Βιβλιονέα

Η Γαλλία έχει γίνει η Ρεαλ Μαδρίτη των Νόμπελ. :)))) Δεν έχω διαβάσει τίποτα της συγγραφέος και δεν έχω άποψη για τον αν το άξιζε ή όχι.

, η αγορά του ηλεκτρονικού βιβλίου δεν έχει επιδείξει αξιόλογη δυναμική
καμιά από τις δύο τεχνολογίες δεν έχει καταφέρει, προς το παρόν, να υπερκεράσει το χάρτινο βιβλίο,
Δεν πιστεύω ότι τα e-books έχουν πολλά περιθώρια ανάπτυξης και ότι θα φέρει κάποιο αποτέλεσμα μια μεγαλύτερη έμφαση σε ό,τι αφορά την προώθησή τους.
Γιατίς άραγες; Τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε;
Μήπως επειδή οι τιμές είναι σχεδόν ίδιες (ή ακριβότερα...!; ) με τα βιβλία χάρτου (και κάποιοι γελοίοι το τιμάν ίδια με το hardback) ;
Μήπως επειδή πολλά από τα ebooks έγιναν από ερασιτέχνες που δεν καταλαβαίνουν την διαφορά του epub με το PDF και τι εστί σωστό scaling;
Μήπως επειδή η τσαπατσουλιά είναι βασιλιάς;
Μήπως το DRM που πολλοί βάζουν είναι τελείως γελοίο;

Μπα, μάλλον το κοινό είναι ανώριμο για τις νέες τεχνολογίες.

Δεν ξερω το ντιαρεμ που γραφεις, αλλα θα συμφωνησω μεχρι κεραιας σε ολα τα υπολοιπα (που καταλαβαινω).

Κυκλοφόρησε η πρώτη αν δεν κάνω λάθος συλλογή διηγημάτων του Άλαν Μουρ, με τίτλο Illuminations.
Σύμφωνα με την περίληψη μεταξύ των ιστοριών περιλαμβάνεται και ένα διήγημα όπου ένα υπερφυσικό
όν γίνεται μέλος μιας ομάδας που ερευνά υπερφυσικά φαινόμενα, ενώ σε μια άλλη ένας άντρας που νοσταλγεί
το παρελθόν, επισκέπτεται μια παραθαλάσσια πόλη και έρχεται αντιμέτωπος με το παρελθόν.

Στο εξωτερικό τα ebook reader μια χαρά αγοραστικό κοινό έχουν. Στην Ελλάδα από την άλλη ισχύει ότι είπε ο Πράκτωρ. Έτυχε να δω 13 ε το κανονικό βιβλίο και 10.30 το ebook...
Σιγά μην έπαιρνα το ebook.

@Ασάρα ωραία αυτά που αναφέρεις... Το βάζω στη λίστα.

Στο εξωτερικό τα ebook reader μια χαρά αγοραστικό κοινό έχουν.
Στα εξωτερικά η κατάσταση είναι πολύ, πολύ καλύτερη, αλλά όλα ισχύουν και εκεί.
Απλά σε πολύ μικρότερο βαθμό και με τα χρόνια έχεις πολύ καλή επιλογή σε ποιότητα και ποικιλία.
Οι τιμές έμειναν πολύ ψηλά και αυτό είναι κάτι που οι εκδοτικοί συνέχεια φωνάζουν ότι "δεν γίνεται αλλιώς", κάτι που προσωπικά δεν βρίσκω διόλου ρεαλιστικό εφόσον το αρχείο φτιάχνεται κυριολεκτικά μια φορά και έπειτα το ξεχνάς και αρχίζεις να λαμβάνεις...

Δεν ξερω το ντιαρεμ που γραφεις, αλλα θα συμφωνησω μεχρι κεραιας σε ολα τα υπολοιπα (που καταλαβαινω).
Digital Rights Management.
Που σημαίνει κλειδωμένο αρχείο που το κλειδί είναι αναλόγως την εταιρεία, είτε μια ορισμένη συσκευή, ή λογισμικό.
Έτσι ουσιαστικά νοικιάζεις το βιβλίο που αγόρασες και σε κάποιες περιπτώσεις δεν σε αφήνει καν να το διαβάσεις σε δική σου συσκευή που "δεν είναι συμβατή" = δεν θέλουμε να διαβάζεις εκεί που δεν σχεδιάσαμε.
Κάτι που είναι 120% αντικαταναλωτικό και περιοριστικό.
Στους Ελληνικούς εκδοτικούς είχαμε πολλά προβλήματα λόγω κακής εφαρμογής και αδυναμίας κατανόησης τι προσφέρει και πως επηρεάζει τους νόμιμους πελάτες.
Όλα για να μην τα "κλέψουν".
Οι πειρατές φυσικά δεν είχαν και δεν έχουν ποτέ πρόβλημα, εφόσον τα πειρατικά βιβλία είναι τελείως καθαρά από τέτοιες κασκαρίκες.
Τέλος είναι γελοιωδέστατα εύκολο να βγάλεις το DRM εάν ξέρεις δύο-τρια απλά πράματα...

Έγινε επανέκδοση του βιβλίου Στο κήπο με τα θηρία του Erik Larson.
Επίσης εκδόθηκαν τα βιβλία
Η θάλασσα της ηρεμίας της Emily St. John Mandel και
Η λεία της Yrsa Sigurðardóttir
:γιούπι:
Ναι! Το είδα σε ένα μεγάλο βιβλιοπωλείο στην επαρχιακή πόλη που μένω και χάρηκα και ξαφνιάστηκα πολύ, γιατί ήξερα ότι έχει εξαντληθεί. Νόμιζα ότι τους είχε ξεμείνει, δεν φαντάστηκα ότι επανεκδόθηκε.

Έλεγα να το ακούσω από τον isobiti αλλά φοβόμουν επειδή θα έχει πολλά ιστορικά στοιχεία ότι δε θα το κατάφερνα...
Αλλά αφού επανεκδόθηκε...:)

Ενώ έχουν επανακυκλοφορήσει τα βιβλία Forgotten Realms, και συγκεκριμένα όλη η σειρά Neverwinter
Αυτά τα διάβαζα όταν ήμουν φαντάρος το '09-'10.
Δεν θυμάμαι ακριβώς, αλλά νομίζω το πρώτο ήταν μέρος μιας σειράς που ήταν σε περίπτερα, όχι σε βιβλιοπωλεία.
Ή κάτι τέτοιο.
Πως περνάει ο άτιμος ο καιρός...

Μμμμ... κάτι μου λέει αυτό με τα περίπτερα που λες...
Πρέπει να το έχω δει και εγώ...