Βιβλία που δεν χορταίνεις να διαβάζεις

@Φαροφύλακας με το εμπα του Σεπτεμβρη, περιμενω να μαθω τι ξαναδιαβασες τον Αυγουστο.

Το χειμωνα ετυχα κι εγω να διαβασω παλι την πτωση.
Διαβαζοντας κι ενα δοκιμιο του Εκο καπου εκει, αντεληφθην οτι ο λογοτεχνικος Καμυ (πρωιμα, δηλαδη πριν τα 25) κι ο δοκιμιογραφος Εκο κι ο πολυπραγμων Αρανιτσης (οψιμα, δηλαδη μετα τα 25) επηρεασαν τη σκεψη μου, οσο λιγοι. Νομιζω, κι ο ανθρωπος που με ωθησε στον Εκο και τον Ευγενιο επαιξε (αρκετα) καθοριστικο ρολο

Αν εξαιρέσω το Σκέφτομαι να βάλω ένα τέλος, θα ξαναδιαβασω (σπάνια, αλλά θα το κάνω) feel-good βιβλία, δηλαδη το ρίχνω στην "παραλογοτεχνια".
Υ. Γ (#73) Ρε @Έλλη Μ! :αργκ: :ααργκ: Ρε. Έλλη.

Υ. Γ (#73) Ρε @Έλλη Μ! :αργκ::ααργκ: Ρε. Έλλη.
Εχεις δικιο, ετσι δεν γινεται δουλιτσα..:))))
Το Σκεφτομαι... κλπ το διαβασα πριν κανα δυο χρονια και ενω πηγαινε πολυ καλα, με το μυστήριό του, την ταχύτητά του κλπ και ημουν σιγουρη οτι επιτελους κατι θα με καψει, προς το τελος ειτε εγινε ατσαλο ειτε δεν εκλεισε τα θεματα που οφειλε να κλεισει. Δεν θυμαμαι πολυ καλα, αλλα αυτο μου εμεινε ως τελικη αισθηση

Το μαγικό φίλτρο του Έντε!! Δεν θυμάμαι πόσες φορές το έχω διαβάσει, αλλά έχει σκιστεί τελείως από τις τόσες φορές που το έχω διαβάσει. Σίγουρα έχω διαβάσει αρκετές φορές τα βιβλία των Τριών Ντετέκτιβ, αλλά όχι τόσες ώστε να είναι σε τραγική κατάσταση, σε κάποια είναι σκισμένες οι σελίδες, αλλά δεν λείπουνε. Επίσης του Σέρλοκ Χολμς λείπουνε σε κάποια τα εξώφυλλα, αρκετά διαβασμένα και αυτά. Τα πιο πολλά βιβλία που έχω τα έχω διαβάσει σίγουρα 2 φορές και κάποια περισσότερες.

Δεν ειναι οτι δεν χορταινω να τα διαβαζω, απο την αποψη οτι δεν τα εχω διαβασει πολλες φορες, αλλα τις τελευταιες εβδομαδες με εχει πιασει μια τρομερη επιθυμια να ξαναπιασω την τριλογια του Αρχοντα. Και οσο το γυροφερνω στο μυαλο μου, ξαναειδα τις ταινιες και αρχισα να αγοραζω κουπες, αφισες και λοιπα μπιχλιμπιδια.

με εχει πιασει μια τρομερη επιθυμια να ξαναπιασω την τριλογια του Αρχοντα.
@Χανκ Μουντυ με είχε πιάσει κάποια φάση κι εμένα. Ξεκίνησα το 1ο και στη μέση το παράτησα. Μου φαινόταν πολύ "παραμυθάκι" (που είναι). Και δεν ήμουν 15 χρονών, όταν το'χα διαβάσει για πρώτη φορά.
Και μετά την ταινία....:μαναι:

Το ίδιο έπαθα με τον Lovecraft, αλλά στην πρώτη ευκαιρία θα επιμείνω.

Μου αρέσει να διαβάζω κατά καιρούς ξανά τον Καμύ (Πτώση και Ξένο), ιστορίες του Πόε/Πόου, παραμύθια του Άντερσεν και τον Αδελφών Γκριμμ, Ελληνική Μυθολογία καθώς και τα βιβλία του Ντίκενς.
Φέτος τα Χριστούγεννα θα διαβάσω για πολλοστή φορά των Χριστουγεννιατικη Ιστορία και θα δω όλες τις κινηματογραφικές / τηλεοπτικές εκδόσεις που υπάρχουν στο Youtube!