Το πως κάποιος μπορεί να προσβληθεί σε προσωπικό επίπεδο, σε ένα φόρουμ όπου τα μέλη κυκλοφορούν με ψευδώνυμα και σχεδόν δεν γνωρίζονται καν μεταξύ τους, είναι απορίας άξιο.Δεν θα σας απαντήσω πάνω σε αυτήν την βάση, και φυσικά, από μεριάς μου τουλάχιστον, η συζήτηση τελειώνει εδώ.
Εσείς εάν θέλετε να συνεχίσετε την χρήση προσβολών, είστε ελεύθερος να το πράξετε
- Έλλειψη κριτικής σκέψης σημαίνει να γνωρίζεις ότι το 88% των σχετικών μετα-αναλύσεων αναφέρει ότι, για τον κορωναϊό, το συμπλήρωμα βιταμίνης D προσφέρει από σημαντική ευεργετική επίδραση έως ακόμα και ένα θεωρητικό ποσοστό θνησιμότητας κοντά στο μηδέν, αλλά παρόλα αυτά να μην κάνεις σύσταση για συμπληρωματική χρήση του, παρόλο που είναι δοκιμασμένο εδώ και δεκαετίες, ενώ το κόστος του είναι ευτελές.Από την άλλη η παιδεία και η κριτική σκέψη ειναι γενικά γνωρίσματα, αλλά στους επιστημονικούς κλάδους τα θεωρώ βαρυσήμαντα.
Οι πρακτικές των επιστημόνων μπορεί να έχουν αρνητικές συνέπειες στις ζωές των ανθρώπων, αν υπάρχει έλλειψη παιδείας και κριτικής σκέψης.
Θεωρώ ότι τα τραγελαφικά δεν τελείωσαν.Θεωρώ ότι σε αυτήν την περίπτωση η ορθή κριτική σκέψη και παιδεία θα μας γλίτωνε από τα τραγελαφικά γεγονότα εκείνης της περιόδου.
2-3 αναφορές ; Όλα τα ανωτέρω τα συνοψίζετε με αυτόν τον τρόπο ;Για την κατανάλωση κρέατος, δεν θα επεκταθώ μιας και σίγουρα ασφαλές συμπέρασμα δεν μπορεί να βγει από 2-3 αναφορές.
Φίλη διατροφολόγος έχει κάνει βίγκαν εγκυμοσύνη και με έχει ενημερώσει ότι σύμφωνα με συλλόγους διατροφολόγων, αλλά και παιδίατρων ανά τον κόσμο, ισχύει το ακριβώς αντίθετο από την πεποίθηση σας.Στον αντίποδα αυτών έχουμε δει (και γελάσει) ψευδοεπιστήμονες να προσπαθούν να επιβάλλουν βίγκαν διατροφή σε βρέφη.
καθώς και το :η "παιδεία" επιβάλλει να ακούμε την επιστήμη και όχι τους επιστήμονες.
είστε - σύμφωνα με τα δικά σας λεγόμενα πάντα - ψεκασμένος διότι εκφράζεται μία άποψη που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την επιστήμη που εκφράζεται δημόσια από συλλόγους διατροφολόγων + παιδιάτρων, ανά τον κόσμο.Οι ψεκασμένοι γιατροί που είχαν ταχθεί απέναντι στο εμβόλιο, ακούσια ή εκούσια είχαν ταχθεί απέναντι στην επιστήμη.
Απλώς και μονο για την τάξη, δεν εγινε πουθενα λογος για τον βιγκανισμο εγκύου αλλά βρεφους > 6 μηνων περιπου που αρχιζουν τις στερεες τροφες. Για λογους προφανεις, δεν νομιζω οτι υπαρχει παιδιατρος που να συστηνει τον αποκλεισμο απο το κοκκινο κρέας. Η συχνοτητα μπορει να ειναι πολυ μικρη (απαξ εβδομαδιαιως) αλλά οχι καθολου.Φίλη διατροφολόγος έχει κάνει βίγκαν εγκυμοσύνη και με έχει ενημερώσει ότι σύμφωνα με συλλόγους διατροφολόγων, αλλά και παιδίατρων ανά τον κόσμο, ισχύει το ακριβώς αντίθετο από την πεποίθηση σας.
1. η ανθρώπινη ανατομία είναι φυτοφάγου ζώου.Απλές σημειώσεις: 1. Είναι γεγονός ότι ο άνθρωπος εξελικτικά είναι ένα παμφάγο ζώο.
2. Το κόκκινο κρέας είναι τοξικό καθεαυτό (per se).2. Είναι γεγονός ότι η υπέρ-κατανάλωση κόκκινου κρέατος έχει απολύτως επιβλαβείς επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό. Αυτό συνεπικουρείται από τον άκρως ανθυγιεινό τρόπο ζωής στη σύγχρονη αστική κοινωνία. Όπου υπέρ-κατανάλωση βλέπε όρια που έχουν τεθεί από δεκάδες χιλιάδες μελέτες.
3. ακριβώςΕίναι γεγονός ότι ο άνθρωπος μπορεί να υποκαταστήσει διατροφικά "πλήρως" το κόκκινο κρέας χωρίς καθόλου δυσάρεστες επιπτώσεις (απεναντίας).
4. Στο κύριο Γρηγοράκη που παραθέσατε θα αντιπαραβάλλω βίγκαν διατροφολόγους με μεταπτυχιακό στην βίγκαν διατροφή που ισχυρίζονται το ακριβώς αντίθετο.4. Είναι αμφιλεγόμενο (υπάρχουν θεωρίες υπέρ και περισσότερο κατά) το κατά πόσο μια αυστηρά βίγκαν διατροφή μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του ανθρώπινου οργανισμού σε όλα του τα στάδια της ζωής του (ειδικά χωρίς λήψη πρόσθετων θρεπτικών ως συμπληρωμάτων διατροφής).
Ένας βετζετέριαν και "επιστημονικά κάπως σχετικός" με το θέμα (https://www.researchgate.net/profile/Kriton-Grigorakis)
Όλα αυτά βέβαια είναι κάπως άσχετα με το τι μου αρέσει βιβλιοφιλικά!![]()
Πράγματι.Όλα αυτά βέβαια είναι κάπως άσχετα με το τι μου αρέσει βιβλιοφιλικά!![]()
Μία διατροφολόγος που επιλέγει βίγκαν εγκυμοσύνη, είναι προφανές ότι θα συνεχίσει την βίγκαν διατροφή και στην μετέπειτα ζωή του βρέφος της.δεν εγινε πουθενα λογος για τον βιγκανισμο εγκύου αλλά βρεφους > 6 μηνων περιπου που αρχιζουν τις στερεες τροφες.
Φιλικα
Ο κάθε παιδίατρος μπορεί να συστήνει ότι θέλει.δεν νομιζω οτι υπαρχει παιδιατρος που να συστηνει τον αποκλεισμο απο το κοκκινο κρέας. Η συχνοτητα μπορει να ειναι πολυ μικρη (απαξ εβδομαδιαιως) αλλά οχι καθολου.
Φιλικα
Αν είναι κομπογιαννίτης ναι.Ο κάθε παιδίατρος μπορεί να συστήνει ότι θέλει.
Καθόλου προσωπικά.Μου αρέσει η κωμωδία, δεν λέω.
Αν και επειδή τα παίρνετε κάπως προσωπικά τα πράγματα, δεν θα συνεχίσω σε στείρα αντιπαράθεση. Θα πω μόνο δυο πραγματάκια.
Σύμφωνα με πλήθος δεδομένων και επιστημόνων, η ανθρώπινη ανατομία είναι φυτοφάγου ζώου.1. Η ανθρώπινη ανατομία ΔΕΝ είναι φυτοφάγου ζώου. Διότι θα έπρεπε να του λείπουν οι κυνόδοντες (δεν υπάρχει αποκλειστικά φυτοφάγο ζώο με κυνόδοντες σε τούτον τον πλανήτη) και θα έπρεπε να είχε περίπου 5-10 φορές μεγαλύτερο έντερο. Το λεπτό έντερο μας έχει μήκος γύρω στα 6μ και το παχύ 1,5μ. Σε φυτοφάγα ζώα (και δεν βάζω τα μηρυκαστικά που έχουν τελείως διαφορετική ανατομία πεπτικού) το έντερο είναι πολύ πολύ μακρύτερο .Πχ. Τα πρόβατα και τα κατσίκια έχουν έντερο >20μ (και είναι και μικρότερα σωματικά από τον άνθρωπο).
Εάν από τα δεδομένα που παράθεσα καταλήγετε στο συμπέρασμα ότι εγώ είμαι άσχετος με τα θέματα ή/και, όπως χαρακτηριστικά είπατε "λατρεύετε την κωμωδία", τότε απλά αγνοήστε με.2. Τον κύριο Γρηγοράκη δεν τον παρέθεσα - ο κύριος Γρηγοράκης είμαι εγώ ο ίδιος αυτοπροσώπως και απλά το έβαλα για να επισημάνω ότι δεν είμαι άσχετος με τα θέματα (μιας και έχω Μάστερ στην επιστήμη των τροφίμων και διδακτορικό στην ποιότητα των θαλασσινών τροφίμων).
Σωστά.Ο Κρίτων παρουσιάζει μελέτη ενός επιστήμονα, συγκεκριμένου paper, με πολλές αναφορές και αναδημοσιεύσεις και συ αντιπαραβάλλεις random βίγκαν διατροφολόγους; Άκρως επιστημονικό!
Τυχαία γυναίκα ;Μια τυχαία γυναίκα έκανε βίγκαν εγκυμοσύνη και πήγαν όλα καλά. Επιστημονική επαλήθευση!
Φυσικά.Οι παιδίατροι και οι διατροφολόγοι είναι οι πλέον αναρμόδιοι να μιλήσουν για τα εμβόλια. Διότι απλά είναι τελείως άσχετοι.
Λόγο έχουν οι βιολόγοι και οι βιοχημικοί.
Δεν είναι τεκμηριωμένο ;Τέλος, ο Κρίτων σου απάντησε γιατί το να λες ότι η κατανάλωση κρέατος είναι επικίνδυνη δεν είναι τεκμηριωμένο, αλλά δεν το πρόσεξες.
Συμφωνώ.Συνεχίζω να πιστεύω πως την ψευδοεπιστήμη την αντιμετωπίζει κανείς όχι με παιδεία, αλλά με επιστήμη.
Είσαι θεός! Τελεία και παύλα!2. Τον κύριο Γρηγοράκη δεν τον παρέθεσα - ο κύριος Γρηγοράκης είμαι εγώ ο ίδιος αυτοπροσώπως και απλά το έβαλα για να επισημάνω ότι δεν είμαι άσχετος με τα θέματα (μιας και έχω Μάστερ στην επιστήμη των τροφίμων και διδακτορικό στην ποιότητα των θαλασσινών τροφίμων).
Σοβαρά τώρα παρέθεσες αυτόν τον θρησκόληπτο ψευδοεπιστήμονα ως πηγή;Ενδεικτικά, μία πηγή που έρχεται σε αντίθεση με τον ισχυρισμό σας