Βιβλία που δεν χορταίνεις να διαβάζεις

Απ'τα βιβλία που μου αρέσει να ξαναδιαβάζω είναι αυτά με τις συλλογές εκθέσεων μαθητών του Marcello D'Orta. Δύσκολα θα ξαναδιαβάσω κάποιο μυθιστόρημα, κι ας μου αρέσει πολυ, γιατί η αλήθεια είναι δυστυχώς πως θα βαρεθώ κατευθείαν. Όμως οι εκθέσεις που προανέφερα είναι σύντομες, άμεσες, σε γεμίζουν κατευθείαν με νοήματα και γι'αυτό δεν χορταίνω να τις διαβάζω!

Τώρα το πήρα είδηση αυτό!!! Τρεις φορές το κάθε ένα από τα επτά βιβλία! Αυτό θα πει ρεκόρ, αλλά και αγάπη...

Εχω διαβασει 2 φορες το "Ιστορίες που αρεσαν σε μερικους ανθρώπους που ξερω" του Αρανίτση και καποιες απο αυτες ν.
Δυο φορές τα "Σε ποιον ανήκει η Κέρκυρα;", "Ο Ελύτης για παιδια κι ερωτευμενους" και 3-4 τη Φυσική, του ιδίου.
Τρεις (και μια σκορπια κομμάτια) το Εκκρεμες.
Δυο το "Ο Μαιτρ κι η Μαργαρίτα" του Μπουλγκάκοφ, άλλες τοσες το "Η βουή και η μανία" του Φωκνερ.
Δυο φορες τη Μεταφορα του Δημητρη Δημητριάδη, χωρις να μεσολαβησει αλλο αναγνωσμα, το Skriker της Κάρυλ Τσέρτσιλ.
Κι αμετρητες φορές μεχρι τα 15 μου το "Κοντά στις Ραγες" της Ζεη καθως και το "20000 λευγες κάτω από τη θάλασσα".

Last edited:
Εχω διαβασει 2 φορες το "Ιστορίες που αρεσαν σε μερικους ανθρώπους που ξερω" του Αρανίτση και καποιες απο αυτες ν.
Δυο φορές τα "Σε ποιον ανήκει η Κέρκυρα;", "Ο Ελύτης για παιδια κι ερωτευμενους" και 3-4 τη Φυσική, του ιδίου.
Τρεις (και μια σκορπια κομμάτια) το Εκκρεμες.
Δυο το "Ο Μαιτρ κι η Μαργαρίτα" του Μπουλγκάκοφ, άλλες τοσες το "Η βουή και η μανία" του Φωκνερ.
Δυο φορες τη Μεταφορα του Δημητρη Δημητριάδη, χωρις να μεσολαβησει αλλο αναγνωσμα, το Skriker της Κάρυλ Τσέρτσιλ.
Κι αμετρητες φορές μεχρι τα 15 μου το "Κοντά στις Ραγες" της Ζεη καθως και το "20000 λευγες κάτω από τη θάλασσα".
Στις τεσσερις φορές ειναι:
  • Το εκκρεμές του Φουκώ
Στις τρεις φορές ειναι:
  • Η νοσταλγία του απολύτου και Δεκα λογοι για τη μελαγχολία της σκέψης, George Steiner
  • Σε ποιον ανήκει η Κερκυρα και Ιψ ο Τυπογράφος (Ο Ελύτης για παιδια κι ερωτευμενους), Ευγένιος Αρανίτσης
  • Ο ξενος, Albert Camus
Στις δυο φορές ειναι:
  • Σιαμαία και Ετεροθαλή, Περί μέθης και Ίμερος και Κλινοπάλη, Κωστής Παπαγιώργης
  • Errata, George Steiner
  • Stoner, John Williams
  • Confiteor, Jaume Cabre
  • Ο σταθμάρχης Φάλλμεράυερ, Joseph Roth
  • Οι δακτύλιοι του Κρόνου, W.G Sebald
  • Η γυναικα με τα άσπρα, Wilkie Collins
  • Αθανασία, Το βιβλιο του γέλιου και της λήθης, H αβάσταχτη ελαφρότητα του ειναι, Βραδύτητα, Μιλαν Κούντερα
  • Πεδρο Παραμο, Χουαν Ρούλφο
  • Η εφευρεση του Μορελ, Αdolfo Bioy-Casares
  • Σαββατογεννημενη, Μαλβινα Καραλη
  • Ο θανατος του Αρτέμιο Κρους, Carlos Fuentes.
  • Η πτώση και ο Μυθος του Σισυφου, Albert Camus
(δηλαδή, αυτά θυμάμαι)

Σχεδόν ποτέ δεν διαβάζω βιβλία περισσότερο από μια φορά (τεράστιο backlog που θέλω να ξεκαθαρίσω πριν τα τινάξω), με τις παρακάτω εξαιρέσεις:
  • The malazan book of the fallen x2 -> Πολύ μεγάλη σειρά βιβλίων με πολύ λαό-πρωταγωνιστές και μέχρι να βγει το τελευταίο τα είχα ξεχάσει και το πήρα από την αρχή.
  • Malus Darkblade x2, Conan Compedium x2 (μόνο ιστορίες του Howard), Brunner the bounty hunter omnibus x2 -> Ξέμεινα Ελλάδα για καλοκαιρινές διακοπές με νέο ereader που είχε λίγα σχετικά βιβλία. Δίχως να έχω πρόσβαση στην βιβλιοθήκη μου. Είχε ζέστα και την πάλεβα μόνο για ΒΙΠΕΡ-ανάλαφρα fantasy. Έτσι πήρα από την αρχή ότι είχε διαθέσιμο...
  • Complete works of Jules Verne x3 -> Παιδική αγάπη που ξαναδιάβασα σε Ελληνικά και Αγγλικά όταν πήγα σε ebooks.
  • Ματίλντα & Μάγκας x3 ή 4; -> Προτιμούσα τις περιπέτειες, αλλά η μάνα έλεγε ότι πρέπει να διαβάζω και πιο "σοβαρά". Περιττό να πω ότι όπως τα διάβαζα τα ξεχνούσα γι αυτό και η επανάληψη. Άσχημα καλοκαίρια εκείνα τα δύο...

Δηλαδη, λες οτι εισαι ενας ανθρωπος οπου κανενα βιβλιο (ουτε καν οι τσελεμεντεδες)(παντως, νομιζω οτι αυτος, ηντουνο ενας) δεν ειναι ικανο να σου προσφερει επαρκη πνευματικη τροφη (food for thought) ωστε να καλυψεις την ακόρεστη πεινα σου κι ως αποτελεσμα να μην εμβαθυνεις αλλα να παραμενεις ρηχος, οπως τα πιατα, να! επιστρεψαμμε στη μαγειρικη και ειδες πώς συνδεονται τα παντα κι ολα μαζι τυχαια;! :παρηγοριά:

Ευχαριστω, καλησαςημερα και καλη εβδομαδα να εχουμε.

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Τον Ιούλιο ξαναδιάβασα "Το Εκκρεμές του Φουκώ" (μόλις δεύτερη) και το "Ταξίδι στην Ανατολή" (ίσως 9η. Πραγματικά, έχω χάσει το μέτρημα. )