Βιβλιονέα

Καλέ, τώρα σας διάβασα εδώ. :ρ
@Ιαβερης Το τρελό ξέρεις ποιο είναι, ότι εκείνες τις μέρες όντως άνοιξα σαμπάνια (ή κάτι αφρώδες λευκό τελοσπαντων που έμοιαζε με σαμπάνια :χαχα:)
Έχω μέλλον με τα SA πάντως, μόνο το πρώτο έχω διαβάσει (και το warbreaker), έχω αλλά 3 τερατακια των 1200+ σελίδων, οπότε μέχρι να βγει το 5ο,εχω μέλλον. Το Lost metal προς το παρόν αναμένω με αγωνία.

Ποια σχέση έχουν ο Διονύσιος Σολωμός και η Φανύ Αρντάν; Μια εξαιρετική ηθοποιός του γαλλικού σινεμά κι ο ευαίσθητος, δικός μας Σολωμός συναντιούνται στη Σορβόννη.

@Ροκμαντικ πολύ ασαφές το άρθρο. Κλείνει; (βάζει ερωτηματικό ακόμα και στον τίτλο του) Αναρωτιέται αν κλείνει, εικάζει ότι κλείνει, φοβάται ότι κλείνει;
Και γιατί κλείνει; Και εκεί δημιουργική ασάφεια. Δεν έχει χρήματα; Δεν έχει προσωπικό; Την κλείνουν δια "περίεργου μνημονιακού νόμου;" Θα ψάξω να βρω το ΦΕΚ - γιατί δεν μας το έδωσε; Είναι 7 οι εργαζόμενοι και θα μείνουν έξι λόγω συνταξιοδότησης του ενός, ενώ στις ένδοξες εποχές είχε 35! Πόσους χρειάζεται μια βιβλιοθήκη; Αναρωτιέμαι. Η National Library στη Νέα Υόρκη παίζει να έχει μερικές δεκάδες εργαζόμενους. Στη βιβλιοθήκη μιας μεγάλης Ελληνικής επαρχιακής πόλης πόσους βιβλιοθηκάριους χρειάζεται; Πόσος είναι ο φόρτος εργασίας; Περισσότεροι βιβλιοθηκάριοι ανά κάτοικο από ότι κάποιες περιοχές γιατρούς ανά κάτοικο!
Και μετά υπάρχει και η συνωμοσιολογική εκδοχή του - αυτού που λένε και τα καρντάσια στη Θεσσαλονίκη - κράτους των Αθηνών που "σαμποτάρει" την βιβλιοθήκη για να βάλει χέρι στους θηραυρούς της. Και φυσικά δίνει και ωραια ερμηνεία για την ευθύνη του πολιτικού κόσμου (το κράτος και οι φορείς του, φταίει για τα πάντα). Α! και ο εκπαιδευτικός και πνευματικός κόσμος. Τεράστια ευθύνη! Δεν υπάρχουν διαχειριστές της βιβλιοθήκης- ούτε οικονομική διαχείριση να υποθέσω. (ή και να υπάρχουν δεν έχουν καμία ευθύνη - το κράτος φταίει που δεν τους δίνει και άλλα χρήματα και βάζει και μνημόνια).
Εύγε στην σωστή δημοσιογραφία. Να προτείνουμε τον δημοσιογράφο για πούλιτζερ!

Καπου διαβασα οτι αυτες τις μερες μετα απο δυο χρόνια γινεται και πάλι το παζαρι βιβλιου στην Αθηνα. Αυτο που γινοταν καθε χρονο στην πλατεια Κοτζια. Φετος μεταφερθηκε στην Κλαυθμωνος. Για πειτε εσεις που ζειτε στην Αθηνα το επισκεφθηκε κανενας; Τι λεει απο τίτλους και τιμές;

Ένα νέο διήγημα με τίτλο "Φιν" του Στέφεν Κινγκ είναι διαθέσιμο για ανάγνωση αποκλειστικά στο Scribd...Ο ήρωας είναι ένας πολύ άτυχος Ιρλανδός . Ελπίζω να γίνει ευρύτερα διαθέσιμη η ιστορία..

@Χρυσόστομος Πήγα δύο μέρες σερί στο παζάρι. Αγόρασα πέντε βιβλία εκδόσεις Καστανιώτη γύρω στα 4 με 5 ευρώ. Ένα εκδόσεις εστίας και ένα εκδόσεις διόπτρα.
Νομίζω αξίζει κάποιος να πάει όσον αφορά τους γνωστούς εκδοτικούς οίκους... όλο και κάτι θα βρεί. Τα υπόλοιπα ναι μεν υπάρχουν εξαντλημένοι τίτλοι αλλά είναι βιβλία που έδιναν σε εφημερίδες και δεν είμαι σίγουρη για την μετάφραση για αυτό και δεν τα πήρα.

Θα γίνει και στο Πασαλιμάνι το γνωστό παζάρι που έχει όλους τους εκδοτικούς με νέες κυκλοφορίες.

Καπου διαβασα οτι αυτες τις μερες μετα απο δυο χρόνια γινεται και πάλι το παζαρι βιβλιου στην Αθηνα. Αυτο που γινοταν καθε χρονο στην πλατεια Κοτζια. Φετος μεταφερθηκε στην Κλαυθμωνος. Για πειτε εσεις που ζειτε στην Αθηνα το επισκεφθηκε κανενας; Τι λεει απο τίτλους και τιμές;
Μακραν καλυτερη η Κλαυθμωνος απο την αθλια την Κοτζια. Και επειδη φετος εγινε Μαϊο αντι του παραδοσιακου Ιανουαριου, ηταν ανοιχτη η μιση περιμετρος πραγμα που εκανε καλυτερη τη βολτα. Αερας, θεα τη σταδιου τοΝ ζαρα, καταλαβαινεις Χρυστοστομε (ε, τι να κανω, μου αρεσουν τα ψωνια!). Και που λες, απο τιμες μαλλον τα ιδια με καθε αλλη φορα. Ο,τι πηρα (και θα επαιρνα, αλλα δεν τελικα :ωιμέ:) ειχε απο αρκετη εως μεγαλη διαφορα σε σχεση με την πολιτεια.

Έφηβος Ντοστογιεβσκι

Καλημέρα σας! Οι εκδόσεις ΑΓΡΑ κυκλοφόρησαν σε μετάφραση Ελένη Μπακοπούλου τον Έφηβο του Ντοστογιεβσκι.
Οι εκδόσεις έχουν αγοράσει και τις υπόλοιπες μεταφράσεις της κ.Μπακοπούλου ωστόσο ακόμη δεν γνωρίζουμε αν θα κυκλοφορήσει όλη η σειρά του Ντοστογιεβσκι από τις εκδόσεις καθώς το κόστος του εκδότη κ λόγω χαρτιού που χρησιμοποιούν οι εκδόσεις υπερβαίνει την νορμαλ τιμή του εμπορίου. Ο δε Έφηβος κοστίζει 32 ευρώ. Αναμένουμε.