Βιβλία μικρά...αλλά θαυματουργά

Ευχαριστώ πολύ για τα info :) Πραγματικά, απόλαυσα το παιχνίδι και πολύ θα ήθελα να είχα και εγώ λάβει μέρος

Δύο μικρά ελληνικά αλλά πολύ σημαντικά

"Η Αληθινή Απολογία του Σωκράτη" - Κώστας Βάρναλης - 63 - σελίδες
"Η Τιμή και το Χρήμα" - Κωνσταντίνος Θεοτόκης - 66 - σελιδες

Πολλά μικρά αλλά θαυματουργά βιβλία..Πολλά ήδη αναφέρθηκαν που θα ήθελα να γράψω οπότε προσθέτω τρία ακόμα

Ο απεναντι καθρεφτης, Διακουλάκης Χριστόφορος, 104 σελίδες
Το χάρτινο σπίτι, Κάρλος Μαρία Ντομίνγκες, 107 σελίδες
Γράμματα ενός ασήμαντου δολοφόνου, Χοσέ Κάρλος Σομόθα 176 σελίδες (λίγο μεγαλύτερο)

Τρία υπέροχα μικρά βιβλία που προτείνω ανεπιφύλακτα..

Νέες προσθήκες στην κατηγορία:

Φυγή στο σκοτάδι - Άρθουρ Σνίτσλερ (193 σελ. μικρό σχήμα)

Η ευτυχία μέσα στο έγκλημα - Jules Barbey-d'Aurevilly (172 σελ. μικρό σχήμα)

Το ημερολόγιο του χελιδονιού - Αμελί Νοτόμπ (102 σελ.)

Διηγήματα έρωτα, τρέλας και θανάτου - Οράσιο Κιρόγα (160 σελ. μικρό σχήμα)

Μετά τα μεσάνυχτα - Daphne du Maurier (128 σελ. μικρό σχήμα)

Υ.Γ. Τζάκο Σ, το "Γράμματα ενός ασήμαντου δολοφόνου" το πρότεινα κι εγώ αλλά τώρα σκέφτομαι πως μάλλον δεν θα ταιριάζει σε όλα τα γούστα. Χαίρομαι πάντως που άρεσε και σε κάποιον άλλο εδώ! Αν θέλεις δοκίμασε και "Το ημερολόγιο του χελιδονιού", επίσης όχι για όλους, αλλά αν σου ταιριάξει το λατρεύεις.

Last edited:
Η φόνισσα - Παπαδιαμάντης

Ο άρχοντας των μυγών - Γκόλντινγκ

Φαρεναιτ 451 - Μπράντμπερι

Το παλτό - Γκόγκολ

Ο κατάδικος - Θεοτόκης

Άνθρωποι και ποντίκια - Στάινμπεκ

Η μεταμόρφωση - Κάφκα

Δέκα μικροί νέγροι - Κρίστυ

Μετά από κάποια καινούρια βιβλία που διάβασα και μου άρεσαν πολύ, πλέον, οι δέκα αγαπημένες μου νουβέλες είναι οι εξής (με τυχαία σειρά):

• Η φάρμα των ζώων, Τζώρτζ Όργουελ

• Ο ξένος, Αλμπέρ Καμύ

• Η πτώση, Αλμπέρ Καμύ

• Άνθρωποι και ποντίκια, Τζον Στάινμπεκ

• Στόμα γεμάτο χώμα, Μπράνιμιρ Στσεπάνοβιτς

• Το ζώο που ξεψυχά, Φίλιπ Ροθ

• Άνθρωπος για όλες τις δουλειές, Τσάρλς Μπουκόφσκι

• Το υπόγειο, Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι

• Σκακιστική νουβέλα, Στέφαν Τσβάιχ

• Το τούνελ, Ερνέστο Σάμπατο

Last edited:
και εγώ από το παρά πέντε το έχω και πιθανολογώ ότι η διαφορά σελίδων οφείλεται στο ότι χρειάζομαι μικροσκόπιο για να το διαβάσω

Last edited:

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Αυτό είναι από τα επόμενα που θα διαβάσω και κάτι μου λέει πως θα μπει στα αγαπημένα μου!

Αλήθεια Φιλίπ, ο Σχοινοβάτης άξιζε εν τέλει; (Ρωτάω επειδή κι εκείνο μικρό είναι)

Κρίμα... αν σου πω ότι το έχω στα αδιάβαστα εδώ και μερικά χρόνια, κι ότι επίσης έψαξα αρκετά μέχρι να το βρω, απλώς μετά δεν με τράβηξε να το διαβάσω (νομίζω τελικά πως το ήθελα περισσότερο για τον τίτλο)... Πάντως συμβαίνει κάποιες φορές να αναζητάς με λαχτάρα κάτι και τελικά να αποδεικνύεται κατώτερο όταν το αποκτήσεις, έχει τύχει και σε εμένα με ένα δυο βιβλία (διαβασμένα). Ας ελπίσουμε πως τουλάχιστον η Γεωργία το λάτρεψε (να μην δεχθεί τρεις απανωτές απορρίψεις) ! :)

Last edited:
" Πέδρο Πάραμο" ! 144 σελίδες,αριστούργημα.
Θα το έβαζα κι εγώ στα αγαπημένα μου, Φίλιπ, αλλά στην έκδοση που το έχω (Πατάκης) είναι κάτι παραπάνω από 200 σελίδες. Αλήθεια, σε ποια έκδοση το έχεις; Δεν ήξερα ότι κυκλοφορεί κι από αλλού.

Αυτό είναι από τα επόμενα που θα διαβάσω και κάτι μου λέει πως θα μπει στα αγαπημένα μου!
Χήθκλιφ, βιβλιάρα, αλλά θέλει καθαρό κεφάλι.

Και εγώ θα το ήθελα αυτό (τον Πέτρο λέω). Γενικά αυτήν την περίοδο με τραβάνε οι λατινοαμερικάνοι.

...να σπάσω και λίγο την ανάρτηση να μην λέτε ότι τα γράφω όλα πλάκα...

Φιλιπ

Δαγεροτύπης
απ τον Πατάκη το εχω και γω.επειδη δεν ειμαι σπιτι τωρα το εψαξα απ το site της πολιτειας και ειδα οτι ηταν 144σελ.ετσι γραφει. θα το δω σπιτι αν κανουν λαθος..
ναι χηθκιφ,συμβαινει να ψαχνεις κατι πολυ καιρο και η αναζητηση να αξιξε,τελικα,περισσότερο απο τον προορισμό :)