Δεν τα ξέρω εγώ αυτά.
Εγώ το μόνο που ξέρω είναι πως αλάτι + αλάτι ==> αλάτι + αλάτι!

Εγώ το μόνο που ξέρω είναι πως αλάτι + αλάτι ==> αλάτι + αλάτι!

Το αρχικό μου νήμα δεν το δημοσίευσα εδώ, διοτι δεν είχα σκοπό να σχολιάσω ένα βιβλίο αλλα μια άποψη για την τέχνη, ύστερα μεταφερθηκε εδώ οπου αναγκαστικά ακολούθησαν και οι απαντησεις μου. (Ναι ξερω δεν αναφερεσαι προσωπικά αλλα απο εκείνο το νημα ξεκινησαν όλαΔεν μου αρεσει (βιβλιοφιλικα μιλώντας) που σε ενα βιβλιοφιλικο νημα, διαβαζω τόοοοοσα σεντονια μη βιβλιοφιλικων(#not) αναρτησεων.![]()
Κοινοτοπία αλέρτ:(Ναι ξερω δεν αναφερεσαι προσωπικά αλλα απο εκείνο το νημα ξεκινησαν όλα)
Μάλιστα.@Νικόλας Δε Κιντ, ξεκίνησα να το ακούω διότι πάντα θέλω να ακούω τις "πηγές" ή να τις διαβάζω χωρίς προκατάληψη (δεν τον ξέρω τον χαρούμενο και συμπαθέστατο Δρ. Μιλς)
Φυσικά.Αυτή είναι πράγματι μια πολύ καλή πηγή, μόνο που πουθενά δεν αναφέρει ότι η παλαιό-σκατοψία απέδειξε ότι οι πρόγονοί μας ήταν βίγκαν (!!!).
Φίλτατε είναι μια μεγάλη κουβέντα (και μάλλον αδιάφορη για τους περισσότερους του φόρουμ). Σε καίρια σημεία συμφωνώ μαζί σας (αλλά υπάρχει και σεβαστός αντίλογος σε κάποια σημεία του οποίου επίσης συμφωνώ). Απλώς για να βάλω σε μια τάξη όλο το σκεπτικό, έχω να πω ότι οι επιστημονικοί εκδοτικοί οίκοι είναι επιχειρήσεις, όπως άλλωστε και οι λογοτεχνικοί εκδοτικοί οίκοι (με προσωπικό και έξοδα). Και πρέπει να βγάλουν χρήματα για να συνεχίσουν να υπάρχουν. Επομένως δύο είναι οι πιθανές πηγές εισοδήματος. Ή ο αναγνώστης (βιβλιοθήκες ιδρυμάτων και λοιποί συνδρομητές) ή ο συγγραφέας (ακα δεν τους πληρώνει η ΕΕ). Στη δεύτερη περίπτωση ο συγγραφέας πληρώνει για τη δημοσίευση του άρθρου του και το περιεχόμενο είναι ελεύθερο στον οποιοδήποτε αναγνώστη - είναι τα λεγόμενα open access άρθρα, τα οποία τα τελευταία χρόνια γίνονται όλο και περισσότερα και όλο και πιο δημοφιλή. Στο ερώτημα που βρίσκει ο συγγραφέας το χρήμα για να πληρώσει, η απάντηση είναι στα ερευνητικά προγράμματα που έχει μπορεί να έχει προϋπολογισμένο κονδύλι για δημοσιεύσεις. Όλο και περισσότερα ερευνητικά projects (Ευρωπαϊκά ή μη) πλέον σε υποχρεώνουν να έχεις διάχυση αποτελεσμάτων ανοιχτή - δηλαδή open access δημοσιεύσεις.Επί του θέματος, δεν με αρέσει "βιβλιοφιλικά και επιστημονικοφιλικά" ότι για να έχεις πρόσβαση σε papers που πληρώνει η ΕΕ και άλλα κρατικά μορφώματα, πρέπει να δώσεις λεφτά στους κλέφτες του Springer group. Οι οποίοι πάλι χρεώνουν για να κάνεις αίτηση/print και περνάνε από "εθελοντές" (απλήρωτους που το κάνουν για την φήμη) συναδέλφους ακαδημαϊκούς.
Από τις χειρότερες πανούκλες της Επιστημονικής κοινότητας.
Άλλος τσαρλατάνος από κει!Ας περάσουμε, λοιπόν, στην επόμενη πηγή :
Dr. Michael Greger.
Ανατρέξτε στο 1:40 έως περίπου στο 2:40
1. Σύμφωνα με τον άνθρωπο που επικαλεστήκατε αρκετές φορές την προηγούμενη εβδομάδα, ο συγκεκριμένος ιατρός είναι :Άλλος τσαρλατάνος από κει!![]()
2. επίσης, ο συγκεκριμένος ιατρός αναφέρεται ως αξιόπιστη πηγή σε position paper του αμερικάνικου συλλόγου διατροφολόγων.Αυτή είναι πράγματι μια πολύ καλή πηγή