Βιβλία μικρά...αλλά θαυματουργά

Έχεις δίκιο, 144 γράφει, πως τους ξέφυγε;:ωιμέ: Της Πρωτοπορίας γράφει 260 πάντως που είναι και το σωστό. Βέβαια, έχει πολύ πρόσθετο υλικό, το έργο αυτό καθεαυτό πρέπει να'ναι κάπου 200 σελίδες, μπορεί και λιγότερο.

Αν έχει πρόσθετο υλικό, εμένα είναι το καλύτερο μου, λατρεύω εισαγωγές κι επίμετρα!! Πάντως Χρήστο, αν περιμένω να καθαρίσει το μυαλό μου μάλλον δεν θα διαβάσω ποτέ ξανά βιβλίο :χαχα:

Χα χα, τώρα που το λες... κι εγώ το ίδιο.:)))) Το συγκεκριμένο πάντως απαιτεί μια προσπάθεια παραπάνω, χρειάζεται να είσαι συγκεντρωμένη. Να, δες κι εδώ, το είχαμε συζητήσει.

Από υλικό άλλο τίποτα, θα ενθουσιαστείς αφού σου αρέσουν οι εισαγωγές και τα επίμετρα.

Χήθκλιφ, νομίζω πως θα σου ταιριάξει αυτό το βιβλίο.:)

Φιλιπ

Δαγεροτύπης
Αν έχει πρόσθετο υλικό, εμένα είναι το καλύτερο μου, λατρεύω εισαγωγές κι επίμετρα!! Πάντως Χρήστο, αν περιμένω να καθαρίσει το μυαλό μου μάλλον δεν θα διαβάσω ποτέ ξανά βιβλίο :χαχα:
και τί προσθετο υλικό! απο Γκ.γκ.Μαρκες και Καρλος Φουέντες !

Ένα μικρό και από τα αγαπημένα μου είναι το "Γράμματα σ' ένα νέο ποιητή" του Rainer Maria Rilke. Εκτός από συμβουλές για ποιήματα δίνει και συμβουλές για τον έρωτα, το μίσος, την χαρά και τη θλίψη και τέλος για την ζωή την ίδια. Όσες φορές και να το διαβάσω πάντα θα είναι σαν την πρώτη φορά.

Διατσέντα πιστεύω πως κάθε ένας που αγαπά την ποίηση πρέπει να έχει αυτό το διαμάντι στο ράφι με τα αγαπημένα του. Είναι ένα αριστούργημα.

Ρε συ, Ιπποπόταμε, τι ωραίο νήμα ξετρύπωσες; Δεν θυμάμαι να έχω σχολιάσει εδω :ένοχος: αλλά μου αρέσουν παρα πολύ τα μικρά—μικροσκοπικά, για την ακριβεια—βιβλια.
Προτείνω:
1. Ο υπηρέτης—Ρόμπιν Μωμ (ή Μωχαμ)
2. Ένα Ρόδο για την Έμιλυ—Ουίλιαμ Φωκνερ
3. Ο μπιντές—Μάριος Χάκκας (το οποίο βλέπω έχω βαθμολογήσει λάθος. Άλλος ένας λόγος για να απεχθάνομαι τα πληκτρολόγια αφής)

Όπως τα λες ακριβώς "το ξετρυπωσα", τρεις μέρες το έψαχνα... (Το είχα για πιο πρόσφατο και η αναζήτηση δεν μου το έβγαζε). Και εγώ νομίζω πως είναι από τα καλύτερα νήματα του φόρουμ.

Σαώρη

Θεραπεύτρια Μαγικών Πλασμάτων
Ωπ! Και νόμιζα ότι είχα γράψει..!
α. Του πολέμου - Στο άλογό μου, Νίκος Καββαδίας
β. Κομμένη γλώσσα: Ονόματα και ιστορίες, Μάρκος Μέσκος
γ. Μην πυροβολείτε τον χαρταετό, Feride Çiçekoğlu
δ. Άγριοι και πολιτισμένοι, Denis Diderot
(είναι η χρονιά Μέσκου όπως καταλαβαίνετε για εμένα. παντού Μέσκος! στο παιχνίδι, εδώ, παντού! :χαχα: )

Ρε συ, Ιπποπόταμε, τι ωραίο νήμα ξετρύπωσες; Δεν θυμάμαι να έχω σχολιάσει εδω :ένοχος: αλλά μου αρέσουν παρα πολύ τα μικρά—μικροσκοπικά, για την ακριβεια—βιβλια.
Προτείνω:
1. Ο υπηρέτης—Ρόμπιν Μωμ (ή Μωχαμ)
2. Ένα Ρόδο για την Έμιλυ—Ουίλιαμ Φωκνερ
3. Ο μπιντές—Μάριος Χάκκας (το οποίο βλέπω έχω βαθμολογήσει λάθος. Άλλος ένας λόγος για να απεχθάνομαι τα πληκτρολόγια αφής)
Τσίου, έψαχνα στο διαδύκτιο για τα βιβλία που προτείνεις και τα δύο πρώτα είναι εξαντλημένα στον εκδότη. Πού τα ανακάλυψες?????

... Ειδα και απόειδα, και στο τέλος τα διάβασα στα αγγλικά. Τώρα, δικαίως, θα αναρωτηθείς γιατί πρότεινα βιβλία που είναι εξαντλημένα. Έχω την ελπίδα πως θα βρισκονται σε ραφια φίλων ή σε παλαιοβιβλιοπωλεία :ένοχος:

Νομίζω θα έβαζα το εγκώμιο της σκιάς του Τανιζάκι. Πραγματικά ερωτεύτηκα την οπτική και την κουλτούρα των Ιαπώνων και το πόσο η σκιά και το σκοτάδι ερεθίζει την φαντασία και αναδεικνύει την ομορφιά στην διακόσμηση, στο θέατρο, στην ιεροτελεστία του φαγητού κλπ. Και την μεταμόρφωση του Κάφκα. Προφανώς. Αυτά είναι τα δύο που μου ήρθαν κατευεθείαν στο μυαλό.

@Δουλτσινέα, έχε πίστη. Δύο μερες μετά την ανάρτηση μου εδω, βρήκα σε ράφι γνωστής μου ένα μικρούλι κι εξαντλημένο του Φουεντες (Αύρα-Τα γενέθλια), που είχα κατεβάσει στα αγγλικά από απελπισία.

Μικρά, θαυματουργά και αριστουργηματικά!

1. Μετά τα μεσάνυχτα - Δάφνη Ντε Μωριέ
  2. Το γράμμα μιας άγνωστης - Στέφαν Τσβάιχ
  3. Το θηρίο στην ζούγκλα - Χένρι Τζέιμς
  4. Μπενίτο Σερένο - Χέρμαν Μέλβιλ
  5. Μπάρτλεμπι ο γραφιάς - Χέρμαν Μέλβιλ
  6. Σκακιστική νουβέλα - Στέφαν Τσβάιχ
  7. Η εφεύρεσή του Μορέλ - Αντόλφο Μπιόι Κασάρες
  8. Οι νύχτες του Σαν Φρανσίσκο - Κάρελ Φερέ
  9. Ο εκδικητής - Τόμας Ντε Κουίνσι
  10. Ονειρική Ιστορία - Άρθουρ Σνίτσλερ
  11. Η γραμμή του ορίζοντα - Αντόνιο Ταμπούκι
  12. Ντάμα Πίκα - Αλεξάντερ Πούσκιν