Λορένα

Πολεμίστρια του Φωτός
Αν ειναι να συνεχιστει η κουβεντα για βασανισμενους αντρες, καλυτερα να γινει σε νεο νημα, και να παρει την εκταση που του αξιζει.
 
Το θέμα μας ήταν βασανισμένες γυναίκες-για το γεγονός ότι ήταν γυναίκες- όχι βασανισμένα ανθρώπινα όντα.
 
Στην 10 θεση στην δικη μου λιστα η μικρη ειμι ντορριτ που ειναι 21 αλλα εξαιτιας που ειναι μικροκαμωμενη την λενε λιτλ ντορριτ και ξεχωριζει απο την ομορφη ψιλη αδελφη της, φανι ντορριτ που είναι και ολιγον ξιπασμενη και ως εκ τουτου αναισθητη! Η κοπελα αυτη γεννιεται στην φυλακη και επιβιωνει δυσκολα ως ραφτρα σε πλουσιες κυριες. Ζοφερη φτωχεια, εγκλεισμος και το βαρος μιας ανευθυνης οικογενειας, ενώ υπαρχει και μυστικο γυρω από την γεννηση της! αυτα σηκωνει ως βαριδια καθημερινα με στωικοτητα και λογικη η ευθραστη και λεπτεπίλεπτη κοπελα.
 
Last edited:
Εγώ θα προσθέσω την Λίσμπετ Σαλάντερ και θα πρωτοτυπήσω :)
βασανα και αυτή η τσουπα; ( ζωη γεματη βασανα, ζωη γεματη πόνο:( )δεν ξερω την ιστορια της πολύ ακροθιγως μονο! ολες οι ιστοριες πονομενων ανθρωπων ούτως η αλλως μου μοιαζουν ρεαλιστικες και η ζωη ετσι ειναι
 
Last edited:
Εντιθ Αντελον, από την κληρονομιά της Λουίζας Μει Αλκοτ, βάσανα πολλά! Ορφάνια, άγνωστοι γονείς, μοναξιά, εχθροί, ψυχρότητα από την πλούσια εργοδότρια και μια δολοπλόκα ανηψια η Ιντα στο σπίτι που δουλεύει καθότι την μισεί για την ομορφιά της και το γεγονός πως η εντιθ αρέσει στους άνδρες και σε αυτόν κυριως με τον οποίο είναι ερωτευμένη η Ιντα και τον θέλει δικό της, οποτε της στήνει ολόκληρη παγίδα και την κατηγορεί για κλέφτρα
 
Ε ποιο βασανισμένη από την Kahlan Amnell (μητέρα εξομολογ) δεν νομίζω να υπάρχει . Από την σειρά Το Ξίφος της Αλήθειας
 
Top