Βιβλιονέα

Μπορείς να το δεις με ένα ευρύτερο πνεύμα. Όπως τα ντοκυμαντέρ για την αναπαραγωγή των ζώων. Μαθαίνεις τις σεξουαλικές συνήθειες των διαφόρων ειδών δεινοσαύρων -εάν τυχόν ζούσαν ακόμα.
Για να το πω διαφορετικά - γιατί ανέχεστε τα γκοτζίλα και τους Κινγκ Κονγκ χωρίς προκατάληψη, και σας πειράζουν τα δεινοσαυράκια; Ή μη μου πείτε ότι σοκάρεστε (σας προσβάλουν την ηθική; - Βλέπεις, οι καημένοι οι δεινόσαυροι δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να αποκτήσουν χριστιανική ηθική).

Last edited:
Για τον Κινγκ Κονγκ άφησε και η ταινία κάποια υπονοούμενα... Για τα Γκοτζίλά;;;
Στη μονομαχία Κινγκ-Κονγκ με Γκοτζίλα, ο Κινγκ Κονγκ δεν κέρδισε; (διορθώστε με αν κάνω λάθος). Οπότε το κακόμοιρο το Γκοτζίλα δεν πήρε ποτέ την ευκαιρία του. Αλλιώς θα έβλεπες και τα Γκοτζίλα. Τι τα περνάς; υποδεέστερα; Συγγραφικές και σκηνοθετικές αδικίες είναι αυτά τα πράγματα.

Κι εκεί που περπατώ στην πλατεία Ελευθερίας βλέπω κάτι σπιτάκια να έχουν ξεφυτρώσει...
Μετά πρόσεξα καλύτερα και τέλος διασταυρωσα την πληροφορία από τα τοπικά νεα.

Καπου διαβασα οτι αυτες τις μερες μετα απο δυο χρόνια γινεται και πάλι το παζαρι βιβλιου στην Αθηνα. Αυτο που γινοταν καθε χρονο στην πλατεια Κοτζια. Φετος μεταφερθηκε στην Κλαυθμωνος. Για πειτε εσεις που ζειτε στην Αθηνα το επισκεφθηκε κανενας; Τι λεει απο τίτλους και τιμές;
Είχα ξεχάσει να απαντήσω, θυμήθηκα το παζάρι όταν χάζευα φωτογραφίες στο κινητό, μαζί και το πρώτο ρεζιλίκι για εκείνη την ημέρα, καθώς είχε τόσο πολύ αέρα, που μπήκα μέσα στο κιόσκι λες και με έσπρωξε ο Καρπόζηλος. Εγώ και τα ξερά φύλλα μαζί. Προσωπικά, ενώ δεν είναι αγαπημένο είδος, γλυκοκοίταζα τα ιστορικά της Εστίας. Οι τιμές ήταν πολύ χαμηλές, με 12 ευρώ μπορούσες να πάρεις μέχρι και 4-5 λογοτεχνικά. Όσο από τίτλους, μου φάνηκε ότι είχε σχεδόν τα πάντα. Την επόμενη φορά ελπίζω να βρίσκεσαι στην Αθήνα, να πάρεις το καλαθάκι του σούπερμαρκετ από την είσοδο, και να το χαρείς :γιούπι:
Επίσης, @Κόρτο Μαλτέζε όλα σε θυμίζουν :αγαπώ::

Εντωμεταξύ, αντί να πέφτει το μάτι μου σε Ζολά και Χάκκα, έπεσε σε αυτά:

Για όποιον ενδιαφέρεται κυκλοφόρησε στα ελληνικά.
Είναι πολύ ωραίο βιβλίο (καμία σχέση με τον Άνθρωπο στον Άρη που είχε ορολογία) και με χιούμορ.
:γιούπι::γιούπι::γιούπι:
View attachment 1132
Εξαιρετικός για άλλη μια φορά ο τύπος. Στο επιστημονικό κομμάτι ήταν λίγο άμπρα καντάμπρα, ανακαλύψαμε τη μαγική λύση, αλλά στο σύνολο, το ευχαριστήθηκα πολύ, και το χιούμορ, και τον προβληματισμό για τις θυσίες που κάνεις για το "κοινό καλό", και για το πώς κάνουμε φίλους, ακόμα και διαγαλαξιακά. Αν είναι καλή και η μετάφραση, δε θα απογοητεύσει.

Θυμάσαι τα προηγούμενα; Εμένα μου φαίνεται σαν να τα διάβασα σε άλλη ζωή (και μόνο που σκέφτομαι να τα ξαναδιαβάσω, θυμάμαι ότι είναι καμιά πεντακόσιες χιλιάδες σελίδες και κολλάω...)

Σε γενικά πλαίσια θυμάμαι.
Νομίζω πέρσι διάβασα τον 2ο τόμο...
Σκέφτομαι να πιάσω με την ευκαιρία και τη νουβέλα με την Άουρι.

Επίσης... Δε θυμάσαι καθόλου καλά.
Το όνομα του ανέμου είναι 856 σελίδες στα ελληνικά, 672 στα αγγλικά και σε ηχητικό 28 ώρες
Όσα φοβούνται οι σοφοί είναι 1432 σελίδες στα ελληνικά (2 τόμοι), 1008 στα αγγλικά και σε ηχητικό 43 ώρες

Επίσης... Δε θυμάσαι καθόλου καλά.
Το όνομα του ανέμου είναι 856 σελίδες στα ελληνικά, 672 στα αγγλικά και σε ηχητικό 28 ώρες
Όσα φοβούνται οι σοφοί είναι 1432 σελίδες στα ελληνικά (2 τόμοι), 1008 στα αγγλικά και σε ηχητικό 43 ώρες
Μα αυτό ακριβώς είπα, ότι δεν θυμάμαι καλά! :μουάχαχα::θρρρ:
Και εσύ, στο μεταξύ, πετάς τις 1432 σελίδες λες και είναι πασατέμπο στο θερινό σινεμά, ρε φίλε!

Παλιά τα λάτρευα τα τεράστια βιβλία, τώρα βλέπω 43 ώρες και υπολογίζω για πόσες μέρες θα με δεσμεύει ένα βιβλίο, ενώ θα μπορούσα να διαβάσω 3-4 από τα άλλα που καίγομαι να διαβάσω, και αποθαρρύνομαι.

Ε! ήθελα αν σου δείξω ότι η πραγματικότητα είναι χειρότερη από την όποια ξεχασμένη ανάμνηση που είχες.

Ναι και εγώ το παθαίνω αυτό, αν και συνήθως καταλήγω να διαβάζω μεγάλα.
Έπειτα κάνω αποτοξίνωση με τα μικρότερα.

Αμάν πια αυτές οι αλλαγές στο δύσχρηστο παραμαγαζο της Άμαζον. Ακόμη δεν συνήθισα την ηλιθιότητα που έκαναν το 2017-2018 (?), πάλι θα πρέπει να προσαρμοστω; Τι ωραίο που ήταν το 2012 (σκέφτομαι από την κουνιστη μου πολυθρόνα).

Από σήμερα κυκλοφορεί, ελεύθερο, το Acting Class του Νικ Ντρνάσο (Nick Drnaso) :γιούπι:
(Διαβάστε το Sabrina ρεεε... )

Τις προάλλες, στην πολιτεία, ειδα οτι επανεκδόθηκε ο Εκκλησιαστης (Q) της κολεκτιβας Wu Ming aka Luther Blisset. @Τσιου το απόσπασμά σου απο το Προλετκουλτ μου το υπενθυμισε. :αγκαλιά:
Βεβαια, αν καποιος ψαξει καλα, καπου θα βρει και την προηγουμενη έκδοσή του.