Βιβλία που εξαντλήθηκαν

Είπα να δημιουργήσω ένα νήμα με αφορμή ένα πρόσφατο παράδειγμα, ενδιαφερομουν για ένα βιβλίο το "Σπίτι απο φύλλα" του Mark Danielewski στο ψάξιμο όμως ανακάλυψα πως δυστυχώς έχει εξαντληθεί... Επίσης έπεσα σε ένα σαιτ που ανέβαζαν αγγελίες για βιβλία απο δεύτερο χέρι και οι τιμές στο συγκεκριμένο ήταν 400 ευρώ, 500ευρω κλπ. Διάβασα στα σχόλια πέρα απο το κράξιμο που έριχναν κάποιοι για αυτές τις τιμές πως θα υπάρξει επανέκδοση του βιβλίου...

Παρόμοια παραδείγματα ή απλά αναφορές βιβλίων που έχουν εξαντληθεί και δεν τα βρίσκετε και αν γνωρίζουμε κάτι για επανεκδόσεις ✌

Πιστεύω, σε βιβλία εκτός κυκλοφορίας θα έπρεπε να αίρεται και τυπικα η απαγόρευση ανατύπωσης και να διακινουμε ελευθερα φωτοαντίγραφα.
Είναι απίστευτος ο όγκος βιβλίων που βρίσκεται εκτός κυκλοφορίας. Είπα κάποτε να μεταφερω αυτά τα βιβλία που ειχα σε μια "βιβλιοθήκη προστατευόμενων βιβλίων" αλλά τα παράτησα επειδή αποτελούσαν το ένα τρίτο της βιβλιοθήκης μου. Επίσης με στεναχωρουσε το θέαμα νεκρών βιβλίων.
Σκέφτομαι να αρχίσω να τα σκανάρω. Ας ανεβάζουμε όμως εδώ για εξαντλημένα βιβλία να δούμε ποια αναζητούμε.
Το "σπίτι από φύλλα" δεν το έχω δυστυχώς.

Χμμ δεν ξέρω αν συμφωνώ για τα φωτοαντιγραφα,θα ήταν βέβαια μια λύση για βιβλία εκτός κυκλοφορίας, για τα γούστα μου πάντως προτιμώ το βιβλίο με τη παραδοσιακή του μορφή γι αυτό και δεν διαβάζω ποτέ απο το ίντερνετ βιβλίο κλπ. Για το συγκεκριμένο που είναι βιβλίο 700 σελίδων φαντάσου τι σκαναρισμα θα έπρεπε να γίνει...Ναι το θέαμα "νεκρών βιβλίων" είναι όντως λυπηρό συμφωνώ... Όπως και καμένων σαν μια ιστορία που άκουσα πρόσφατα ότι έκλεισε ένας εκδοτικός οίκος και έκαιγαν τα βιβλία που είχαν στο στοκ αντί να τα δωρίσουν κάπου..

Συνηθίζω (παλαιοτερα, πιο συχνα) να αναζητω αρχικες εκδοσεις βιβλιων που μου αρεσουν πολυ, ακομη κι αν επανεκδοθηκαν, επανεκδιδονται ή επανεκδοθουν, γιατι τετοια ειμαι.
Ωραίο και αυτό!! Πάντως δεν βλέπω άλλους να είχαν παρόμοια εμπειρία με μένα να ψάχνουν ένα βιβλίο που να έχει εξαντληθεί... 🤔

Πάντως δεν βλέπω άλλους να είχαν παρόμοια εμπειρία με μένα να ψάχνουν ένα βιβλίο που να έχει εξαντληθεί... 🤔
Εδω στη λεσχη εννοεις ή γενικα μιλας;

Παντως εδω, αν ψαξεις, θα δεις οτι ειμαστε καμποσοι οι πυροβολημενοι που ψαχναμε ή ψαχνουμε ανα διαστηματα για βιβλια εξαντλημενα. :μιαμ:

Εδω στη λεσχη εννοεις ή γενικα μιλας;

Παντως εδω, αν ψαξεις, θα δεις οτι ειμαστε καμποσοι οι πυροβολημενοι που ψαχναμε ή ψαχνουμε ανα διαστηματα για βιβλια εξαντλημενα. :μιαμ:
Ναι για εδώ στη λέσχη εννοούσα με βάση τις απαντήσεις γτ δεν είδα κάποιων να αναφέρει κάποιο παράδειγμα... Ωραία τότε αφού το λες πως υπάρχουν ησύχασα 😁

Πάντως δεν βλέπω άλλους να είχαν παρόμοια εμπειρία με μένα να ψάχνουν ένα βιβλίο που να έχει εξαντληθεί... 🤔
Θα συμφωνησω με την Ελλη. Δεν νομιζω εδω μέσα να υπάρχει κάποιος που να μην εχει τυχει να ψαχνει κάποιο εξαντλημενο. Εγω θυμαμαι καποια περιοδο εψαχνα δυο εξαντλημενα του Ρεμαρκ (τρεις συντροφοι, νυχτα της Λισσαβωνας) που εντελει τα βρηκα, εψαχνα τον κωδικο Αινιγμα του Ρομπερτ Χαρις που και αυτο το βρηκα κ.α. Υπομονη και ψαξιμο θέλει και καποια στιγμη θα βρεθει στον δρόμο σου. Αν και με το Σπιτι απο φυλλα δυστυχως πολυ αμφιβαλλω οτι θα συμβει αυτό.

Η δική μου περιπέτεια με εξαντλημένο βιβλίο ξεκίνησε διαβάζοντας Κάθριν Φίσερ.

Διάβασα το Ινκαρσερον της συγκεκριμένης συγγραφέα. Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα μετά που το τελείωσα, κυκλοφόρησε το Σαφφικ το οποίο αγόρασα και διάβασα κατευθείαν.

Μου έκανε ένα κλικ τότε η συγγραφέας και άρχισα να ψάχνομαι για αλλά μυθιστορήματα που είχε γράψει. Να σου και πέφτω στην τριλογία, το μαντείο, ο άρχοντας και ο σκαραβαίος. Αμέσως σπεύδω να τα αγοράσω μέσω διαδικτύου από γνωστή μεγάλη αλυσίδα και ανυπομονώ μέσα στο επόμενο τριήμερο να ξεκινήσω τη βουτιά στους μαγικούς κόσμους της αγαπημένης μου συγγραφέα.

Ντριν ντριν (έτσι έκαναν παλιά τα τηλ), γεια σας... Το μαντείο (το πρώτο βιβλίο της τριλογίας) είναι εξαντλημένο. Ελάτε να πάρετε τα άλλα δύο που παραγγείλατε, γρήγορα.
Πάω, τα παίρνω.. Ψάχνω από δω, ψάχνω από κει, παντού εξαντλημένο. Ενώ το έδειχναν διαθέσιμο σε ένα σωρο ιστοσελίδες.. Και δεν το άλλαζαν όταν τους έπαιρνα τηλ και ανακαλυπταν ότι δεν το έχουν διαθέσιμο.. Έτσι, να το βλέπω να πληγώνομαι.

Μετά από μερικά χρόνια.. Τσουπ.. Να ναι καλά το Facebook(και η κοπέλα που μου το πούλησε), αγγελία σε σελίδα - ομάδα το βιβλίο που έψαχνα τόσο καιρό..

Και ζήσαν αυτοί καλά και εγώ καλύτερα.

Last edited:
Θα συμφωνησω με την Ελλη. Δεν νομιζω εδω μέσα να υπάρχει κάποιος που να μην εχει τυχει να ψαχνει κάποιο εξαντλημενο. Εγω θυμαμαι καποια περιοδο εψαχνα δυο εξαντλημενα του Ρεμαρκ (τρεις συντροφοι, νυχτα της Λισσαβωνας) που εντελει τα βρηκα, εψαχνα τον κωδικο Αινιγμα του Ρομπερτ Χαρις που και αυτο το βρηκα κ.α. Υπομονη και ψαξιμο θέλει και καποια στιγμη θα βρεθει στον δρόμο σου. Αν και με το Σπιτι απο φυλλα δυστυχως πολυ αμφιβαλλω οτι θα συμβει αυτό.
Ναι το υπέθεσα πως θα υπάρχουν, απλα το ανέφερα γτ μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε περιγράψει κάποιος την ιστορία του στο νήμα, να αναφέρει κάποιο βιβλίο απωθημένο ή την αναζήτηση μέχρι τελικά να το βρει κλπ.

@Αλουκαρδ να τον ακούς. Εκτός του οτι εχει τα τριπλα σου χρόνια, ειναι ενας απο αυτους που λεγαμε παραπάνω
μετοχή παθητικού παρακειμένου, πληθυντικος αριθμος
Τα τριπλά μου χρόνια λίγο δύσκολο... 😋 Εκτός και αν εννοείς στην ανάγνωση βιβλίων...
Αναρωτιέμαι πως βγήκε το συμπέρασμα για αυτόν τον υπολογισμό... 🤔

Last edited:
Φυσικά και ψάχνουμε εξαντλημένα βιβλία. Τι εννοείς; εγώ έχω ένα τετράδιο με εξαντλημένα. Βέβαια κάποια από αυτά τα έχω βρεί.
Το σπίτι από φύλλα το αναζητώ και εγώ. Το έχω σε ηλεκτρονική μορφή αλλά ακόμη δεν το έχω διαβάσει γιατί θέλω να το διαβάσω σε έντυπη μορφή.
Αλήθεια! @Αλουκαρδ που διάβασες οτι θα γίνει επανέκδοση;

Φυσικά και ψάχνουμε εξαντλημένα βιβλία. Τι εννοείς; εγώ έχω ένα τετράδιο με εξαντλημένα. Βέβαια κάποια από αυτά τα έχω βρεί.
Το σπίτι από φύλλα το αναζητώ και εγώ. Το έχω σε ηλεκτρονική μορφή αλλά ακόμη δεν το έχω διαβάσει γιατί θέλω να το διαβάσω σε έντυπη μορφή.
Αλήθεια! @Αλουκαρδ που διάβασες οτι θα γίνει επανέκδοση;
Το διάβασα σε ένα σχόλιο που πολύ πιθανόν να μην ισχύει στο metabook, αφού έπαθα ένα μικρό σοκ με τιμές που έβλεπα κοίταξα τα σχόλια κάτω απο τις αγγελίες και κάποιος έγραψε μην αγοράζει κανείς σε αυτές τις τιμές θα υπάρξει επανέκδοση...
828
829

Last edited: