Βιβλία... δανεικά κι αγύριστα

η αληθεια ειναι οτι κ δικα μου βιβλια τριγυρνανε σε σπιτια κ με τη μετακομιση πριν λιγο καιρο εβαλα σκοπο να τα συγκεντρωσω αλλα παραδεχομαι οτι εχω κ γω κανα δυο που δε νομιζω να ειναι δικα μου κ μαλλον τα εχω τοσο καιρο που δε θυμαμαι κ ποιανου ειναι ειναι.. :συγνώμη::ένοχος:

Ποπο μιλάμε για μεγάλη κατάρα παιδιά, εγώ έχω και ένα θέμα δε θέλω να βλέπω τσαλακωμένη σελίδα στα βιβλία μου παθαίνω εγκεφαλικό και ενώ κάθε φορά που δανείζω βιβλίο τους δίνω και σελιδοδείκτη πάντα μου τα γυρνάνε σημαδεμένα , άμα θυμηθούν από μόνοι τους να τα επιστρέψουν.
ετσι ακριβως ειμαι και εγω.θελω τα βιβλια να ειναι στη τριχα και τρελαινομαι αν γυρνανε εστω κ τσαλακωμενα.η μονη λυση ειναι να μη δανειζεις ,οσο και αν ακουγεται εγωιστικο.η να δανειζεις μονο σε προσωπα που γνωριζεις οτι τα περιποιουνται.

πειτε με υπερβολικη αλλα θα σας πω και ενα περιστατικο.φιλος μου πουλαγε βιβλια και ξερω οτι τα περιποιειται πολυ.αγορασα ετσι μερικα και μετα πανω στη κουβεντα που ειχαμε μου ειπε οτι εχει ενα προβλημα υγειας-δε θελω να αναφερθω περαιτερω ως προς τι- το οποιο φευγει ειναι μικρο προβλημα αλλα ειναι κολλητικο με τα χερια.και ξενερωσα πολυ.καλα ειμαι κ υπερβολικη με τη καθαριοτητα αλλα μου ειπε κ αυτο και το ξανασκεφτηκα..αν θα ξανααγορασω γενικα απο καποιον..

Έχω σταματήσει να δανείζω και να δανείζομαι!Το άρωμα και εμένα μου το επέστρεψαν σε χάλια κατάσταση!Βιβλία που διαβάζω εγώ πως γίνεται να φαίνονται αδιάβαστα και όταν μου επιστρέφουν κάποιο δανεισμένο να είναι λες και είναι χιλιοδιαβασμένο;

Εμένα πρόσφατα μου επέστρεψαν ένα βιβλίο που είχα δανείσει και οι σελίδες κιτρίνισαν και είναι λιγάκι...πως γίνονται όταν μένουν στον ήλιο πολύ ώρα η πέσει νερό πάνω τους;έτσι μου το έδωσαν.Και απορώ πως στο καλό το κατάφεραν,αυτό θέλει πολύ κόπο πιστεύω για να το κάνεις αυτό σε ένα βιβλίο που κοστίζει 20 ευρώ και δεν είναι καν δικό σου..Πφφφ...

Βιβλία και PC games δεν δανείζονται επ' ουδενί λόγω. Από την άλλη το αυτοκίνητο μου το δίνω σε όποιον θέλει!!

Βιβλία και PC games δεν δανείζονται επ' ουδενί λόγω. Από την άλλη το αυτοκίνητο μου το δίνω σε όποιον θέλει!!
:χαχα: Δια αν και το αντίθετο θα ήταν περισσότερο λογικό φαίνεται πραγματικά τι αγαπάς περισσότερο:)

Εγώ πάλι παρακαλάω να δανείσω και δεν το θέλει κανείς. Έτσι, δεν έχω δανείσει σχεδόν ποτέ. Να φταίει άραγε που κάθε φορά που κάποιος θέλει να του δανείσω κάτι του ζητώ ένα 50άρικο ως εγγύηση την οποία υπόσχομαι να επιστρέψω μόνο όταν μου επιστραφεί το βιβλίο στην ίδια κατάσταση; Δεν ξέρω.

Μπίλο, μπορεί ο δανειζόμενος να έγινε δανειστής, αν με εννοείς. . . :))):))):)))

Last edited:
Παρωνύμιε μάλλον έχεις δίκιο!Καλά κάνεις και ζητάς εγγύηση αλλά μην περιμένεις να σου δώσει κανένας!:)
Όσο για αυτό που λες είναι το πιο πιθανό, ο δανειζόμενος να γίνεται δανειστής γιατί μετά θα έχει και όφελος από αυτόν για να δανειστεί!!:))

Παλιά είχα και εγώ τεράστια κολλήματα. Να μη τσακίζει η ράχη και η σελίδες, φυσικά και να μην είναι λερωμένο, το εξώφυλλο σε άριστη κατάσταση και αυτά που σίγουρα όλοι μας θέλουμε. Με τον καιρό μαλάκωσα γιατί κατάλαβα πως τα βιβλία έχουν σημασία όσο μεταφέρουν τις εικόνες και τις ιδέες τους, ακόμα και αν ταλαιπωρηθούν λιγάκι. Ίσα ίσα που ένα σημαδάκι εδώ και κει τα κάνει πιο ανθρώπινα. Βέβαια δε δανείζω. Δηλαδή είναι τόσο ελάχιστα τα άτομα στα οποία δίνω βιβλία και τόσο άξια εμπιστοσύνης που ξέρω πως τίποτα δε πρόκειται να συμβεί. Μερικές φορές που έτυχε να δανείσω λίγο παραέξω, έδωσα μια μεγάλη περίοδο χάριτος για να το διαβάσουν οι αιτούντες και μετά από έναν μήνα απραξίας άρχισα να ρωτάω διακριτικά στην αρχή και έπειτα καθημερινά για την τύχη του και να αξιώνω την επιστροφή του. Νομίζω εως σήμερα ποτέ δεν έχω δανείσει βιβλίο που να μη το πάρω πίσω.

Με τον καιρό μαλάκωσα γιατί κατάλαβα πως τα βιβλία έχουν σημασία όσο μεταφέρουν τις εικόνες και τις ιδέες τους, ακόμα και αν ταλαιπωρηθούν λιγάκι. Ίσα ίσα που ένα σημαδάκι εδώ και κει τα κάνει πιο ανθρώπινα
Δρουγγαριε, αλλο να εχουν ενα μικρο σημαδακι -αυτο ουτε καν μεμπτο ειναι- και αλλο να ειναι τσαλακωμενα και σε ασχημη κατασταση,εμενα αυτο με εκνευριζει απιστευτα.εφοσον δεν ειναι δικο σου το βιβλιο πως μπορεις να το κακομεταχειριζεσαι?

Ναι φυσικά αυτό εννοείται! Το να επιστρέψει κάποιος βιβλίο με στάμπα από καφέ ας πούμε ή με βρεγμένες, κυμματιστές αλα ruffles σελίδες, ή φευ σκισμένες είναι ύψιστη γαϊδουριά. Μια φίλη μου μετά από καιρό όταν επέστρεψε ένα δανεικό βιβλίο σε έναν φίλο, έλειπε από αυτό όλο το εξώφυλλο. Πήγε όμως και του το αγόρασε ξανά.
Ε και τώρα αυτό που εννοώ είναι ότι αν μου φέρει ο κολλητός μου ένα βιβλίο με στάμπα από καφέ, ίσως να το πάρω εντελώς διαφορετικά απ ότι να μου το φέρει έτσι ένας άσχετος. Ένα ατύχημα ίσως να συμβεί, το θέμα είναι να υπάρχει φιλότιμο.

Aυτό που λέει ο Δρουγγάριος νομίζω είναι αυτό που με εκνευρίζει πιο πολύ. Το φιλότιμο. Γιατί όταν το πατσαβουριάζεις (και το επιστρέφεις χωρίς καν να πεις κάτι αλλά σαν να ήταν έτσι εξαρχής) ή δεν το επιστρέφεις ποτέ μου δείχνει ότι είσαι γαιδούρι που δεν τα σέβεσαι κι εγώ βόδι που σε εμπιστεύομαι.

θα συμφωνησω μαζι σας!

καλα Δρουγγαριε αυτο με τις σελιδες αλα ruffles που εγραψες, ηταν τελειο γελασα πολυ!!!και εγω ηθελα να το περιγραψω αλλα δεν εβρισκα τη καταλληλη λεξη,χαχαχα.

Ατυχη στιγμη : ειχα κανει το λαθος κ κουβαλουσα στην παραλια δανεισμενο βιβλιο, συγκεκριμενα τον ''Κοσμο της σοφιας''. αραχτη, χωρις λαδια κλπ για να μην το λερωσω. βιαστικη πελαγωμενη σερβιτορα τρεχει με δισκο στην αμμο..
ναι ναι οπως το φανταζεστε.. εννοειται ομως οτι το αγορασα κ το παρεδωσα καινουριο στην κατοχο του. απωλεια; μια αφιερωση που ειχε γιατι της το ειχανε κανει δωρο ,την οποια εκοψα οσο μπορουσα γυρω γυρω κ την εβαλα συνοδεια σε φακελακι ... το σωσα καπως ε; :ουχ:

Η μητέρα μου μού είπε: "Two things in your life, you must never lend to oher people: your woman and your books. Okay, you may sometimes lend your woman, if you must".

Ατυχη στιγμη : ειχα κανει το λαθος κ κουβαλουσα στην παραλια δανεισμενο βιβλιο, συγκεκριμενα τον ''Κοσμο της σοφιας''. αραχτη, χωρις λαδια κλπ για να μην το λερωσω. βιαστικη πελαγωμενη σερβιτορα τρεχει με δισκο στην αμμο..
ναι ναι οπως το φανταζεστε.. εννοειται ομως οτι το αγορασα κ το παρεδωσα καινουριο στην κατοχο του. απωλεια; μια αφιερωση που ειχε γιατι της το ειχανε κανει δωρο ,την οποια εκοψα οσο μπορουσα γυρω γυρω κ την εβαλα συνοδεια σε φακελακι ... το σωσα καπως ε; :ουχ:
Μανταλενα μακαρι ολοι να ηταν σαν εσενα!!!!χεχε

Αρκετά βιβλία μου πήγαν...δανεικά κι αγύριστα, ώσπου αποφάσισα...ν' αντεπιτεθώ! Τι κάνω πλέον? Δανείζομαι κάποιο βιβλίο από κάποιον/α φίλο(η) και "ξεχνώ" να το επιστρέψω, εκτός κι αν μου το ζητήσει. Αυτός που είναι φαν του βιβλίου το θυμάται σχεδόν πάντα, αλλά ο άλλος/η... ποτέ των ποτών!
...θα ήθελα να μου δανείσει κάποιος ένα βιβλίο που θέλω, όποιος ενδιαφέρεται ας επικοινωνήσει μαζί μου! :γιούπι: :τρέλα:

Δανείζω πολύ επιλεκτικά πλέον απο την μέρα που δάνεισα βιβλίο που όχι μόνο δεν το πήρα ποτέ πίσω αλλα είχαν και το "θράσος" να το δανείσουν αλλού (σε άτομο που δεν γνωρίζω) χωρίς καν να με ρωτήσουν..απο τότε δεν το ξαναείδα!:ωιμέ:
Δανείζομαι σπάνια έως καθόλου για τον απλούστατο λόγο οτι τα βιβλία τα θέλω δικά μου!:ντροπή:

Σήμερα επέστρεψε στη βιβλιοθήκη μου "Η Αβάσταχτη Ελαφρότητα του Είναι" μετά από 15 χρόνια απουσίας!! Μην ξανακούσω να πει κανείς κακή κουβέντα για το facebook....

Εγώ και δανείζω και δανείζομαι και, το παραδέχομαι, ξεχνάω να επιστρέψω. Αλλά δεν το κάνω επίτηδες, απλώς δεν το σκέφτομαι, και εννοείται πως δεν τους φέρομαι άσχημα. Τώρα καταλαβαίνω ότι για κάποιους είναι σημαντικό , οπότε θα επιστρέψω όλα μου τα δανεικά :)))

Μια φορά, θυμάμαι μ' είχε πειράξει κι εμένα που είχα δώσει για δώρο ένα βιβλίο μου σ' έναν πολύ φίλο μου και το έδωσε δώρο σε μια άλλη κοπέλα. Χαστούκι.