Βιβλιακοί Αγώνες! Τί ρεκόρ κρατάνε τα βιβλία σας;

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Τί ανώτατες επιδόσεις κρατάνε τα βιβλία της βιβλιοθήκης μας;

Για να δούμε τί συμβαίνει στην δική μου:

Το πιο μικρό βιβλίο στην βιβλιοθήκη μου είναι ένα κοράνι 7,5 x 5,5 εκ.

Πιστεύω πως είναι πολύ πιθανό να εμφανιστεί κάποιος με μικρότερο βιβλίο σε διαστάσεις, δύσκολα όμως θα μου πάρει κάποιος την πρωτιά από το μικρότερο τετράδιο σημειώσεων, 3 x 2 εκ.

Το ψηλότερο
βιβλίο που έχω είναι ένα πολύ όμορφο βιβλίο, χαρισμένο από αγαπημένο πρόσωπο, με τίτλο "Οι Μεγαλύτεροι Φάροι του Κόσμου" της Annamaria-Lilla Mariotti με ύψος... 37,50 εκ., σκέτος φάρος!

εδώ, τα δύο βιβλία δίπλα-δίπλα:



Το μακρύτερο (με προϋπόθεση το μήκος να είναι μικρότερο από το ύψος) είναι ένα βιβλίο για την Ουτρέχτη με μήκος 27,50 εκ. (ύψος 21,70 εκ.)

Το παλιότερο είναι ένα βιβλίο του νεοελληνικού διαφωτισμού τού 1807.

Το πιο πολυσέλιδο βιβλίο λογοτεχνίας βλέπω πως είναι τα άπαντα τού Σαίξπηρ από εκδόσεις.... Pordes ( ! :)))) ) με 1.264 σελίδες, όμως εδώ ήδη ξέρω κάποια που θα φάμε την σκόνη της.

Μη λογοτεχνικό πολυσέλιδο βιβλίο έχω το λεξικό του Μπαμπινιώτη με 2.032 σελίδες.

Το πιο ολιγοσελίδο (και μη λογοτεχνικό) είναι το "Ελληνικό Μνημόνιο Για το αίτημα εισδοχής στα Ηνωμένα Έθνη της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας" (1993) με 18 σελίδες στο σύνολο (όλες, μαζί με τις μη αριθμημένες).

Οπότε, καταθέστε και τα δικά σας νούμερα και προτείνετε κι άλλα διαγωνιστικά σημεία και θα σκαρώσουμε ένα... Χολ τής Φήμης! ( Hall of Fame :)))) )
 
Last edited:
4 Χ 5,5 το μικρότερο βιβλίο μου: Έλεν Έξλεϋ, Για τη φιλία
2064 σελίδες ο Μπαμπινιώτης μου, του '98
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
μπράβο, Άντζελα..

επίσης, ας συμφωνήσουμε να βάζουμε τις διαστάσεις σε ύψος x πλάτος άρα το βιβλιαράκι σου είναι 5,5 x 4!

:μπράβο:
 

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο ρεκόρ, αλλά βρήκα την ευκαιρία να σας βάλω μερικές φωτογραφίες: :)))

Το ψηλότερο βιβλίο που έχω λέγεται "Θάλασσα" (37,5 cm, όπως του Φαροφύλακα) και είναι εννέα κιλά (να το αφήσω καλέ κυρία; :)))) )


και μερικές φωτογραφίες από το εσωτερικό του:





Το πιο μικρό μου είναι το χρήσιμο "Το βιβλίο της γάτας", με διαστάσεις 5,7 x 4,7 cm:


Το επόμενο, δεν παίρνει μέρος σε κάποιο ρεκόρ, αλλά είναι ένα γουστόζικο δώρο που μου είχαν κάνει. Είναι ένα βιβλίο με συνταγές, όπου η καθεμία από αυτές έχει φωτογραφίες και ατάκες από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο. Συνοδεύεται από σουβέρ και σουπλά για το τραπέζι, με ανάλογες φωτογραφίες.

(το βιβλίο με ένα σουβέρ)


(ένα από τα σουπλά)

 
Last edited:

Οκτάνα

Ανάστροφη Ταξιδεύτρια
Το βιβλίο με τις περισσότερες σελίδες στη δική μου βιβλιοθήκη είναι το "Heath Anthology of American Literature" (vol.1, third edition) του οποίου οι σελίδες είναι απίστευτα λεπτές, σαν ριζόχαρτο και αριθμός τους: 2952 (μετρώντας μόνο τις αριθμημένες σελίδες). Επίσης, έχω τους δυο τόμους του "Norton Anthology of English Literature" με 2586 και 2543 σελίδες, αντίστοιχα. Φαντάζομαι πως και άλλες "αγγλικούδες" στο φόρουμ θα έχουν τα ανάλογα "βαρέων βαρών" βιβλία. :))
 
Εγω δεν εχω να παραθεσω ξεχωριστα μεγεθη, εχω ομως ενα βιβλιο του 1955 (Τζεην Εϋρ), το πιο παλιο μου βιβλιο.

Κι απο κει κ περα, το δικο μου περιεργο, που παει για ρεκορ, ειναι πως εχω Χαρι Ποτερ στα ελληνικα, στα αγγλικα, στα γαλλικα (κι αν ηξερα κι αλλη γλωσσα θα την ειχα κι αυτην!!)

(Ναι, εγω την εκανα πλουσια τη Ροουλινγκ! Μονη μου!!)
 
μμμ πολυ μικρα βιβλια δε θα ελεγα οτι εχω.

για ρεκορ ομως εχω ενα λεξικο κληρονομια του παππου μου "νεον λεξικον ορθογραφικον και ερμηνευτικον ολης της ελληνικης γλωσσης , Δημητριου Δημητρακου" που χρονολογειται απο το 1957 και ειναι 1526 σελιδες.




επισης απο τη γιαγια μου, εχω θησαυρους μαγειρικης της Χρυσας Παραδειση το "η καιτουλα στη κουζινα" 1961 και της Σοφιας Σκουρα "η νεωτερα μαγειρικη ,ζαχαροπλαστικη" που πρεπει να ειναι του 1950κατι.





μετα ιδιαιτερη θεση απο αποψη μηκους ειναι του Μπαμπινιωτη το λεξικο καθως και βιβλια απο τη σχολη μου που ειναι θεορατα..
 
Τα πιο μικρα βιβλια που εχω ειναι αυτα τα 2 γαλλο-ελληνικα και ελληνο-γαλλικα λεξικα, κληρονομια απο τον παππου μου. Τα φυλαω σαν τα ματια μου.





Οταν πεθανε ο παππους μου κληρονομησα ενα σωρο κλασσικα μυθιστορηματα, τα περισσοτερα εκδοσεων της δεκαετιας του '50. Καθως τα επαιρνα απο τη βιβλιοθηκη με εκπληξη επεσα πανω σε αυτο το βιβλιο και μ εκανε να χαμογελασω.





Το μοναδικο ΒΙΠΕΡ που εχω, ανηκε και αυτο στην βιβλιοθηκη του παππου μου. Η αξια που αναγραφεται στο εξωφυλλο ειναι 14 δραχμες!





Και τελος, το πιο παλιο βιβλιο που εχω ειναι ενα του 1911 εκ Γαλλιας, με μυθιστορηματα διασημων συγγραφεων απο ολο τον κοσμο.

 
Η γιαγιά μου είχε κάνει δώρο στη μητέρα μου το "The Hobbit", που της το είχε κάνει δώρο η δική της μαμά κι είναι ένα απ' τα 1500 πρώτα αντίτυπα της πρώτης έκδοσης του 1937. Τώρα που ανέβηκε από Λονδίνο, το έφερε δώρο για την εγγονή. Επίσης η γυναίκα μου έχει απ' τη μητέρα της μια πάρα πολύ παλιά συλλογή της Jane Austen, αλλά δε θυμάμαι χρονολογία. Υπάρχει περίπτωση να κυκλοφορούν και παλιότερα βιβλία στις βιβλιοθήκες (στης μητέρας μου, κυρίως, γιατί είναι τεσσάρων γενεών και το μόνο που κάνει είναι να μεγαλώνει διαρκώς, σε λίγο θα χρειάζεται βιβλιοθηκάριο), αλλά πραγματικά δεν τολμώ να τα βάλω με αυτό το κτήνος και να ψάξω.
 
:) Πιούζυ, έχουμε ακριβώς την ίδια Φόνισσα· η διαφορά είναι ότι στη δική μου βιβλιοθήκη δεν αποτελεί το μοναδικό ΒΙΠΕΡ.
 

Οκτάνα

Ανάστροφη Ταξιδεύτρια
Τώρα βλέπω οτι αναφέρουμε και τα παλαιότερα βιβλία της βιβλιοθήκης μας...ααα!...γι' αυτά καμαρώνω πολύ, μιας και έχω μερικά διαμάντια. Αλλά επειδή τα'χω ξαναπεί και αλλού, ας μη τα ξαναπώ και γίνομαι κουραστική... :)


ΥΓ: Πιούζυ, οι φωτογραφίες σου είναι υπέροχες. Ειδικά η πρώτη!
 
Οκτανα σε μερσω! Υποψιαζομαι οτι σου αρεσει και ο Αλεξ που κοιταει την καμερα μ αυτο το ερωτιαρικο βλεμμα. :ρ

Γλωσσολαγνε, τι ενδιαφερον που θα ταν να βλεπαμε ποιοι εχουμε τα ιδια βιβλια στην ιδια εκδοση! Ειδικα αν ειναι περασμενων δεκαετιων! ;)
 
Πιούζυ ευτυχως που οι παπουδο-γιαγιαδες μας ειχαν γουστο και αγαπη για τα βιβλια,δε συμφωνεις?ωραια κληρονομια μας αφησαν!!

πολυ ενδιαφερον αυτο το νημα!!
να συμπληρωσω και τρια βιβλια τα οποια βρηκα αργοτερα-μετα το πρωτο μυο ποστ εδω- και ειναι και αυτα παλαιας κοπης και ιδιως το ενα χαιρομαι πολυ που το κατεχω-παλι κληρονομια απο το παππου μου.

Λεξικον αρχαιας ελληνικης γλωσσης , Σταματακος, 1949 σελιδες 1260 περιπου.


αυτο που μου εκανε τρομερη εντυπωση ειναι οτι απο τοτε αυτος ο ανθρωπος προσθετε στα βιβλια-λεξικα του το copyright!!!μου εκανε τρομερη αισθηση για εκεινη την εποχη.



(ειναι στραβο αλλα δε βγαινει αλλιως,εχει κολλησει τωρα)

Αιολικη γη, του Βενεζη, 1969 και το ενδιαφερον ειναι οτι εχει προλογο εκτος των αλλων και του Αγγελου Σικελιανου.

 
Last edited:
Αν ημουν καλη στα αρχαια, (ή αν ημουν κορη του Κατακουζηνου) θα το παιρνα κι αυτο!! :ναι::ναι:
 
Κι απο κει κ περα, το δικο μου περιεργο, που παει για ρεκορ, ειναι πως εχω Χαρι Ποτερ στα ελληνικα, στα αγγλικα, στα γαλλικα (κι αν ηξερα κι αλλη γλωσσα θα την ειχα κι αυτην!!)
Κάτι παρόμοιο κάνω κι εγώ εδώ και χρόνια με τον Αστερίξ. Εκτός από Νέα Ελληνικά (που έχω σχεδόν όλα τα τεύχη), έχω και μερικά τεύχη στα Αρχαία Ελληνικά, Ποντιακά, Κρητικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Λατινικά, Τουρκικά, Τσεχικα και Σλοβενικά. :)))
 
Κάτι παρόμοιο κάνω κι εγώ εδώ και χρόνια με τον Αστερίξ. Εκτός από Νέα Ελληνικά (που έχω σχεδόν όλα τα τεύχη), έχω και μερικά τεύχη στα Αρχαία Ελληνικά, Ποντιακά, Κρητικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Λατινικά, Τουρκικά, Τσεχικα και Σλοβενικά. :)))
διακρίνω μια αμέλεια: σου λείπουν στα παστού, ορντού και στα φαρσί :χαχαχα:
 
Χαχα... Πάντως έχω μερικά Τεντέν στα Φαρσί - σε ηλεκτρονική μορφή όμως, γι' αυτό και δεν τα ανέφερα (αλλιώς θα γινόταν πολύ μεγαλύτερη η λίστα). Ανέφερα μόνο τα χειροπιαστά. Μακάρι να βρω και κόμιξ στα Ουρντού, μια γλώσσα που τελευταία μ' έχει συναρπάσει. Παστού δυστυχώς δεν μαθαίνω. :)
 
Top