Γεια σας φιλοι μου βιβλιοφαγοι!!!

Status
Κλειστό για αναρτήσεις.
Γεια σας παιδιααα ειναι καινούργια στην λέσχη σας. Τι κάνετε??? Για να γνωριστούμε με λένε ζωη και λατρεύω παθολογικά την ποίηση είναι για εμε η ύψιστη μορφή τεχνης φαντάζει καποιο πανισχυρο μαγικο που μου δημιουργεί πόρτες φτιαγμένες από ελπίδα στο δύσβατο μου μονοπάτι.
Εσάς ποία λογοτεχνική κατηγορία σας αρέσει? Ό

Καλώς όρισες @ΖωήΜ!
Κι εγώ εγγράφηκα σχετικά πρόσφατα στη λέσχη, τον περασμένο Νοέμβριο. Προσωπικά λατρεύω τον μοντερνισμό και την γαλλική λογοτεχνία (κλασική και νεότερη). Εσένα πιο συγκεκριμένα ποια σχολή/εποχή της ποίησης σου αρέσει πιο πολύ; Τι θα πρότεινες σε κάποιον ψιλοαρχάριο σαν κι εμένα;

Καλώς όρισες @ΖωήΜ!
Κι εγώ εγγράφηκα σχετικά πρόσφατα στη λέσχη, τον περασμένο Νοέμβριο. Προσωπικά λατρεύω τον μοντερνισμό και την γαλλική λογοτεχνία (κλασική και νεότερη). Εσένα πιο συγκεκριμένα ποια σχολή/εποχή της ποίησης σου αρέσει πιο πολύ; Τι θα πρότεινες σε κάποιον ψιλοαρχάριο σαν κι εμένα;
Θα μπορούσα να σου μιλαω ωρες για ποιηση προσωπικά προτιμώ τον Γάλλους εκπροσώπους του μοντερνισμου (λεγόμενοι καταραμένοι ποιητες) δηλαδή των μπωντλαιρ τον ρεμπο των βερλαιν κλπ. ενώ οι νεορομαντικοι και η νέα αθηναϊκή σχολή μαρεσει όπως και οι δικοί μας καταραμένοι ποιητες ο καρυωτακης και η πολυδουρη. Επίσης αυτον που θα σου πρωτινα και είναι ο αγαπημένος μου είναι ο Καββαδίας τα κείμενα του είναι ένας χείμαρρος, αναμνήσεις που δεν έχεις ζήσει ποτέ πραγματική δεινή

Χρυσένια

Αρχαιολόγος του Φόρουμ
Καλωσόρισες, Ζωή!!:))))
Αγαπώ Καρυωτάκη και Πολυδούρη, Καβάφη, Ρίτσο και Ελύτη, αλλά αγαπώ και Σινόπουλο, αγαπώ Χριστιανόπουλο...φλερτάρω και με Μαγιακόφσκι!:)

Καλωσόρισες, Ζωή!!:))))
Αγαπώ Καρυωτάκη και Πολυδούρη, Καβάφη, Ρίτσο και Ελύτη, αλλά αγαπώ και Σινόπουλο, αγαπώ Χριστιανόπουλο...φλερτάρω και με Μαγιακόφσκι!:)
Γειααα ο καρυωτακης και η πολυδουρη είναι από τους αγαπημένους μου συγκεκριμένα εχω να βιβλίο του καρυωτακη το οποιο περιλαμβάνει όλες τις ποιητικές τους συλλογές με μερικές μικρές έλλειψης στα ποιήματα. Τον Μαγιακόφσκι τον είδα πρόσφατα για πρώτη φορά αλλα δεν έχω ιδεα τι ακριβώς γραφή

Χρυσένια

Αρχαιολόγος του Φόρουμ
@ΖωήΜ ο Μαγιακόφσκι είναι φωτιά! Τον διαβάζω και νιώθω τα σωθικά μου να καίγονται! Έχει μεταφραστεί και από τον Ρίτσο. Αναζήτησε τον στο διαδίκτυο να πάρεις μια ιδέα, αν σε ενδιαφέρει.

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Καλώς ήρθες, Ζωή! :διάβασμα10: Ποίηση δεν διαβάζω συχνά και είδα ότι ήδη έχεις ανοίξει νέα νήματα και χαίρομαι που θα ευκαιρία για νέα ερεθίσματα. Εγώ διαβάζω λογοτεχνία, λιγότερο κλασική και περισσότερο νεώτερη και σύγχρονη.

Καλώς ήρθες στην παρέα μας @ΖωήΜ. Σπανίζουν, νομίζω, οι "της ποίησης" στην παρέα.
Ίσως αναμενόμενα, ίσως τετριμμένα λατρεύω τα άπαντα των δυο αγαπημένων μου Καβάφη και Καββαδία. (Τον τελευταίο τον έχω ακόμα περισσότερο στο πετσί μου - ήμουν 10 συνεχόμενους μήνες ταξιδεύοντας στη θάλασσα).
Πέραν αυτών θεωρώ ερωτικότατο και αγαπάω το σουρεαλισμό και όλη την ψυχαναλυτική ατμόσφαιρα του Εμπειρικού (ενδοχώρα, μέγας ανατολικός, υψικάμινος) και μου ασκεί φοβερή έλξη το δίδυμο Καρυωτάκη-Πολυδούρη.
Από ξένη ποίηση μου αρέσουν πολύ οι δύο κύριοι Γάλλοι καταραμένοι (τα Une saison en enfer του Ρεμπώ και το Fleur du Mal του Μποντλέρ έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου). Μου αρέσει ο Λόρκα και ο Νερούδα. Το σύννεφο με παντελόνια του Μαγιακόφσκι.
Από σύγχρονους Έλληνες συμπαθώ κάποια ποιήματα της Λαϊνά και της Δημουλά.
Ωστόσο δεν θεωρώ τον εαυτό μου ότι το έχει ψάξει πολύ με την ποίηση. Τα πιο πολλά μάλλον συγκυριακά τα έχω διαβάσει. Μάλλον πολύ average αν όχι ψιλοάσχετος είμαι.

Last edited:
Καλώς ήρθες @ΖωήΜ

Παλαιότερα διάβαζα πιο πολύ ποίηση. Τα τελευταία χρόνια οχι τόσο πολύ. Αγαπημένες μου ποιήτριες είναι η Emily Dickinson και η Ann Carson. Από Ελληνες ο Σεφέρης. Αλλα κυρίως διαβαζω non-fiction. Δεν γνωρίζω σχεδόν τιποτα για την νεοελληνική ποίηση και ποιητές, οπότε χαίρομαι που θα εχω την ευκαιρία να μάθω καινούργια πράγματα.

Καλώς ήρθες, Ζωή! :διάβασμα10: Ποίηση δεν διαβάζω συχνά και είδα ότι ήδη έχεις ανοίξει νέα νήματα και χαίρομαι που θα ευκαιρία για νέα ερεθίσματα. Εγώ διαβάζω λογοτεχνία, λιγότερο κλασική και περισσότερο νεώτερη και σύγχρονη.
Γεια σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Πάντως καλη η σύγχρονη αλλα και η κλασσική έχει την αξία της και είναι μεγάλη

Καλώς ήρθες στην παρέα μας @ΖωήΜ. Σπανίζουν, νομίζω, οι "της ποίησης" στην παρέα.
Ίσως αναμενόμενα, ίσως τετριμμένα λατρεύω τα άπαντα των δυο αγαπημένων μου Καβάφη και Καββαδία. (Τον τελευταίο τον έχω ακόμα περισσότερο στο πετσί μου - ήμουν 10 συνεχόμενους μήνες ταξιδεύοντας στη θάλασσα).
Πέραν αυτών θεωρώ ερωτικότατο και αγαπάω το σουρεαλισμό και όλη την ψυχαναλυτική ατμόσφαιρα του Εμπειρικού (ενδοχώρα, μέγας ανατολικός, υψικάμινος) και μου ασκεί φοβερή έλξη το δίδυμο Καρυωτάκη-Πολυδούρη.
Από ξένη ποίηση μου αρέσουν πολύ οι δύο κύριοι Γάλλοι καταραμένοι (τα Une saison en enfer του Ρεμπώ και το Fleur du Mal του Μποντλέρ έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου). Μου αρέσει ο Λόρκα και ο Νερούδα. Το σύννεφο με παντελόνια του Μαγιακόφσκι.
Από σύγχρονους Έλληνες συμπαθώ κάποια ποιήματα της Λαϊνά και της Δημουλά.
Ωστόσο δεν θεωρώ τον εαυτό μου ότι το έχει ψάξει πολύ με την ποίηση. Τα πιο πολλά μάλλον συγκυριακά τα έχω διαβάσει. Μάλλον πολύ average αν όχι ψιλοάσχετος είμαι.
Είναι αλήθεια πως λατρεύω την ποίηση και από τα λεγόμενα σας θα έλεγα πως δεν είστε ιδιαίτερα άσχετος. Τον καβαφη δυσκολεύομαι να τον διαβασω γιατί έχω μία παλιά αρκετά παλιά έκδοση των ποιημάτων του και με δυσκολεύει παρόλα αυτά όπως προανέφερα ο "καββαδιας" είναι η κρυφη μου έλξη. Έχει μια αναθεματισμενη δυνοτητα ο λόγος τους που με εμπνέει να γράφω στίχους δικούς μου. Όσο για το ζευγαρι αυτο του καρυωτακη και της Πολυδούρη λατρεύω την θλιψη και την πραγματικότητα ενω παράλληλα φαντασία την φαντασία που σου βγάζουν οι στίχοι τους. Για να μην μακρολογω ομολογώ πως τα γούστα μας συμπίπτουν πολυ γιατί και οι καταραμενοι ποιητες αντλούν μια απαγορευμένη γοητεία με την πράσινη νεράιδα και τα ποιήματα τους

Καλώς ήρθες @ΖωήΜ

Παλαιότερα διάβαζα πιο πολύ ποίηση. Τα τελευταία χρόνια οχι τόσο πολύ. Αγαπημένες μου ποιήτριες είναι η Emily Dickinson και η Ann Carson. Από Ελληνες ο Σεφέρης. Αλλα κυρίως διαβαζω non-fiction. Δεν γνωρίζω σχεδόν τιποτα για την νεοελληνική ποίηση και ποιητές, οπότε χαίρομαι που θα εχω την ευκαιρία να μάθω καινούργια πράγματα.
Μπορω να σου αρίθμησω αμέτρητους ποιητες-τριες που θα μπορούσες να διαβασεις

@ΖωήΜ, καταρχάς έχω αδυναμία στο όνομά σου. Τι σε νοιάζει θα μου πεις, και δίκιο θα 'χεις, αλλά ήθελα να το πω, να το βγάλω από μέσα μου.
Μικρή συμβουλή: δεν χρειάζεται να απαντάς με ξεχωριστή ανάρτηση στον καθένα. Κάτω δεξιά από κάθε ανάρτηση υπάρχει το "απάντηση". Πάτα απάντηση σε κάθε ανάρτηση που θες να απαντήσεις, απομόνωσε το κομμάτι της ανάρτησης που θες, και απάντησε. Νομίζω τα είπα μπερδεμένα η @Πεταλούδα και η @Σαώρη τα εξηγούν καλύτερα. Τέλος πάντων, μην αγχώνεσαι, τσιλ, άλλωστε αφού το έμαθα εγώ, όλοι μπορούν.
Ωστόσο δεν θεωρώ τον εαυτό μου ότι το έχει ψάξει πολύ με την ποίηση.
Το βλέπουμε. Κάτσε λίγο να μετρήσω. Ναι. Αν και κοντεύει να μου ξεσυρταρωθεί το σαγόνι από τη νύστα, ανέφερες 12 ποιητές. Και ψιλοάσχετος δεν είσαι, και ψεύδεσαι! :αγκαλιά:
Να πω κι εγώ την αποψάρα μου, με Καρυωτάκη και Καβάφη πέρασα, ή μάλλον πάλεψα, την εφηβεία μου. Μου αρέσει η Ντίκινσον, γεια σου @Λήδα! Από τους φρέσκους μου αρέσει ο Νιλ Χίλμπορν (Neil Hilborn) ποιήματα του οποίου έχω διαβάσει στα αγγλικά. Τώρα σκέφτομαι να παραγγείλω Ιβάν Γκολ.

@ΖωήΜ, καταρχάς έχω αδυναμία στο όνομά σου. Τι σε νοιάζει θα μου πεις, και δίκιο θα 'χεις, αλλά ήθελα να το πω, να το βγάλω από μέσα μου.
Μικρή συμβουλή: δεν χρειάζεται να απαντάς με ξεχωριστή ανάρτηση στον καθένα. Κάτω δεξιά από κάθε ανάρτηση υπάρχει το "απάντηση". Πάτα απάντηση σε κάθε ανάρτηση που θες να απαντήσεις, απομόνωσε το κομμάτι της ανάρτησης που θες, και απάντησε. Νομίζω τα είπα μπερδεμένα η @Πεταλούδα και η @Σαώρη τα εξηγούν καλύτερα. Τέλος πάντων, μην αγχώνεσαι, τσιλ, άλλωστε αφού το έμαθα εγώ, όλοι μπορούν.

Το βλέπουμε. Κάτσε λίγο να μετρήσω. Ναι. Αν και κοντεύει να μου ξεσυρταρωθεί το σαγόνι από τη νύστα, ανέφερες 12 ποιητές. Και ψιλοάσχετος δεν είσαι, και ψεύδεσαι! :αγκαλιά:
Να πω κι εγώ την αποψάρα μου, με Καρυωτάκη και Καβάφη πέρασα, ή μάλλον πάλεψα, την εφηβεία μου. Μου αρέσει η Ντίκινσον, γεια σου @Λήδα! Από τους φρέσκους μου αρέσει ο Νιλ Χίλμπορν (Neil Hilborn) ποιήματα του οποίου έχω διαβάσει στα αγγλικά. Τώρα σκέφτομαι να παραγγείλω Ιβάν Γκολ.
Ευχαριστώ για την συμβουλή αν και δεν με πειράζει να απαντώ στον καθένα ξεχωριστά τουναντίον μαρεσει γιατί λένε ωραία πράγματα. Περα από τον καρυωτακη και τον καβαφη τους άλλους που ανεφερας δεν τους έχω ξανα 'κουσει θα τους τσεκάρω όμως πάραυτα. Πριν διαβάσω για τον καρυωτακη νόμιζα πως ητο απλά ένας μαμουχαλος δημόσιος υπάλληλος αμέσως μετά όμως άλλαξα γνώμη ο τύπος γ@μαει!!!

Ρε συ @Τσίου (που θα έπρεπε κανονικά να σε λένε Κουκουβάου -μονίμως νυχτερινή) αν έχεις διαβάσει δέκα δεκαπέντε ποιητές - και όχι στο σύνολό του έργου τους - δεν καθίστασαι σχετικός. Μυρωδιά παίρνεις. Θα ήταν πολύ αλαζονικό και πολύ ψευδές να θεωρήσω εαυτόν γνώστη του είδους. Επομένως, δεν ψεύδομαι!

@ΖωήΜ Καλώς ήρθες!

Το ωραίο με το βιβλίο είναι ότι υπάρχουν πολλές κατηγορίες και αν ακόμη αν δεν διαβάζεις κάποια κατηγορία μαθαίνεις μέσα στο φόρουμ από άλλους που διαβάζουν. Προσωπικά δεν συμπαθώ την ποίηση. Δεν έχει κάτι απλά δεν την καταλαβαίνω. Διαβάζω κλασσική λογοτεχνία, αστυνομικά, ψυχολογία - αυτοβελτίωση και κάνω και μια προσπάθεια με την φιλοσοφία.

@ΚρίτωνΓ Δεν θα σου δώσουμε το στέμμα του Βασιλιά. Αλλά άσχετο δεν σε λές και ούτε έχεις πάρει μυρωδιά όπως λές. Άσχετη είμαι εγώ που βγάζω σπυριά με την ποίηση... εσύ απλά τώρα εμβαθύνεις... αν θέλεις να του πούμε αλλιώς. :)

@ΖωήΜ Καλώς ήρθες!

Το ωραίο με το βιβλίο είναι ότι υπάρχουν πολλές κατηγορίες και αν ακόμη αν δεν διαβάζεις κάποια κατηγορία μαθαίνεις μέσα στο φόρουμ από άλλους που διαβάζουν. Προσωπικά δεν συμπαθώ την ποίηση. Δεν έχει κάτι απλά δεν την καταλαβαίνω. Διαβάζω κλασσική λογοτεχνία, αστυνομικά, ψυχολογία - αυτοβελτίωση και κάνω και μια προσπάθεια με την φιλοσοφία.

@ΚρίτωνΓ Δεν θα σου δώσουμε το στέμμα του Βασιλιά. Αλλά άσχετο δεν σε λές και ούτε έχεις πάρει μυρωδιά όπως λές. Άσχετη είμαι εγώ που βγάζω σπυριά με την ποίηση... εσύ απλά τώρα εμβαθύνεις... αν θέλεις να του πούμε αλλιώς. :)
Δεν πειράζει και η λογοτεχνία ωραία είναι ειδικά η κλασσική, μαθαίνεις τον τρόπο ζωής άλλων εποχών όπως και η φιλοσοφία είναι υπεροχη

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Πάντως καλη η σύγχρονη αλλα και η κλασσική έχει την αξία της και είναι μεγάλη
@ΖωήΜ, πράγματι είναι μεγάλη, και το τελευταίο διάστημα έχω αρχίζει και διαβάζω κλασικά βιβλία που απέφευγα ως τώρα και τα απολαμβάνω.

(Με την ευκαιρία, για να το δουν κι άλλοι που δεν θα το γνωρίζουν, όταν κάνουμε παραθέσεις συνήθως καλό είναι να αφήνουμε μόνο το μέρος εκείνο που θέλουμε να απαντήσουμε, για να είναι πιο εύκολο να παρακολουθηθεί η κουβέντα που γίνεται. :) )

Γεια σου Ζωή, καλώς σε βρίσκω.

Μου αρέσουν τα μυθιστορήματα, οι βιογραφίες, εκλαϊκευμένη επιστήμη, ιστορικά (όχι ιστορικά μυθιστορήματα και τόσο). Με τα διηγήματα δεν τα πάω πολύ καλά γιατί μου φαίνονται πολύ μικρά για να μου κάνουν εντύπωση. Θέλω λίγη περισσότερη ανάλυση και διάρκεια. Επίσης, δεν τα πάω καλά με την ποίηση, παρόλο που η μητέρα μου ήταν ποιήτρια (όχι γνωστή βέβαια). Εγώ είμαι λίγο πιο ντούγκου άνθρωπος, δεν έχω πολλή φαντασία μάλλον, χωρίς πολλούς συναισθηματισμούς και ρομάντζα, πιο κυνικός άνθρωπος και πολύ μοναχικός. Δεν μου αρέσει να διαβάζω αυτά που βλέπω να κυκλοφορούν συνέχεια, τα βαριέμαι, αντιδρώ για κάποιο λόγο. Εδώ θα είμαστε λοιπόν και θα τα λέμε.

Status
Κλειστό για αναρτήσεις.