Κατά πάσα πιθανότητα το βιβλίο που δανείστηκα "Ο Κήπος του Επίκουρου" του Γιάλομ, έγινε "δικό" μου
...αρκεί βέβαια να μην είναι θαμώνας της Λέσχης!
...αρκεί βέβαια να μην είναι θαμώνας της Λέσχης!
Και εγώ! Πως θα μπορούσα να δώσω τον τόμο με όλες τις τραγωδίες του Αισχύλου; ή τους Νεκρικούς Διαλόγους;Αυτά όμως που δεν δανείζω ποτέ και τα προσέχω σαν κόρη οφθαλμού είναι βιβλία αρχαίων συγγραφέων!!
Και εγώ! Πως θα μπορούσα να δώσω τον τόμο με όλες τις τραγωδίες του Αισχύλου; ή τους Νεκρικούς Διαλόγους;
Δεν είναι ντροπή (τα λέω να τα ακούω κι εγώ) να πεις πριν καν το δανείσεις πως επειδή σου έχουν ήδη χαλάσει βιβλία, έχεις ένα θέμα με τον δανεισμό και αν γίνει να ξέρει να το προσέξει πολύ αλλιώς καλύτερα να μην το πάρει. Εγώ θα προτιμούσα να μου το πουν έτσι στα ίσια παρά να καταλάβω πως με ψιλοδουλεύει. Βέβαια αν δεν ξέρεις τον άλλον ήδη σε αυτό το θέμα, πάντα είναι ρίσκο να δανείσεις.Χθες συζητούσα με μια γνωστή μου και αναφέρθηκε ο Αλχημιστής του Κοέλιο (το οποίο διαβάζω τώρα) και μου ζήτησε να της το δανείσω, της απάντησα με ενθουσιασμό εννοείται, αλλά μετά θυμήθηκα πόσο τσαπατσούλα είναι και πόσο δεν προσέχει τα πράγματά της και το μετάνιωσα, αλλά τώρα δεν μπορώ να το πάρω πίσω, μπορώ;
Συμφωνώ,εφόσον προθυμοποιήθηκα να το δανείσω, ξέρω ήδη πως θα το κάνω τελικά,διαφορετικά θα το σκέφτομαι και θα νιώθω άσχημα. Θα ζητήσω να το προσέχει όσο περισσότερο γίνεται και ας ελπίσουμε για το καλύτερο!Δεν είναι ντροπή (τα λέω να τα ακούω κι εγώ) να πεις πριν καν το δανείσεις πως επειδή σου έχουν ήδη χαλάσει βιβλία, έχεις ένα θέμα με τον δανεισμό και αν γίνει να ξέρει να το προσέξει πολύ αλλιώς καλύτερα να μην το πάρει. Εγώ θα προτιμούσα να μου το πουν έτσι στα ίσια παρά να καταλάβω πως με ψιλοδουλεύει. Βέβαια αν δεν ξέρεις τον άλλον ήδη σε αυτό το θέμα, πάντα είναι ρίσκο να δανείσεις.
Με δεδομένα τα μπολνταρισμένα, γιατι δεν το δωρίζεις;;Βρεθηκα στη δυσαρεστη θεση να αρνηθω να δανεισω βιβλιο απο την βιβλιοθηκη μου..
Δεν δανειζομαι ποτε, αλλα ομολογω να πω οτι αποτελει ιδιοτροπια μου μεγαλη, το θεμα "αποχωριζομαι βιβλιο".
Το ασχημο ειναι οτι αρνηθηκα σε αρκετα κοντινο μου ανθρωπο, και γι αυτο ενιωσα τυψεις σχετικα.
Εγώ τα βγάζω φωτογραφίες.... α χα χα χααααααααα (αν δεν γυρίσουν... τουλάχιστον να έχω μια φωτογραφία τους... )Έχω καταντήσει πάντως να κρατάω ένα excel με τα βιβλία που έχω δανείσει κ σε ποιους (ημερομηνίες δε βάζω δεν είμαι και κανένα κάθαρμα)